Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2020,
8.05

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Natisni članek

NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije Sergej Jakirović NK Maribor NK Maribor

Petek, 10. 7. 2020, 8.05

3 leta, 9 mesecev

Sergej Jakirović okrcal varovance

Maribor po zaušnici: Nismo bili na ravni prvoligaškega nogometa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Špiro Peričić | Mariborčani so si v Sežani privoščili hud spodrsljaj v boju za prvaka. Za vodilno Olimpijo štiri kroge pred koncem zaostajajo sedem točk. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so si v Sežani privoščili hud spodrsljaj v boju za prvaka. Za vodilno Olimpijo štiri kroge pred koncem zaostajajo sedem točk.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Naredili smo preveč neumnosti, da ne bi bili kaznovani. Tabor je spretno izkoristil naše napake, izpeljal hitre akcije, se razigral, nam pa ni uspevalo nič. Krivdo za poraz moramo iskati pri sebi, saj vseh 15 igralcev, ki je nastopilo, ni bilo na ravni prvoligaškega nogometa," je po porazu z 1:4 v Sežani, s katerim si je Maribor znatno zmanjšal možnosti za prvaka in ni več odvisen le od sebe, pravi trener Štajercev Sergej Jakirović.

NK Olimpija NK Rudar
Sportal Olimpija po novi visoki zmagi že prečrtala Maribor? #video

Okoli 350 gledalcev je na stadionu Rajka Štolfa v Sežani v četrtek videlo ponovitev rezultat z 20. oktobra, ko je novinec v ligi s 4:1 odpravil branilca naslova Maribor. Štajerci so na gostovanje prišli z zgolj eno zamislijo, odpeljati tri točke in štiri kroge pred koncem prvenstva ohraniti največ štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo, a se jim načrti niso izšli.

Špiro Peričić je sicer vijolice popeljal v vodstvo skorajda iz prvega resnejšega napada v 7. minuti, a veselje ni bilo dolgo. Domači so v naslednji akciji z zadetkom Kevina Doukoureja bliskoviti izenačili, do odmora zadeli še dvakrat, v drugem delu pa s četrtim zadetkom postavili izid srečanja 4:1.

Vrhunci obračuna med Taborom in Mariborom:

"Naredili smo preveč neumnosti

"Krivdo za poraz moramo iskati predvsem pri sebi, saj vseh 15 igralcev, ki je nastopilo, ni bilo na ravni prvoligaškega nogometa," pravi trener. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Krivdo za poraz moramo iskati predvsem pri sebi, saj vseh 15 igralcev, ki je nastopilo, ni bilo na ravni prvoligaškega nogometa," pravi trener. Foto: Grega Valančič/Sportida "Začeli smo dobro, povedli, potem pa namesto spodbude nervoza, ki je ne znam pojasniti. Namesto da bi gradili na vodstvu, smo isto minuto prejeli zadetek. Vem, da si resna ekipa takšnega izenačujočega zadetka v naslednjem napadu ne sme dovoliti. Nasploh smo med tekmo naredili preveč neumnosti, da ne bi bili kaznovani. Nasprotniku smo ponudili številne priložnosti, Tabor pa je spretno izkoristil naše napake, izpeljal hitre akcije, se razigral, nam pa ni uspevalo nič. Očitno je Tabor tisto moštvo, ki ne ustreza našemu, saj se je ponovila zgodba iz prejšnjega dela sezone in so tekmeci osvojili skupaj že sedem točk. Krivdo za poraz moramo iskati predvsem pri sebi, saj vseh 15 igralcev, ki je nastopilo, ni bilo na ravni prvoligaškega nogometa," je po visokem porazu v klubski diktafon razlagal Sergej Jakirović.

Slab dan ob nepravem času, a upanje ostaja

Maribor si je s porazom v boju za prvaka skorajda zaklenil vrata. Štajerci po Olimpijini večerni zanesljivi zmagi nad Rudarjem za vodilnimi Ljubljančani na tretjem mestu zaostajajo že sedem točk, za drugimi Celjani pa tri.

Mariborčane v nedeljo čaka obračun s Celjem, ki je na lestvici mesto in tri točke pred njimi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčane v nedeljo čaka obračun s Celjem, ki je na lestvici mesto in tri točke pred njimi. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Bili smo blizu. Lahko načrtuješ vse in dobro pripraviš, toda treba je vprašati tudi nasprotnika. Imeli smo slab dan ob napačnem času. Zdaj smo se vrnili na začetno izhodišče, kjer smo bili, preden smo nadaljevali prvenstvo. Dokler je matematično mogoče, bo še ostalo upanje. Moramo ostati ponižni, skromni, saj ne odločamo sami. Predvsem pa je treba storiti vse, da izboljšamo vtis v nedeljo v Ljudskem vrtu proti Celju," je proti zadnjim obračunom prvenstva pogledal Hrvat.

Že v nedeljo ga čaka zahtevno domače srečanje, v Ljudskem vrtu bo ob 20.15 gostovalo drugo Celje.

Preberite še:

Mauro Camoranesi
Sportal Kraševci poskrbeli za nov polom Maribora, ki naslovu maha v slovo #video
Ne spreglejte