Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2019,
8.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

ND Gorica Etien Velikonja

Torek, 19. 2. 2019, 8.00

5 let, 2 meseca

Etien Velikonja po vrnitvi v Gorico

Zlati deček, ki je izpolnil željo novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

"Najbolj pomembno je, da se ujamemo z ekipo. Če bomo igrali dobro, bodo tudi zadetki," po podpisu pogodbe z Gorico, pri kateri bo sodeloval z njenim novim trenerjem Nerminom Bašićem, pravi povratnik v vrste štirikratnih prvakov, nekoč njihov zlati deček Etien Velikonja.

Etien Velikonja
Sportal Gorica odslej tudi z Etienom Velikonjo

Z 20 leti je bil v dresu Gorice najboljši strelec slovenske lige in je zaigral tudi v slovenski reprezentanci, ki je takrat pod vodstvom Matjaža Keka dosegala najboljše rezultate. A potem je temu zelo obetavnemu napadalcu načrte prekrižala huda poškodba. Prvič, pozneje se je to zgodilo še drugič, tako da se je pred dnevi tudi uradno vrnil v Gorico, ki jo je zapustil pred osmimi leti.

Najprej je odšel v Maribor, pri katerem je zablestel in se leta 2012 podpisal pod dvomilijonski prestop v Cardiff City, pri katerem pa se ni izšlo tako, kot si je želel. Vmes je igral še za Rio Ave na Portugalskem, pa v belgijski drugi ligi pri Liersu, v majici katerega je spet našel staro strelsko formo, in naposled še v Olimpiji, turškem Genclerbirligiju in nizozemskem Willemu II. Z moštvom iz Tilburga, kjer se je spet huje poškodoval, je pogodbo prekinil lani poleti in od oktobra lani treniral z Gorico.

Nermin Bašić
Sportal "Tam neki Bosanec", ki ga bo kmalu spoznala širša slovenska javnost

Če bo igra dobra, bodo tudi zadetki

"Moja velika želja je, da bi ostal. Tako kot človek kot tudi kot igralec bi nam lahko prinesel veliko. Klub in ekipa bi z njim precej pridobila. Predvsem mlajši igralci," nam je pred dnevi v intervjuju o njem povedal novopečeni trener Gorice Nermin Bašić. Zdaj se je temu mlademu bosanskemu strokovnjaku, ki prisega na napadalni nogomet, želja izpolnila.

Ko je nazadnje igral v slovenski ligi, se v majici Olimpije (7 golov v 26 nastopih) ni najbolj izkazal. | Foto: Vid Ponikvar Ko je nazadnje igral v slovenski ligi, se v majici Olimpije (7 golov v 26 nastopih) ni najbolj izkazal. Foto: Vid Ponikvar

Prejšnji teden so iz Gorice sporočili, da so z danes 30-letnim napadalcem podpisali pogodbo za leto in pol.

"Seveda si želim, da bi tukaj našel strelsko formo. Zadetki so pomembni, a najbolj pomembno je, da se z ekipo dobro ujamemo. Če bomo na igrišču delovali dobro, agresivno, bodo prišli tudi zadetki," je po vrnitvi za Planet TV in oddajo Goool! povedal Etien Velikonja.

Zlatko Zahović Miran Pavlin
Sportal Zahović presenetil in zaklenil vrata Ljudskega vrta

Strelec 56 golov v slovenski prvi ligi ima o novem trenerju zelo dobro mnenje. "Odlično. Že takoj, ko sva se pogovarjala, sva se ujela. Imava enake poglede, kar me veseli. Prinesel je dobro energijo. Delamo zelo dobro. Verjamem, da bomo s časom napredovali in bili bolj uspešni," pravi novopečeni napadalec trenutno sedmouvrščenega slovenskega prvoligaša, ki je po odličnem začetku sezone, ko je nekaj časa vztrajal celo pri samem vrhu prvenstvene lestvice, močno popustil. Prvi del prvenstva je zaključil z nizom sedmih tekem brez zmag, zadnjih pet tekem pa izgubil, zaradi česar se je moral posloviti tudi legendarni Miran Srebrnič.

V Gorico, pri kateri je mreže nasprotnikov tresel kot za stavo, se vrača po osmih letih. | Foto: Vid Ponikvar V Gorico, pri kateri je mreže nasprotnikov tresel kot za stavo, se vrača po osmih letih. Foto: Vid Ponikvar

Cilj mora biti Evropa

"Kar dosti tekem sem si ogledal v živo. Začetek je bil izredno dober, a poznejši padec je bil z moje strani pričakovan. Prišla je serija tekem, ki so bile zelo zahtevne. Ekipa je zelo mlada, zato se ni bilo enostavno pobrati. Z novim trenerjem prihaja nova energija. Dobili smo tudi nekaj novih okrepitev. Verjamem, da bomo uspešni," je še povedal Primorec, ki je s svojim prihodom zagotovo razveselil številne navijače severnoprimorskega prvoligaša.

"Vsekakor mora biti naš cilj, da se do konca sezone borimo za Evropo. Kakorkoli obrnemo, Gorica je izjemno trofejen klub. Tega se moramo zavedati vsi. Popraviti moramo rezultate in se približati Evropi," je za konec še povedal po novem nogometaš z najbolj zvenečim imenom (in priimkom) v taboru štirikratnih državnih in trikratnih pokalnih slovenskih prvakov.

Preberite še:

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Elvedin Džinić Matej Mavrič
Sportal Celjani ostali brez Džinića, Novogoričani brez Džuzdanovića
Jan Humar
Sportal Gorica v prihodnje brez Humarja, ki odhaja na Kras
Kristijan Šipek
Sportal Gorica je poskrbela za prvo zimsko okrepitev
Ne spreglejte