Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 8. 2019,
10.17

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

12

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Darko Milanič Liga Europa Ludogorec Razgrad

Ponedeljek, 19. 8. 2019, 10.17

4 leta, 8 mesecev

Podpora trenerju Darku Milaniču

Vodstvo NK Maribor sporoča, da ni razloga za obupovanje #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

12

Mura Maribor | Darko Milanič je v soboto doživel novo razočaranje. Maribor je v štajerskem spopadu ostal brez točk(e) v Celju. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Darko Milanič je v soboto doživel novo razočaranje. Maribor je v štajerskem spopadu ostal brez točk(e) v Celju.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Vodstvo slovenskega nogometnega prvaka NK Maribor v času rezultatske krize, zaradi katere vijolice za vodilnim Aluminijem zaostajajo že osem, za večnim tekmecem Olimpijo pa sedem točk, še naprej zaupa delu strokovnega štaba na čelu s trenerjem Darkom Milaničem.

NK Aluminij NK Olimpija
Sportal Olimpija padla v Kidričevem, senzacionalni Aluminij je skočil na vrh #video

Mariborčani doživljajo eno najhujših rezultatskih kriz v domačem prvenstvu, odkar je Slovenija samostojna. V uvodnih šestih krogih so osvojili le šest točk in zaostali kar za petimi tekmeci. V soboto so izbranci Darka Milaniča ostali praznih rok v Celju (1:2) in še enkrat plačali davek zaradi težko razumljivih napak na igrišču, ki so si jih privoščili v zadnjih tednih.

Čeprav je Maribor pred začetkom sezone veljal za prvega favorita za osvojitev naslova, je v uvodni šestini Prve lige Telekom Slovenije večkrat izgubil kot zmagal. Primanjkuje zlasti njegovih zadetkov. Dosegel jih je osem, le nekaj več kot enega na tekmo, kar je premalo za osvajanje točk v ritmu, ki bi v popolnosti zadovoljil tako navijače kot tudi klubsko vodstvo.

Velika kriza Maribora - prispevek s Planeta:

Kdo sestavlja upravni odbor NK Maribor?

Predsednik NK Maribor Drago Cotar, podpredsednika David Kastelic in Matjaž Kirbiš ter Tomaž Jontes, Rok Moljk, Jure Struc in Gregor Lednik.

Nikdar niso pozabili, kje so bili

Maribor za vodilnim Aluminijem zaostaja že osem točk. | Foto: Vid Ponikvar Maribor za vodilnim Aluminijem zaostaja že osem točk. Foto: Vid Ponikvar Vseeno pa vodilni možje v taboru 15-kratnega slovenskega prvaka še naprej verjamejo projektu, ki sta ga zastavila trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović. Verjamejo, da se bo krivulja rezultatov v domačem prvenstvu hitro obrnila navzgor, Maribor se postopno približal vrhu, nato pa kandidiral za ponovno osvojitev naslova.

"Rezultati niso ustrezen odsev podobe našega moštva na igrišču, ne pomenijo pa razloga za obupovanje. Treba je verjeti in vse delati za to, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer," po šestih osvojenih točkah v šestih krogih, s čimer so vijolice izenačile najslabši izkupiček v obdobju samostojne Slovenije, sporoča upravni odbor NK Maribor.

Vrhunci srečanja med Celjem in Mariborom (2:1):

"NK Maribor ima svojo pot, v najlepših in najtežjih trenutkih. Cilji kluba so skrbno zasnovani in v vseh teh letih skupnega delovanja smo jim kot upravni odbor v podobni zasedbi dosledno sledili. Nikdar nismo pozabili, kje smo bili, in tudi v trenutkih rezultatske evforije smo ostali na trdnih tleh. Klub smo skupaj, z vsemi operativnimi akterji, potegnili iz globokega brezna do največjih uspehov v zgodovini," vodstvo najbolj trofejnega nogometnega kluba v Sloveniji prisega na složnost. Priznava, da rezultati niso povsem v skladu z željami, a dodaja, da so to trenutki, ko je treba zadeve oceniti preudarno in umirjeno.

Evropski nastopi imajo oznako uspešni

Mariborčani so proti Rosenborgu ostali praznih rok. Dvakrat so izgubili z 1:3 in izpadli iz boja za ligo prvakov. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Mariborčani so proti Rosenborgu ostali praznih rok. Dvakrat so izgubili z 1:3 in izpadli iz boja za ligo prvakov. Foto: Miloš Vujinović/Sportida V turbulentnem uvodu, ki so ga poleg zavrnjenega odstopa trenerja Darka Milaniča dodatno začinile še neposrečeno izbrane besede prvega kadrovika kluba Zlatka Zahovića, ko je v javnem nastopu za časnik Večer užalil vse ljubitelje nogometa iz Miklavža in Malečnika, upravni odbor prisega na preudarnost dajanja ocen.

Zaveda se, da so nogometaši sredi zgoščenega tekmovalnega ritma, a tudi poudarja, da ni vse tako črno. Mariborčani so evropsko sezono začeli s tremi zmagami, nato pa nanizali tri poraze, tako da jih čaka nastop v play-offu kvalifikacij za ligo Europa.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović se igra z ognjem

Evropski nastopi, vsaj njihov začetek, so razlog za delno zadovoljstvo. "Ko ocenjujemo letošnje obdobje julij/avgust, imajo nastopi v evropskih tekmovanjih oznako uspešni. Priti do zadnjega koraka pred nastopi v skupinskem delu evropskega tekmovanja je privilegij, kot edinemu slovenskemu klubu nam je tudi letos uspelo stopiti na zadnjo stopnico, ko le še 180 minut odloča o Evropi v Ljudskem vrtu do zime," je upravni odbor poudaril pomembnost bližajočih se dvobojev z bolgarskim prvakom Ludogorcem, ki bosta odločala o tem, kdo bo podaljšal evropsko sezono vsaj do decembra, kdo pa se poslovil še konec avgusta.

V četrtek bodo Mariborčani gostovali v Razgradu pri osemkratnem zaporednem bolgarskem prvaku Ludogorcu. | Foto: Reuters V četrtek bodo Mariborčani gostovali v Razgradu pri osemkratnem zaporednem bolgarskem prvaku Ludogorcu. Foto: Reuters

Maribor bo v četrtek gostoval v Razgradu, trener Milanič pa je prepričan, da bodo njegovi izbranci prikazali boljšo, vsekakor pa bolj zbrano in učinkovito predstavo, kot so jo v soboto v knežjem mestu.

Maribor Aik
Sportal Bolgarski milijarder, ki želi Maribor pahniti iz Evrope

Vijolice zmorejo več, to bodo tudi dokazale

Upravni odbor NK Maribor ocenjuje, da lahko nogometaši Maribora na igrišču prikažejo bistveno več. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Upravni odbor NK Maribor ocenjuje, da lahko nogometaši Maribora na igrišču prikažejo bistveno več. Foto: Miloš Vujinović/Sportida "Zadovoljni smo z dosežki v evropskih kvalifikacijah, žal pa je neposrečen začetek ligaškega tekmovanja na domačih tleh povzročil veliko nemira. Seveda smo vsi skupaj pričakovali boljši štart v prvenstvo, se pa zavedamo, da je bila ekipa močno spremenjena po koncu sezone. Ne glede na želje se tudi takšne stvari dogajajo ob le nekaj tednih skupnega dela. Rezultati niso ustrezen odsev podobe našega moštva na igrišču, ne pomenijo pa razloga za obupovanje. Treba je verjeti in vse delati za to, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer. Vijol’čnih 11 oz. 12, 13 ali 14 na posamezni tekmi zmore več in bodo to tudi pokazali," je v sporočilu za javnost zapisal upravni odbor in ga končal z udarnimi besedami: "Mi skupaj eno smo."

S tem je dal vedeti, da še naprej stoji za delom trenerja Milaniča, ki doživlja ene najhujših trenutkov, odkar je strateg mariborskega kluba. Rezultati v domačem prvenstvu so tako skromni, da so ušli izpod nadzora, sreča v nesreči za Mariborčane pa je, da so jo njihovi sosedi iz Kidričevega v derbiju 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije zagodli Olimpiji in preprečili Ljubljančanom, da bi si pred vijolicami ustvarili že deset točk prednosti.

Mariborčani imajo prihodnjo nedeljo, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval prvoligaški novinec Bravo, priložnost za drugo prvenstveno zmago v tej sezoni. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Mariborčani imajo prihodnjo nedeljo, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval prvoligaški novinec Bravo, priložnost za drugo prvenstveno zmago v tej sezoni. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Maribor, ki ga prihodnji konec tedna čaka domača tekma z Bravom, tako za Olimpijo še naprej zaostaja za sedem točk, zdaj pa bo vse sile usmeril v četrtkov izziv, ko bo poskušal ostati neporažen v Bolgariji in narediti pomemben korak k podaljšanju evropske sezone (vsaj) do začetka zime.

Darko Milanič
Sportal Huda kriza Milaničevega Maribora: slabše kot letos v 29 letih še ni začel
Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović se je posul s pepelom in se opravičil
NK Celje, NK Bravo, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Celjani prekinili prevlado Maribora, ki je izgubil še drugič #video
Ne spreglejte