Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2012,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 11. 4. 2012, 11.52

8 let

Na arheološko pot ali vodeni pohod po Rožniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek, 12. aprila, se lahko odpravite na pohod po arheološki poti Dolenjske toplice: Gradišče - Cvinger ali storite kaj za svoje srce in se udeležite vodenega pohoda po Rožniku.

Arheološka pot Gradišče-Cvinger Planinsko društvo Pošta in Telekom Ljubljana vas vabi na izlet po dolenjski arheološki poti Gradišče-Cvinger. Pot ni zahtevna, si boste pa med triurnim izletom, med katerim boste premagali 87 metrov višinske razlike, lahko ogledali prazgodovinsko gradišče, ostanke talilnic železa in rodovne gomile. Zbirno mesto bo na Glavni avtobusni postaji postajališča št. 29 (Trg OF 5, Ljubljana) ob 7.30, od koder se boste popeljali do Dolenjskih toplic. Pohod se bo pričel na parkirišču in bo potekal ob reki Sušica po trim stezi do vasi Dolenje Gradišče. Tam se začne arheološka pot, ki vodi na Cvinger, prazgodovinsko gradišče, nastalo v prvem tisočletju pr. n. št., v času starejše železne dobe. Na pohod se morate predhodno prijaviti in poravnati stroške prevoza v višini 18 evrov. V planinskem društvu priporočajo planinska oblačila, obutev in pohodne palice.

Na Rožnik za zdravo srce Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vas v četrtek, 12. aprila, vabi na vodeni pohod po Rožniku. Na pohodu, ki poteka vsak drugi četrtek v mesecu, vam bo zdravstveno osebje izmerilo krvni tlak in posnelo srčni ritem z enokanalnim EKG-jem. Začetek pohoda bo ob 16.00 pred Halo Tivoli, nato se boste sprehodili skozi ljubljanski park in pohod nadaljevali po razgibanih poteh Rožnika. Cilj, na katerem vam bodo zopet izmerili krvni tlak in posneli EKG, bo na izhodišču pohoda, torej pred Halo Tivoli. V društvu, ki spodbuja k redni telesni dejavnosti, priporočajo, da se obujete in oblečete vremenu primerno.

Test hoje v Ljubljani in Murski Soboti Na Test hoje na dva kilometra, na katerem lahko preverite svojo telesno zmogljivost, se lahko odpravite v Ljubljani, in sicer Zdravstveni dom Ljubljana – Šiška organizira test hoje ob 15.00 na Poti spominov in tovarištva pri Koseškem Bajerju. V Murski Soboti, kjer test hoje organizira Zdravstveni dom Murska Sobota, pa bo zbor na dvorišču ZD ob 16.00.

Ne spreglejte