Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
28. 10. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

maraton 2016 Ljubljanski maraton

Petek, 28. 10. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Ljubljanski maraton

Ne bom lagal, daleč od tega, da sem miren #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Boštjan Boh, Bled, Nočna10ka | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Konec tedna me čaka ena večjih preizkušenj. Na ljubljanskem maratonu bom prvič poskušal preteči 42-kilometrsko razdaljo. Če bi rekel, da sem dva dni pred štartom miren, bi lagal.

Teorija maratona mi je znana, a velikokrat so stvari v praksi drugačne. Prebral sem nekaj tekaških knjig, se pogovarjal z izkušenimi tekači in jasno mi je, da bo moja prva maratonska preizkušnja vse prej kot lahka. Ne bom rekel, da nimam prav nobenih tekaških izkušenj. Pretekel sem že kar nekaj polovičk (21 kilometrov), kljub temu pa se mi v glavi poraja vrsta vprašanj. Bom zmogel? Bom preživel tekaški zid? Moj cilj je, da bom.

Tako neroden …

Maraton sem želel preteči že pred dvema letoma, vendar sem teden dni pred maratonom dobil vnetje noge, tako da sem tisto nedeljo razočaran obsedel na kavču. Kot kaže, bom zdaj le prišel na štart, a tudi letos ni šlo brez težav. Na začetku avgusta sem si na robniku nerodno zvil gleženj, zaradi česar mesec dni nisem tekel. Za povrhu vsega sem po nekaj dolgih tekih znova dobil vnetje noge, ki mi ga je k sreči s pomočjo fizioterapevta le uspelo umiriti. Nekaj je jasno, danes nimam in ne morem imeti nobenih izgovorov.

Številka je že doma. | Foto: Številka je že doma.

Upam, da mi bo v nedeljo trma pomagala

"Tako trmastega otroka pa še ne," sem kot otrok večkrat slišal od svoje mame. Čeprav še danes menim, da nisem tako trmast, upam, da bo ta trma prišla na dan v nedeljo okrog 30. kilometra, ko bi se lahko srečal s tekaškim zidom. Ob progi pričakujem nekaj domače spodbude, od svojega bratranca Mateja pa njegovo znano opazko: "Kje si kenijski poštar!?" Končni čas me ne zanima, rad bi le videl cilj.

Martina držim za besedo #video

V naši redakciji me je Martin Pavčnik, urednik, večkrat spraševal, kako kaj priprave. Občutek imam, da so tudi njega začele pošteno srbeti pete. Tokrat ga na ljubljanskem maratonu ne bo, ga bom pa držal za besedo, saj ima v prihodnje kar nekaj tekaških ciljev. V četrtek zjutraj sem ga takole presenetil:

Vsem udeležencem letošnjega ljubljanskega maratona želim lahke noge in da bi svojo preizkušnjo opravili brez poškodb. Srečno!

Ne spreglejte