Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 8. 2021,
22.31

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Radomlje 1. SNL

Sobota, 7. 8. 2021, 22.31

2 leti, 8 mesecev

Poročilo s tekme Radomlje : Maribor

Vijolice kot prve v tej sezoni vzele mero Radomljam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Radomlje Maribor | Mariborčani so slab teden po porazu v večnem derbiju v Stožicah premagali Radomlje. | Foto Grega Valančič/Sportida

Mariborčani so slab teden po porazu v večnem derbiju v Stožicah premagali Radomlje.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 4. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:2).

Radomlje Maribor
Sportal Remi v Kidričevem, preobrat Olimpije v Sežani

Kalcer Radomlje : Maribor 1:2 (0:2)

Športni park, gledalcev 300, sodniki: Antič, Kasapović, Habibović.
Strelci: 0:1 Vrhovec (16./11 m), 0:2 Sirk (26.), 1:2 Varga (65.).

Kalcer Radomlje: Šugić, Guček, Jazbec, Rugašević (od 82. Ihbeisheh), Mužek, Nuhanović (od 82. Kregar), Zabukovnik, Primc (od 70. Blaić), Božić (od 57. Pogačar), Cerar, Šarić (od 57. Varga).
Maribor: Jug, Sikošek, Voloder, Mitrović, Milec, Vrhovec (od 74. Makoumbou), Požeg Vancaš (od 63. Šturm), Alvir, Repas (od 83. Pihler), Matko (od 74. Žugelj), Sirk (od 63. Vipotnik).

Rumeni kartoni: Jazbec, Šarić, Nuhanović; Sirk, Matko, Alvir.
Rdeči karton: /.

Radomljani so v 4. krogu nove sezone doživeli prvi poraz. V Domžalah so jih tokrat ugnali Mariborčani, ki so se s tretjo zmago vsaj začasno povzpeli na vrh lestvice. Vijolični so levji delež posla tokrat opravili že v dinamičnem prvem polčasu, v katerem so dosegli dva zadetka.

Fotogalerija s tekme Radomlje : Maribor, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 46

Učinkovit začetek Maribora

Mariborčani so začeli podjetneje, prevzeli pobudo, v 16. minuti pa so tudi povedli. Rok Jazbec je na vrhu kazenskega prostora spotaknil Aljošo Matka, zaradi česar je sledila enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo s strelom po sredini unovčil Blaž Vrhovec.

Izbranci Simona Rožmana so bili blizu novemu zadetku v 25. minuti, a je Rok Sirk za malo žogo poslal mimo vratnice iz bližine z leve strani. A že v naslednji minuti se je mariborski napadalec prvič vpisal med strelce, ko je z glavo zadel po Matkovi podaji z leve strani.

Mariborčani so po prvem polčasu vodili z 2:0. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani so po prvem polčasu vodili z 2:0. Foto: Grega Valančič/Sportida

V 28. minuti pa so po zmedi v mariborskem kazenskem prostoru do svoje prve priložnosti prišli tudi Radomljani, streljal je Ivan Šarić, toda zadel le vratnico. Le malce zatem je na drugi strani s slabih 20 metrov sprožil Marko Alvir, a oplazil le zunanji del mreže.

V 37. minuti je Matko potegnil po desni strani in prišel v kazenski prostor, kjer se je odločil za strel s 14 metrov, a bil malce premalo natančen z diagonalnim strelom. Domači so v prvem polčasu prišli še do strela v 42. minuti prek Šarića, vendar Ažbe Jug ni imel težjega dela. Malce bolj se je moral v 45. minuti potruditi David Šugić po novem poskusu Matka iz kazenskega prostora.

Varga s peto spretno ugnal Juga

V drugem polčasu je v 49. minuti Nemanja Mitrović z glavo streljal čez gol, Matko pa malce pozneje z nogo mimo gola. Na drugi strani je v 56. minuti Mark Zabukovnik iz ugodnega položaja streljal previsoko.

Radomljani so izgubili prvič v tej sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Radomljani so izgubili prvič v tej sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida

Radomlje pa so se v igro vrnile v 65. minuti, ko je po odbijanju žoge pred vrati Maribora Saša Varga s peto spretno ugnal Juga za znižanje zaostanka na 1:2. Pozneje pravih priložnosti ni bilo do same končnice tekme, v 90. pa je malce z desne sprožil Nino Žugelj in za kak meter zgrešil vrata gostiteljev.

Radomljani bodo v 5. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Murski Soboti, Mariborčani pa bodo dan prej gostili sežanski Tabor.

Bravo Celje
Sportal Kramarič jo je zagodel Celjanom #foto
Ne spreglejte