Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2021,
17.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 1. 5. 2021, 17.00

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Tabor : Domžale

Strelska suša v Sežani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NK Domžale, NK Tabor Sežana, februar 2021 | Domžale in Tabor sta se razšla brez zadetkov. | Foto Vid Ponikvar

Domžale in Tabor sta se razšla brez zadetkov.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in Domžal so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

NK Olimpija : NK Aluminij, prva liga
Sportal Drama in delitev točk v Stožicah, Olimpija na +5 #video

Sežanci so igrali svojo stoto prvoligaško tekmo, a tega jim ni uspelo proslaviti z zmago. Ta bi bila tretja zaporedna, a strelci tokrat niso bili razpoloženi, tako kot ne pri Domžalah, ki so prekinile niz dveh zmag, so pa četrtič zapovrstjo neporaženi in trdno na četrtem mestu lestvice. Tabor je šesti.

Kraševci so na tekmi pogrešali kaznovanega Leona Severja, prav tako pa tudi Hristosa Rovasa, ki je prekinil pogodbo s klubom. Na drugi strani so pri Domžalah manjkali Zeni Husmani, Gaber Dobrovoljc, Tibor Gorenc Stankovič in Dario Kolobarić.

Kljub temu so bili v uvodu tekme malce konkretnejši slednji, a ne Tamar Svetlin ne Arnel Jakupović nista povzročila posebej težkega dela Janu Koprvicu. Domači so pozneje prišli do kar nekaj strelov, predvsem z razdalje, a so bili bolj ali manj vsi precej nenatančni.

Še najbolj nevarno je bilo po strelu Denisa Kouaa, ko je v 21. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, dobro pa je posredoval Ajdin Mulalić. V prvem polčasu je zadnjo vidnejšo priložnost v 38. minuti zapravil Matej Podlogar, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal precej čez gol.

Še najbolj nevarno je bilo po strelu Denisa Kouaa. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Še najbolj nevarno je bilo po strelu Denisa Kouaa. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Tudi v drugem polčasu brez zadetka

V uvodu drugega polčasa, poškodovanega glavnega sodnika Aleksandra Matkovića je zamenjal Dragoslav Perić, je bilo nekajkrat kar nevarno na obeh straneh, med drugim je v 52. minuti Jakupović poskusil z 18 metrov, Koprivec je žogo odbil v kot, v 54. pa je na drugi strani Marko Krivičić streljal s 25 metrov, izkazal pa se je Mulalić.

Sledilo je zatišje, kar zadeva obetavne akcije, igra se je odvijala med obema kazenskima prostoroma, šele v 89. minuti je kolikor toliko spodoben strel sprožil Benjamin Markuš, ko je poskusil z več kot 25 metrov, a Koprivec je žogo zlahka ujel.

V 90. minuti je po kotu z desne strani še Mihael Briški z glavo žogo poslal malce čez prečko, v zadnji minuti dodatka pa je pred sežanskim golom nespretno reagiral Slobodan Vuk, tako da je ostalo pri 0:0.

Tabor bo v 32. krogu v torek gostoval v Mariboru, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Olimpijo.

Tabor Sežana : Domžale 0:0

Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Matković, Mikača, Šprah.

Strelci: /.

Tabor Sežana: Koprivec, Azinović, Nemanič, Briški, Salkić, Makoumbou (od 90. Ovsenek), Doukoure Grobry, Kouao, Krivičić (od 82. Tolić), Djalo Aldair (od 82. Stare), Ndzengue (od 57. Stančič).

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Käit (od 65. Pišek), Markuš, Svetlin (od 65. Martinović, od 78. Vuk), Ibričić, Jakupović, Podlogar (od 86. Perc).

Rumeni kartoni: Kouao; Käit, Vuklišević, Ibričić.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Sežani, kjer nismo videli zadetkov.

52. minuta: priložnost za Domžale! Z volejem je poskusil Arnel Jakupović, z izvrstno obrambo pa se je znova izkazal Koprivec.

Video: obramba Koprivca:

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Sežani, v katerem nismo videli zadetka. Domači nogometaši so v prvih 45 minutah dvakrat streljali v okvir vrat nasprotnika, Domžalčani so sprožili tri strele.

21. minuta: priložnost za Tabor. S strelom od daleč je poskusil Kouao, a je bil na mestu vratar Domžal Ajdin Mulalić.

Video: strel Kouaa:

4. minuta: priložnost za Domžale, do strela je prišel Tamar Svetlin, a je vratar Tabora brez večjih težav žogo ubranil Jan Koprivec.

Video: strel Svetlina:

Začetek tekme v Sežani.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Pred tekmo:

Prvoligaška karavana se bo v soboto najprej ustavila na Krasu. Ob 15. uri se bosta udarila Tabor in Domžale, kluba, ki jima gre v zadnjih tednih imenitno. V prvenstvu sta nanizala dve zmagi in se povzdignila na lestvici, Kraševci so vedno bližje zagotovitvi obstanka v prvoligaški druščini, Domžalčani so med tednom za piko na i v četrtfinalu pokala preskočili še zahtevno mariborsko oviro, tako da ostajajo v boju za obe lovoriki!

To bo 11. sežansko-domžalski obračun za prvoligaške točke. Statistika namiguje, da bi lahko točke ostale doma. Domžale so namreč doma premagale češnjice na vseh šestih tekmah, Tabor je na drugi strani na stadionu Rajko Štolfa dobil kar tri od štirih dvobojev, šele na zadnjem, ta je bil odigran 25. novembra 2020, sta se tekmeca prvič razšla brez zmagovalca (1:1).

Domžalčane, ki so v zadnjem tednu dvakrat spravili v slabo voljo Mariborčane in enkrat Celjane, čaka nov izziv. "Smo v naletu in ne nameravamo se zaustaviti. Štiri zmage in remi na zadnjih petih tekmah so zelo dober rezultat, vendar moramo nadaljevati zbrano. Že v soboto nas namreč čaka izjemno neugodno gostovanje v Sežani, kjer nam še ni uspelo slaviti. To si želimo popraviti, zato je po pokalni zmagi, ki je zdaj že preteklost, v naših mislih samo dvoboj s Taborom," sporoča mladi branilec Andraž Žinič.

Ne spreglejte