SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na kolesarski maraton po dolini Krke

3

termometer

V nedeljo, 29. aprila, bo na Dolenjskem pestro tudi na kolesarskih stezah. Kolesarski klub Adria Mobil namreč prireja Kolesarski maraton po dolini reke Krke.

Ljubitelji rekreativnega kolesarjenja v skupinah se prihajajoči vikend lahko odpravite na kolesarski izlet ob dolini reke Krke, ki ga prireja Kolesarski klub Adria Mobil. Tudi letošnji maraton bo po besedah Andreja Filipa iz omenjenega kolesarskega kluba zanimiv z več vidikov, saj "je trasa lepa, poteka namreč ob reki Krki, kar pričara posebno vzdušje. Poleg tega je maraton po dolini Krke idealen za začetek kolesarske sezone, ko večina kolesarjev še ni optimalno pripravljena". Na kolesarskem maratonu boste lahko izbirali med krajšo, 35-kilometrsko, ali daljšo 76-kilometrsko traso. Kolesarje, ki se bodo podali na mali maraton ob Krki, bo pot vodila po naslednji poti Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža - Soteska - Podturn -Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto. Bolj vzdržljivi kolesarji, ki bodo pedala vrteli 76 kilometrov, pa bodo prevozili naslednjo pot Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža - Soteska - Podturn - Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto - Mačkovec - Otočec - Draga - D. Maharovec - Šentjernej - Vrhpolje - Orehovica - Mokro Polje - Ratež - Novo mesto. Start, ki bo ob 10.00, in zaključek obeh maratonov bosta na Glavnem trgu v Novem mestu.

Na maratona se lahko predhodno prijavite, in sicer bo prijavnina do 26. 4. 2012 znašala 12 evrov. Možnost prijav na kolesarska maratona boste imeli tudi na dan prireditve na startnem prostoru med 8.00 in 9.45, prijavnina bo 15 evrov. Za otroke pod 14. letom v spremstvu polnoletne osebe je udeležba na maratonu brezplačna.

Maraton, ki bo potekal ob normalnem prometu in na katerem morajo kolesarji upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev, bo po zagotovilih organizatorjev potekal v vsakem vremenu.

Podrobneje o prireditvi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin