Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 4. 2021,
18.45

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Jasmin Jerić NK Celje

Ponedeljek, 19. 4. 2021, 18.45

3 leta

Jasmin Jerić

Spomin na celjsko pravljico: "Kdor tako misli, se moti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Nogometaši Celja so v minuli sezoni presenečali iz kroga v krog in na koncu prvič v zgodovini kluba osvojili naslov državnega prvaka. Toda na poti do naslova je imel Dušan Kosič ob sebi tudi pomočnika, ki je skrbel za dobre priprave in podrobne analize. To je Jasmin Jerić, eden boljših analitikov, predavatelj in prevajalec tuje strokovne nogometne literature. V pogovoru za Planet TV se je dotaknil lanske in letošnje zgodbe Celja. Ter za letošnji zaključek prvenstva napovedal nov srdit boj za naslov prvaka.

Leto in pol spominov, leto in pol vzpona na nogometni vrh. V tem času je bil desna roka Ljubljanskega stratega, ki je s Celjani spisal nogometno pravljico. Na klopi grofov JerIča in Kosića ni več, a ostali so nepozabni spomini.

"Sodelovanje s Kosićem je bilo že od samega začetka zelo naravno. Spoštovanje je bilo na najvišji ravni. Začutil sem, da sem dobil kot prvi pomočnik zelo veliko vlogo. Seveda v ozadju," se je pravljice pri Celju spominja Jerić.

Poudarja, da velikanski uspeh ni bil z danes na jutri. "Kdor to misli, se zelo moti, verjamem, da je to okusilo že veliko ljudi."

Celjani so v pretekli sezoni osvojili naslov, v tej se borijo za obstanek. | Foto: Grega Valančič/Sportida Celjani so v pretekli sezoni osvojili naslov, v tej se borijo za obstanek. Foto: Grega Valančič/Sportida

Jerić priznava, da so imeli tudi nekaj sreče, ravno ta pa manjka današnji ekipi Celja, ki so šampionski sezoni zdaj bojuje celo za obstanek. "V zakup je treba vzeti, da se je moštvo znova spremenilo. Potrebno bo veliko potrpežljivosti in umirjenosti. Od ekipe se zdaj več pričakuje, kot se je od nas, a ta pritisk bo potrebno sprejeti," je jasen.

Pri prognozi in vprašanju, komu letos pripisuje največ možnosti za naslov, ni veliko razmišljal. Največ možnosti pripisuje Mariboru. Zakaj? "Menim, da ima več možnosti ekipa, ki je dosegla več zadetkov in tukaj je Maribor v prednosti," pravi Jerić.

Preberite še:

NK Bravo : NK Domžale, prva liga, Andraž Kirm
Sportal Olimpija po zmagi ušla na +4, novi trener Tabora debitiral s porazom #video
Dejan Grabić
Sportal Bravo ne izstopa le v Sloveniji, ampak tudi Evropi
Mura Maribor
Sportal Na Fazaneriji streljali s slepimi naboji #video
Olimpija, Bravo,13. april 2021
Sportal Olimpija izgubila dve točki in Mariboru pobegnila na +2
Djordje Ivanović
Sportal Ni več neznank. NZS razkrila vse, tudi usodo večnega derbija.
Ne spreglejte