Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2017,
9.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

dm tek za ženske

Sreda, 10. 5. 2017, 9.27

6 let, 6 mesecev

dm tek za ženske

Bliža se 12. dm tek za ženske: v kakšni majčki boste tekle letos? #NagradnaIgra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Dm tek

Tekaška majica z odtisnjeno štartno številko je že od začetkov najbolj ženskega teka v državi ena od njegovih najopaznejših posebnosti. Tudi 27. maja 2017, ko bo dm tek za ženske na sporedu že 12., ne bo nič drugače. Preverili smo, v kakšnih barvah so udeleženke dm teka tekle v prejšnjih letih in skupaj z vami ugibali, kakšna barva nas čaka letos.

Tekaške majice z odtisnjeno štartno številko so stalnica dm teka za ženske že vse od njegove druge izvedbe leta 2007. Barvne majice so sicer udeleženke nosile že na prvem dm teku, medtem ko so štartno številko na majici organizatorji uvedli "šele" na njeni drugi izvedbi.

V 11 letih dm teka za ženske se je zvrstilo že veliko barvnih odtenkov. Kakšne bodo tekaške majice na 12. izvedbi najbolj ženskega teka v državi? Ugibajte na https://www.facebook.com/SiOL.net.Sportal/ in se potegujte za kotizacijo za udeležbo na teku. | Foto: V 11 letih dm teka za ženske se je zvrstilo že veliko barvnih odtenkov. Kakšne bodo tekaške majice na 12. izvedbi najbolj ženskega teka v državi? Ugibajte na https://www.facebook.com/SiOL.net.Sportal/ in se potegujte za kotizacijo za udeležbo na teku.

Praktično in drugače

Razlog za odtisnjeno štartno številko na majici je po eni strani povsem praktične narave – ker je številka na majici odtisnjena, tekačicam papirnate številke ni treba posebej pripenjati, s čimer se izognejo luknjičastemu odtisu varnostnih zaponk –, po drugi strani pa zato, ker je to posebnost najbolj ženskega teka v državi.

Organizatorji pravijo, da je vsako leto težje izbrati barvo tekaške majice. V 12-letni zgodovini se je ponovila le rožnata barva, pa še ta v različnih odtenkih.

Lani so tekačice tekle odete v rumeno barvo. | Foto: Lani so tekačice tekle odete v rumeno barvo.

Izbira je vedno težja

Ker je letošnja prireditev na sporedu že dvanajstič, se je torej do zdaj zvrstilo že 11 različnih barvnih odtenkov. Od rožnate v različnih odtenkih, modre, oranžne, zelene, lani prvič tudi rumene barve. Večkrat se je ponovila zgolj rožnata, in to trikrat, a je bila majica vsakič v različnem odtenku.

Tekaške majice so največkrat bile v rožnati barvi. Zvrstilo se je že več odtenkov. | Foto: Tekaške majice so največkrat bile v rožnati barvi. Zvrstilo se je že več odtenkov.

"Rožnata je značilna barva dm teka za ženske in to je tudi razlog, da je bila uporabljena večkrat," so nam pojasnili pri dm-u.

Čeprav je barva tekaške majice morda banalna stvar, pa je glede na vsakoletni odziv tekačic to izredno pomembna tema. Zato je tudi naloga organizatorjev glede izbire barve vsako leto težja, poudarjajo pri dm-u. Barva majice ni tista, na podlagi katere se odločajo, ali se teka udeležijo ali ne, je pa zelo pomembna za vzdušje, razpoloženje in motivacijo tekačic, dodajajo.

Tudi modra barva je že dobila svojo priložnost na dm teku. | Foto: Tudi modra barva je že dobila svojo priložnost na dm teku.

Kakšne barve majice si želite letos?

Sodelujte v naši nagradni igri na Facebooku in si priborite kotizacijo za nastop na 12. dm teku za ženske. Nagradna igra bo trajala do 10. 5. do 12. 5. 2017 do 8. ure. Ime nagrajenke bomo objavili po 10. uri.

Program 12. dm teka za ženske:

  • Petek, 26. maj 2017 – Park Tivoli

13.00–18.00 → Prijave na tek in prevzem startnih številk

  • Sobota, 27. maj 2017 – Park Tivoli

7.30–8.30 → Prijave na tek in prevzem startnih številk (šotor na parkirišču)

7.30–10.30  → Prijave na Oskarjev tek in prevzem startnih paketov (šotor na parkirišču)

7.30–8.30 → Prevzem startnih številk, prijave na tek

9.00 → Ogrevanje za dm tek za ženske

10.00 → 12. dm tek za ženske

11.45 → Ogrevanje za dm Oskarjev tek

12.00 → dm Oskarjev tek

13.00 → Zabavni program s podelitvijo nagrad

 14.30 → Žrebanje glavne nagrade in zabava s skupino Čuki

Dm tek | Foto:

Kje boste tekle? Po ustaljeni trasi.

Proga 12. dm teka bo potekala po že preverjenih poteh parka Tivoli. Tiste, ki trase še ne poznate, pa bi se rade nanjo čim bolje pripravile, se lahko udeležite zadnjih skupinskih priprav (te potekajo vsak četrtek), ki bodo 25. 5. 2017 ob 17.30 v parku Tivoli. Organiziran bo tudi skupinski ogled proge.

Petkilometrska trasa (oz. 4,9 km):

 | Foto:

Desetkilometrska trasa (oz. 9,15 km):

 | Foto:

Ne spreglejte