Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 10. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

6

Natisni članek

NK Celje NK Triglav NK Aluminij NK Mura ND Gorica NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Rudar

Nedelja, 7. 10. 2018, 18.00

5 let, 6 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

Nora tekma preobratov v Kranju, Maribor na počitek z lepo prednostjo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

6

Triglav Gorica | Gorica po velikem preobratu in zmagi v Kranju vztraja le točko za drugouvrščeno Olimpijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Gorica po velikem preobratu in zmagi v Kranju vztraja le točko za drugouvrščeno Olimpijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvoligaši so s tekmo v Kranju, v kateri je Gorica premagala Triglav (4:2), sklenili uvodno tretjino sezone. Vodilni Maribor je doma ugnal Aluminij (2:1) in ohranil prednost petih točk pred Olimpijo, ki je osvojila celjsko trdnjavo (3:1). Domžale in Mura sta se v razburljivem dvoboju razšla z remijem (2:2). Petkov derbi začelja med Krškim in Rudarjem se je končal brez golov.

V zadnji tekmi 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta za festival zadetkov, a tudi preobratov poskrbela Triglav in Gorica. Bolje so začeli gostje, povedli z 1:0, a so gorenjski orli na krilih razigranega rezervista Toma Žurge, ki je prispeval zadetek in podajo, preobrnili potek srečanja v svojo korist. Kranjčani so imeli vse v svojih rokah, vodili z 2:1, nato pa je sledil velik preobrat gostov.

Zadetek Bedeja Osujija za 2:2 in izključitev Drylona Kryeziuja:

Ko je Bede Osuji dosegel prvega od dveh zadetkov, je moral zaradi rdečega kartona z igrišča še branilec Triglava Drylon Kryeziu. To je bil prevelik udarec za Gorenjce. Gorica je do konca mrežo gostiteljev zatresla še dvakrat in se utrdila na tretjem mestu. Njen najboljši strelec Andrija Filipović je že pri petih zadetkih v tej sezoni.

Preobrat Olimpije v Celju

Sobotna tekma v večernem terminu je bila odločena v zadnjih minutah. Sprva se je v deževnem vremenu v Celju smejalo gostiteljem, ki so prek Mitje Lotriča povedli sredi prvega dela. Gostom je izenačenje po strelu z bele točke zagotovil Andres Vombergar, nato pa je sledilo obdobje, v katerem sta si obe ekipi priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, a sta blestela vratarja Matjaž Rozman in Aljaž Ivačič, ali pa je strel zadel okvir vrat.

Zadetek Roka Kronavetra:

V 85. minuti so zmaji povedli. V polno je zadel branilec Macky Bagnack, za piko na i velikemu preobratu pa je poskrbel Rok Kronaveter z najlepšo potezo na tekmi, prekrasno izvedenim prostim strelom. Olimpija je tako osvojila knežje mesto s 3:1. 

Maribor še drugič v tej sezoni usoden za Kidričane

Štajerski obračun v Ljudskem vrtu je pripadel gostiteljem. Mariborčani so premagali Aluminij z 2:1. V vodstvo jih je že v tretji minuti povedel Jan Mlakar. Podal mu je Dino Hotić, kateremu se je Mlakar na lestvici najboljših strelcev tekmovanja pridružil na vrhu. Oba sta dala sedem golov, tako kot napadalec Mure Rok Sirk. Kidričani so izenačili prek Roka Kidriča, a je njihovo veselje trajalo le pet minut, saj je nato mrežo gostov po zvitem izvajanju prostega strela zatresel vroči reprezentant Amir Dervišević.

Zadetek Amirja Derviševića:

 

Štirje zadetki, dva rdeča kartona in preobrat Mure

Uvodna sobotna tekma med Domžalami in Muro je postregla z nenavadno dramo. Rumeni so sredi prvega polčasa boljšo igro prek Agima Ibraimija kronali z vodstvom 1:0, a nato kmalu zaradi dveh rumenih kartonov izgubili Hrvata Daricka Morrisa. Ko je moral zaradi rdečega kartona predčasno pod prho še kapetan Senijad Ibričić, so gostje iz Murske Sobote stisnili gostitelje pred njihova vrata. Med velikim pritiskom pa so Domžalčani z bliskovitim protinapadom v režiji dveh branilcev podvojili prednost in se znašli pred velikim podvigom.

Zadetek Roka Sirka za 2:2:

Preprečil jim ga je Rok Sirk. Rezervist Mure je z dvema zadetkoma, drugega je dosegel v tretji minuti sodnikovega podaljška, poskrbel za končni rezultat 2:2.

Derbi začelja brez zadetkov  

Petkov boj zadnje in predzadnje ekipe z lestvice se je končal brez zmagovalca, čeprav sta ekipi kar štirikrat zadeli okvir vrat. Oboji tako še vedno ostajajo pri dnu prvenstvene razpredelnice, Krško ni okusilo slasti zmage že na zadnjih sedmih tekmah (dva remija, pet porazov).

Najboljši strelci:

7 - Dino Hotić (Maribor), Jan Mlakar (Maribor), Rok Sirk (Mura)
6 - Rudi Požeg Vancaš (Celje)
5 - Andrija Filipović (Gorica), Rok Kronaveter (Olimpija), Jucie Lupeta (Olimpija/Celje), Andres Vombergar (Olimpija), Luka Zahović (Maribor)
4 - Senijad Ibričić (Domžale), Luka Majcen (Triglav)
...

Vrhunci s tekme:

Triglav : Gorica 2:4

Celje : Olimpija 1:3

Maribor : Aluminij 2:1

Domžale : Mura 2:2

Krško : Rudar 0:0

Fotogalerije s tekme:

Triglav : Gorica 2:4 /fotograf Grega Valančič/Sportida/

Fotogalerija
1 / 46

Celje : Olimpija 1:3 /fotograf Grega Valančič/Sportida/

Fotogalerija
1 / 33

Maribor : Aluminij 2:1 /fotograf Grega Valančič/Sportida/

Fotogalerija
1 / 30

Domžale : Mura 2:2 /fotograf Urban Meglič/Sportida/

Fotogalerija
1 / 23

Poročilo s tekme:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte