Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2018,
10.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Ricardo Alves NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Jucie Lupeta NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 16. 9. 2018, 10.40

5 let, 7 mesecev

Jucie Lupeta

Portugalska zver pri Olimpiji priznala, da jo je bilo pošteno strah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
Jucie Lupeta | Jucie Lupeta je prišel v Olimpijo tudi po zaslugi prijatelja Ricarda Alvesa, ki je pohvalil pogoje v ljubljanskem klubu. | Foto Planet TV

Jucie Lupeta je prišel v Olimpijo tudi po zaslugi prijatelja Ricarda Alvesa, ki je pohvalil pogoje v ljubljanskem klubu.

Foto: Planet TV

Portugalec kongovskih korenin Jucie Lupeta se je hitro prikupil navijačem Olimpije. Odkar se je pridružil zeleno-belim, Ljubljančani v Prvi ligi Telekom Slovenije nizajo zmage, Lupeta pa jih razvaja z mojstrskimi potezami. Na zadnji tekmi, ko je Olimpija nadigrala Rudar s 5:0, je samozavestni novinec pri zmajih zatresel mrežo Velenjčanov z atraktivnimi škarjicami!

Olimpija se bo danes v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije predstavila v Murski Soboti, med izbranci Zorana Barišića, ki bo debitiral na vročem stolčku, pa bi lahko imel pomembno vlogo v napadu Jucie Lupeta. Portugalec s polnim imenom Joaquim Manuel Welo Lupeta je po prihodu iz Celja za Olimpijo zbral dva nastopa.

Mojstrski gol Jucieja Lupete:

V dresu zmajev je debitiral na zelo pomembni zmagi v Domžalah (2:1), kjer je vstopil v igro v izdihljajih srečanja, na zadnji tekmi, ko je Olimpija v Stožicah ponižala Rudar s 5:0, pa je zablestel v polnem sijaju.

Sportal Po sanjskem preobratu bi zmago privoščil tako Olimpiji kot Muri

Spomnil na mojstrovino Ronalda, a nenamenoma

Jucie Lupeta je prvi zadetek v dresu Olimpije dočakal že v drugem nastopu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jucie Lupeta je prvi zadetek v dresu Olimpije dočakal že v drugem nastopu. Foto: Urban Urbanc/Sportida Dosegel je zadetek s priljubljenimi škarjicami in spomnil na mojstrovino, s katero je njegov sloviti rojak Cristiano Ronaldo opozoril nase spomladi, ko je še v dresu Reala zatresel mrežo Juventusa na gostovanju v ligi prvakov pri bodočem delodajalcu Juventusu. Lupeti se proti knapom, ko se je odločal za škarjice, misli niso pletle okrog Ronalda.

''To sem naredil povsem naravno. Nisem razmišljal o tem, da bom naredil tako, ker je to naredil Ronaldo. Naredil sem škarjice, ker je bil pravi čas, da naredim nekaj takega. Poskusil sem in zadel,'' je v pogovoru z novinarko Planet TV Saro Pakiž, ki ga je obiskala na nedavnih pripravah v Kranjski Gori, dejal Lupeta.

Na dvoboj z Rudarjem ga vežejo mešani spomini, saj jo je skupil v dvoboju z Ivanom Vasiljevićem in treščil v betonski zid na štadionu Stožice. ''Ne morem lagati, da me je bilo takrat, ko sem se zaletel v zid, strah. Sem močan, sem zver, ampak tudi zver lahko umre,'' je v smehu priznal, da se je zbal za svoje zdravje. Na srečo navijačev Olimpije je s Portugalcem že vse v najlepšem redu, tako da bo kandidiral za nastop v Fazaneriji. Srbski branilec se mu je za nalet, ki je poskrbel za udarec v zid, po tekmi tudi opravičil.

Mura Olimpija
Sportal Olimpija do zmage na pestrem derbiju, nor zaključek tekme v Domžalah #video
Dvoboj med Muro in Olimpijo si lahko ogledate v neposrednem prenosu na Planet TV ob 16. uri.

Ni le nogometaš, ampak tudi podjetnik

V tej sezoni je s Celjem zatresel tudi mrežo Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V tej sezoni je s Celjem zatresel tudi mrežo Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nekdanji mladinec Porta, kjer je stkal tesno prijateljstvo z Ricardom Alvesom, donedavnim nogometašem Olimpije, ima pestro kariero. Pred prihodom v Slovenijo si je nogometni kruh služil tudi na Madžarskem in v Južni Afriki, njegov velik navdih pa predstavlja mati. Pred vsako tekmo jo pokliče in jo prosi, naj moli zanj.

''Nato skupaj moliva,'' je priznal 25-letni napadalec, ki želi izboljšati raven slovenskega jezika. Zato načrtuje začetek sodelovanja z učiteljem, ki bi mu pomagal do te mere, da bi lahko čez nekaj mesecev že javno nastopal v jeziku države, kjer profesionalno razkazuje svoje nogometno znanje.

Nogomet pa ni njegov edini vir prihodkov. Ima tudi svojo znamko oblačil, ki se ji bo bolj posvetil po koncu kariere. Do takrat želi doseči še veliko zadetkov in za začetek pomagati Olimpiji, da čim prej najde stik z vrhom. Če bi danes zmaji premagali Muro, bi se na lestvici že povzpeli na drugo mesto.

Sportal Pred vročim debijem trenerja Olimpije bolj kot zmaga zanima nekaj drugega

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte