Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2024,
14.13

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Ljubljana tek Tek trojk

Sobota, 11. 5. 2024, 14.13

1 mesec, 1 teden

Na teku trojk v Ljubljani na 29 kilometrov zmaga ekipi Modrih dirkačev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Na teku trojk, osrednjem rekreativnem dogodku 66. prireditve Pot ob žici, s katero se v Ljubljani spomnijo osvoboditve leta 1945, Evropa pa obeležuje konec druge svetovne vojne, so na 29 kilometrov med vsemi zmagali Modri dirkači. Grega Šetrajčič, Andrej Mikelj in Matic Modic so progo pretekli v eni uri, 51 minutah in sedmih sekundah.

Skupaj je bilo 1.410 prijavljenih trojk, ki so v članski konkurenci tekli na dveh razdaljah. Na najdaljši, na 29 kilometrov, so med tekmovalkami, ime ekipe so si nadele po svojih imenih, slavile Maša Jamnik, Barbara Klinar in Lena Repinc (2:27:11). Med trojkami so bili med mešanimi ekipami najboljši Mizuno elitni rekreativci. Zadnji so v sestavi Katja Juhart, Jakob Korenč in Damjan Repar potrebovali do cilja dve uri, 13 minut in deset sekund.

Med tekači so bili na najdaljši razdalji za Modrimi dirkači drugi SelectBox (1:55:20), Matej Šturm, Vito Kunstek in Blaž Orešnik so zaostali dobrih pet minut, tretja je bila ekipa Tum (1:56:44) v sestavi Tadej Osvald, Uroš Avguštinčič in Matej Letojne.

Urbane tekačice Jasmina Kozina, Jasna Platovšek in Mateja Adrović so bile druge z zaostankom dobrih šestih minut za zmagovalkami (2:33:18). Tretja je bila ekipa ZvitoREPke (2:34:23) v sestavi Rebeka Petrovčič, Ela Jenčič, Petra Forjanič.

Dve minuti in sekundo za zmagovalci v mešani konkurenci je bila druga ekipa Trisport (2:14:11) s Tomažem Pilihom, Tatjano Kompan in Janom Lipovškom, tretji pa člani RSCoachings (2:18:15) Rok Svetko, Tomaž Koprivec in Katja Martinšek.

Pri teku trojk sta ključna sodelovanje in tovarištvo

Na krajši progi dolžine 12,5 kilometra je bila prva med vsemi trojka Mizuna Slovenije v sestavi Domen Hafner, Matej Kralj in Jan Kokalj, zadnji je večkratni državni reprezentant v krosih in tekih na razdaljah na stadionih. Ekipa GoFaKr je bila prva med atletinjami z Nejo Kršinar, ki ima drugi slovenski maratonski izid vseh časov, Niko Fajfar in Špelo Gonzo (49:09). Modri dirkači so slavili tudi v mešani sestavi na tej razdalji, v 48:43 minute so progo pretekli Anže Obreza, Jakob Mulej in Katarina Pišotek.

Tek trojk sicer nima velikega tekmovalnega pomena in tudi ne primerjave v evropskem ali svetovnem merilu. Ključna pri teku trojk sta namreč sodelovanje in tovarištvo, saj je najpomembnejši tretji, najšibkejši člen ekipe, katerega čas se upošteva kot končni dosežek trojice.

Ne spreglejte