SiolNET. Sportal Rekreacija
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Družinska kolesarska pot: Expano–Murska Sobota–Brod na Muri

Kolesarska pot po Prekmurju, ki se bo vtisnila otrokom v spomin #video

0,57

termometer

Expano
Foto: Jure Banfi

Prekmurje ponuja čudovite ravninske poti, prostrana polja, poglede na cvetoči mak in še marsikaj, za kar je vredno iti na pot. V sklopu Treniraj kot Tadej Pogačar vam tokrat predstavljamo družinsko traso vse do Broda na Muri.

Podrobna predstavitev trase


Nagradna igra Tadeja Pogačarja

 3D-predstavitev trase

Opis trase

Murska Sobota–Brod na Muri

Dolžina: 20 km

Zahtevnost: nezahtevna

Popolnoma ravninska družinska trasa po Prekmurju je dolga 20 kilometrov, v celoti asfaltirana, speljana po manj prometnih cestah. Primerna je za rekreativne kolesarje in mlade družine.

Štart je v Murski Soboti ob Soboškem jezeru pri stavbi Expano, kjer je tudi brezplačen parkirni prostor. V Expano je vsekakor vredno skočiti, morda ko se vrnete s trase ali pred odhodom, saj ponuja res zanimiva doživetja, odlično gostinsko ponudbo, dobili pa boste tudi vse informacije o prekmurski regiji.

Expano

Od tam pot vodi po kolesarski poti proti vasi Rakičan. Pot nas sicer pred vasjo Rakičan usmeri levo na makedmsko pot, vednar lahko podaljšamo nekaj 10 metrov do gradu Rakičan. Nadaljujemo po stezi proti Murski Soboti in po Trstenjakovi ulici, nato pa se usmerimo proti vasi Krog. Pot nas vodi proti reki Muri, kjer nas po 14 kilometrih pričaka čudoviti Brod na Muri.

Ob prihodu je na desni strani nov gibalni park za otroke in odrasle, vidrin center, kjer preučujejo vidre, naravnost pa Brod čez reko Muro. Domačini vas z veseljem sprejmejo in z brodom popeljejo čez reko Muro, kar je lepa izkušnja.

Tam si lahko odpočijemo in v hladu reke Mure naberemo moči za pot nazaj. Vračamo se po isti poti do vasi Krog, kjer izberemo smer proti vasi Bakovci, od koder nadaljujemo proti izhodišču pri Expanu.

Poglej si traso v celoti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin