Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 9. 2021,
18.00

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

Natisni članek

Tivoli dm tek za ženske dm tek

Sobota, 4. 9. 2021, 18.00

2 leti, 7 mesecev

Jubilejni 15. dm tek za ženske

Nežnejši spol preplavil Tivoli in ga obarval modro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

DM Tek 2021 | V Tivoliju je bilo danes vse v znamenju modre barve. | Foto Žiga Kalan

V Tivoliju je bilo danes vse v znamenju modre barve.

Foto: Žiga Kalan

Ljubljanski park Tivoli so po poldrugem letu ponovno preplavile dm-ove tekaške majice, ki so letos zasijale v živahnih modrih odtenkih. Jubilejnega 15. dm teka za ženske se je udeležilo prek šest tisoč tekačic iz cele Slovenije, večji del udeleženk pa je letos izkoristilo tudi novost - možnost teka prek mobilne aplikacije dm tek za ženske, s pomočjo katere so lahko tekle tudi tiste, ki se v soboto niso pripeljale v Ljubljano.

Fotogalerija 15. dm teka za ženske:

Fotogalerija
1 / 20

Prva sobota v septembru je v Tivoliju minila v znamenju teka in zdrave skrbi za svoje telo. Že 15. dm tek za ženske se je po več kot enoletnem premoru vrnil v znamenju dobre volje, športnega duha in sproščene zabave številnih udeleženk. Tekmovalke sta bodrila povezovalca programa Klemen Bunderla in Klemen Bučan, za glasbeno spremljavo pa je že tradicionalno poskrbela skupina Čuki.

 

"Z največjim veseljem smo zopet prišli narekovati tempo našim tekačicam," je z nasmeškom na obrazu zaupal glasbenik Jože Potrebuješ, ki dm-ov dogodek aktivno podpira že vrsto let. "Vedno znova me navdušuje pozitivna energija, ki jo je čutiti med vsemi ljubiteljicami teka in tega vseslovenskega tekaškega praznika," je še povedal.

Varnost na prvem mestu, tekačice razvrščene v koridorje

Na 15. dm teku v Tivoliju je v soboto teklo prek 2500 tekačic, več kot tri tisoč tekmovalk pa je izkoristilo letošnjo novost – tek prek mobilne aplikacije, ki ga lahko opravijo še do konca dneva, zato bodo uradni rezultati o udeležbi in zmagovalkah znani v kratkem. Aplikacija je namreč merjenje časa in aktivno udeležbo na teku omogočila tudi tistim, ki so v skupnem športnem duhu tekle drugod po Sloveniji in celo izven naših meja.

Čuki obožujejo dm tek. Navdušuje jih zlasti pozitivna energija med udeleženkami. | Foto: Anže Malovrh Čuki obožujejo dm tek. Navdušuje jih zlasti pozitivna energija med udeleženkami. Foto: Anže Malovrh

Kot običajno je bilo tudi letos mogoče izbirati med krajšo progo, ki je obsegala 5 kilometrov in daljšo z 10 kilometri. Dogodek, ki je letos potekal v prilagojeni obliki, je minil v znamenju zagotavljanja varnosti vseh sodelujočih. Zaradi upoštevanja omejitev združevanja so bile tekačice razvrščene v startne koridorje, za vstop pa so morale izpolnjevati PCT pogoj.

Na letošnjem teku zaradi ukrepov izjemoma niso bile izvedene nekatere sicer tradicionalne aktivnosti, kot so na primer skupinsko ogrevanje, malica, Oskarjev tek, pogostitev v prireditvenem šotoru, celodnevni zabavni program, varstvo otrok in spremljevalni program s podelitvijo medalj, kar pa ni vplivalo na prešerno razpoloženje in odlično energijo na prizorišču.

Celoten dogodek je bil prilagojen navodilom in smernicam NIJZ. | Foto: Žiga Kalan Celoten dogodek je bil prilagojen navodilom in smernicam NIJZ. Foto: Žiga Kalan

"Veseli smo, da smo po letu, ki ga je ohromila korona, in organizacija teka ni bila mogoča, končno zopet stekli po gozdnih poteh parka Tivoli. Za mnoge tekačice je dm tek vsakoletno uvrščen na njihove koledarje. Večina se v Tivoli vrača vsako leto. Ob lanski odpovedi zaradi razmer je bilo precej razočaranih, zato smo se letos še posebej potrudili ter tek izvedli tako, da nas je vodila predvsem skrb za zdravje tekačic. Celoten dogodek smo povsem prilagodili navodilom in smernicam NIJZ ter kljub temu uspeli ohraniti bistvo dogodka – posvetiti praznik teka ženskam vseh starosti, spodbujati zdrave življenjske navade, kolegialnost in ljubezen do gibanja," je povedala Anja Lesar, predstavnica dm drogerie markt Slovenija.

Prvo septembrsko soboto so v Tivoliju zaznamovali tek, športni duh in pozitivna energija, več o dogajanju v največjem ljubljanskem parku pa lahko preverite v fotogaleriji.

Ne spreglejte