Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
15. 9. 2018,
23.39

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

NK Nafta Lendava Franc Fridl NK Bravo NK Olimpija NK Olimpija Mura

Sobota, 15. 9. 2018, 23.39

5 let, 7 mesecev

FRANC FRIDL PRED TEKMO MURA – OLIMPIJA

Po sanjskem preobratu bi zmago privoščil tako Olimpiji kot Muri

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Po zmagi nad Bravom (3:2) je trener Nafte Franc Fridl pogledal tudi proti nedeljskemu derbiju kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije med njegovima nekdanjima kluboma Muro in Olimpijo ter nekaj več možnosti za tri točke pripisal prvakom iz Ljubljane.

Franc Fridl z Nafto na vrhu 2. SNL. | Foto: Mario Horvat/Sportida Franc Fridl z Nafto na vrhu 2. SNL. Foto: Mario Horvat/Sportida

"Deja vu," si je verjetno ob odhodu iz Lendave mislil trener ljubljanskega drugoligaša Brava Dejan Grabić, potem ko je že drugič v enem tednu njegova ekipa zapravila vodstvo in klonila s 3:2. V sredo je preobrat v pokalni temi uspel Mariboru, v soboto pa so s podobnim scenarijem do zmage v derbiju kroga 2. SNL prišli nogometaši Nafte. Potem ko sta za Bravo zadela David Brekalo in Mustafa Nukić, so za lendavski preobrat v pičlih 19 minutah poskrbeli Damir Zeljko, Igor Prahić in Marko Roginić.

NK Bravo NK Maribor
Sportal Bravo znova vodil in izgubil z 2:3, strelska šova Hajrića in Kebeja

Ni jim lahko …

"Trenerju Brava prav gotovo ni lahko pri srcu. Prijatelju nikoli ne želim nič slabega. Vem tudi, da je Bravo  zelo kakovosten. Zasluženo je pri vrhu 2. SNL, saj je tudi odlično voden. Verjamem, da se bodo Ljubljančani borili vse do konca," je po tekmi dejal trener Nafte Franc Fridl in se veselil dragocene zmage: "Našim fantom v zadnjem obdobju ni bilo lahko. Zato jim še toliko bolj čestitam za pokazani značaj in veliko vrnitev."

Pogled proti prvi ligi

Fridl je imel v mislih tudi poraza Nafte v prvenstvu (Postojna) in pokalu (Koper).  "Po porazih se je vedno težko vrniti. Tu do izraza pride karakter. Moji fantje ga imajo," po peti zmagi na sedmih tekmah, s katerimi zdaj Nafta vodi v 2. SNL, razmišlja trener Lendavčanov, ki tudi ne skriva, da ga zanima prvo mesto. "Naše ambicije so znane. Cilj smo jasno povedali. Morda se zaradi tega čuti tudi pritisk. Ko se ga bomo malce znebili in zaigrali bolj sproščeno, bodo igre še boljše," proti Prvi ligi Telekom Slovenije pogleduje trener Nafte.

Mura Olimpija
Sportal Olimpija do zmage na pestrem derbiju, nor zaključek tekme v Domžalah #video

"Takšne tekme so užitek"

Tekma med Bravom in Nafto pod lendavskimi žarometi pa je bila tudi svojevrstno ogrevanje pred derbijem kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tudi ta bo namreč prekmursko-ljubljanski: Mura – Olimpija (ob 16.00 s prenosom na Planetu). Zanimivo, Fridl je v svoji igralski karieri branil barve tako Olimpije kot tudi Mure, zato se je ob vprašanju, komu privošči zmago, zgolj diplomatsko nasmehnil. "Naj bo neodločeno," pravi 46-letni Ptujčan in dodaja: "Realno pa je v rahli prednosti Olimpija. Ima novega trenerja in dokazovanja želene odlične posameznike. Muri ne bo lahko, čeprav tudi v Murski Soboti zelo dobro delajo in so kakovostno vodeni. Je pa takšne tekme najlepše igrati."

Sportal Pred vročim debijem trenerja Olimpije bolj kot zmaga zanima nekaj drugega

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte