SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ciljnega šprinta, ko je pred domačimi gledalci izgubil, ne more pozabiti

3

termometer

 | Foto:
Roman Kejžar je najuspešnejši Slovenec na ljubljanskem maratonu. Ima dve zmagi na najdaljši preizkušnji in štiri v polmaratonu. Nerad pa se spominja nepričakovanega poraza v zaključku teka leta 1998.

Romana Kejžarja tekaška srenja v Sloveniji dobro pozna. Je slovenski rekorder v polmaratonu in maratonu. Maratonski rekord je s časom 2;11:50 postavil leta 2000 v italijanskem Torinu. Je tudi redni udeleženec ljubljanskega tekaškega praznika, kjer je nastopil dvanajstkrat.

Domače zmage najslajše

V karieri je uspešno končal 58 maratonov, sedem v Ljubljani, kjer je dvakrat tudi zmagal. Slavil je na 1. Ljubljanskem maratonu leta 1996 in na 6. leta 2001, dodal pa je štiri zmage na polmaratonski razdalji.

"Domače zmage so bile vedno nekaj posebnega, zato se jih rad spominjam. Še slajše bi bile najbrž danes, ko se zbere še veliko večje število tekačev. To je zagotovo motiv za naše mlade tekmovalce. Prav tako ne bom pozabil poslovilnega teka v Ljubljani leta 2009," obuja spomine danes 49-letni Kejžar, ki se je od ljubljanske množice v cilju pred šestimi leti poslovil z izjemnim časom 2;19:24.

Tistega šprinta ne more pozabiti

"Grenak priokus je pustil tretji ljubljanski maraton leta 1998, ko me je Poljak Piotr Poblocki premagal v ciljnem šprintu. Nikoli nisem maratona izgubil v šprintu, takrat pa sem prezgodaj začel finiširati," je dodal Kejžar, ki je tudi po končani tekmovalni karieri ostal povezan s tekom in z ljubljanskim maratonom: "V tekaških sferah ostajam kot trener vrhunskih in rekreativnih tekačev, promotor športne opreme in še naprej ostajam tudi del zgodbe o ljubljanskem maratonu."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin