Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
2. 3. 2021,
21.55

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

2

Natisni članek

Simon Rožman Krunoslav Jurčić Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor Saša Gajser Marko Šuler

Torek, 2. 3. 2021, 21.55

3 leta, 1 mesec

Oglasil se je športni direktor Marko Šuler

Saša Gajser (p)ostaja trener Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

2

Saša Gajser | Saša Gajser za zdaj ostaja glavni trener NK Maribor. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Saša Gajser za zdaj ostaja glavni trener NK Maribor.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Dokončne odločitve o trenerju v NK Maribor še niso sprejeli, do nadaljnjega bo vroči stolček grel Saša Gajser, ki je Mariborčane vodil na zadnjih dveh tekmah. Po besedah novega športnega direktorja Marka Šulerja sodeč, je dozdajšnji pomočnik vse bližje temu, da postane tudi trajnostna rešitev.

"Iščemo dolgoročno rešitev, preostalih možnosti ni in niti ne moremo več posegati po eksperimentih. Saša Gajser zagotovo ostaja na klopi v soboto v Novi Gorici, morda tudi v prihodnje. Zadeve se odvijajo v pravo smer. Rad igram z odprtimi kartami, korektno, in za zdaj je on naš trener. Ko se to spremeni, bomo sporočili," je o trenutno najbolj perečem vprašanju v NK Maribor v pogovoru za klubsko spletno stran povedal Marko Šuler in namignil, da bi lahko bil Saša Gajser, ki v Ljudskem vrtu že desetletje opravlja vlogo pomočnika trenerjev, tudi trajnostna rešitev.

Gajser je tokrat odločneje kot kadarkoli do zdaj dal vedeti, da je pripravljen na izziv, po zmagi s 4:0 nad Taborom v Sežani in remiju z 1:1 proti Olimpiji pa ima v rokah tudi argumente. Hkrati Šulerjeve besede jasno kažejo na to, da Gajser kljub vsemu ni prva izbira. Če bi bilo tako, bi 47-letni Mariborčan, ki je mariborski dres nosil tudi kot nogometaš, s pogodbo glavnega trenerja pred seboj poziral že danes.

Krunoslav Jurčić, Saša Gajser
Sportal Mariborski natečaj za najtežjo službo v Sloveniji

Trije favoriti med preostalimi kandidati

Po nekaterih informacijah naj bi bil prvi favorit novega športnega direktorja in ljudi v vodstvenih strukturah kluba, ki imajo pomembno besedo, še vedno trener Mure Ante Šimundža, legendarni nekdanji nogometaš Maribora, ki je z vijoličastimi že osvajal lovorike, popeljal pa jih tudi v ligo prvakov in v izločilne dele lige Europa.

Potem sta tu še Simon Rožman in Hrvat Krunoslav Jurčić, nekdanji večkratni trener Dinama Zagreba, ki je pred leti kratek čas vodil tudi Maribor in se prikupil navijačem v Ljudskem vrtu. Oba imata trenutno proste roke. Če bi trener Maribora postal kdo drug od omenjenih imen, bi bilo to precejšnje presenečenje.

Kako se bo odločil novi športni direktor Marko Šuler? | Foto: Grega Valančič/Sportida Kako se bo odločil novi športni direktor Marko Šuler? Foto: Grega Valančič/Sportida

Bodo odgovor dali rezultati pred reprezentančnim premorom?

Za izbiro novega trenerja bodo imeli v Mariboru veliko časa že čez dva tedna, ko sledi najdaljši reprezentančni premor do zdaj. Klubskih tekem ne bo kar tri tedne.

Do takrat Mariborčane, ki so po 24 krogih s 44 točkami na vrhu Prve lige Telekom Slovenije izenačeni z Olimpijo, čakajo še tri tekme. Konec tedna bodo gostovali pri zadnjeuvrščeni Gorici, potem jih čakata še domača tekma s Koprom in gostovanje pri Muri.

Tudi in morda predvsem rezultati s teh tekem bodo imeli verjetno pomembno besedo pri izbiri novega, po Sergeju Jakiroviću in Mauru Camoranesiju že tretjega trenerja Maribora v tej sezoni.

Simon Rožman
Sportal Rožman ni več trener Rijeke, smo dobili novega favorita za klop Maribora?
Maribor, Olimpija, Ljudski vrt, februar 2021
Sportal Vroč derbi v Mariboru spet ni ponudil zmagovalca
Oliver Bogatinov
Sportal Ozadje večera, ko so v Mariboru padale glave
Oliver Bogatinov
Sportal Oliver Bogatinov predstavil svojo resnico in odprl Pandorino skrinjico
Oliver Bogatinov
Sportal Velik kadrovski pretres torkovega večera v NK Maribor
Ne spreglejte