Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 5. 2021,
23.05

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

5

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 19. 5. 2021, 23.05

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Tabor

Tabor ponovil zgodovino, igralci Olimpije niso skrivali solza #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

5

Olimpija Tabor | Navijači Olimpije so se prvič v tej sezoni odpravili v Stožice, nato pa doživeli nepričakovano razočaranje. | Foto Vid Ponikvar

Navijači Olimpije so se prvič v tej sezoni odpravili v Stožice, nato pa doživeli nepričakovano razočaranje.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 1:2 (1:0).

Olimpija Tabor
Sportal Maribor ali Mura? Olimpija v zadnji sekundi ostala brez vsega. #video

Olimpija : CB24 Tabor Sežana 1:2 (1:0)

Stadion Stožice, gledalcev 300, sodniki: Perić, Gabrovec, Šprah.
Strelci: 1:0 Kapun (27.), 1:1 Djalo Aldair (79.), 1:2 Sever (90.).

Olimpija: Frelih, Andrejašič (od 82. Pavlović), Maksimenko, Korun, Šme (od 50. Boakye), Elšnik, Ostrc (od 69. Pungaršek), Kurež (od 46. Ivanović), Kapun (od 82. Perović), Bosić, Vombergar.
CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Azinović, Nemanič, Briški, Doukoure Grobry (od 74. Sever), Makoumbou (od 85. Ovsenek), Salkić, Kouao, Tolić, Ndzengue (od 59. Stančič), Djalo Aldair.

Rumeni kartoni: Ostrc, Vidmar; Briški, Kouao.
Rdeči karton: /.

Zaradi poškodb kar dobro zdesetkani Ljubljančani, danes je zaradi poškodbe moral predčasno iz igre tudi Denis Šme, so Sežance pričakali z željo po nujni zmagi, da bi ostali v igri za naslov prvaka. Popotnica za boj s Kraševci ni bila dobra, saj so na zadnjih petih tekmah zbrali vsega dve točki in poželi tudi kritike svojega predsednika.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 55

Da bi bila naloga še zahtevnejša, so imeli svojo računico tudi gosti, saj so tudi sami iskali zmago za dokončen obstanek v ligi. V precej živčnem obračunu so na koncu, dobesedno v zadnji sekundi tekme, svoje želje uresničili gostje, potem ko je Leon Sever z zmagovitim zadetkom Taboru prinesel obstanek, Olimpiji pa odnesel boj za naslov. Za tega se bosta v zadnjem krogu tako na medsebojnem dvoboju merila Maribor in Mura.

Kapun prvič v polno po treh letih

V uvodu tekme sta obe ekipi prišli do nekaj zaključnih strelov, a niti eden ni bil posebej nevaren. Igra je ob solidnem ritmu potekala pretežno na polovici Tabora, toda Kraševci Ljubljančanom niso pustili priti v nevarne položaje.

Toda v 27. minuti so Ljubljančani izpeljali lepo akcijo. Enrik Ostrc je podal z desne strani, Andres Vombergar je z glavo žogo oddal proti Niku Kapunu, ki je prav tako z glavo iz bližine matiral Jana Koprivca za vodstvo z 1:0.

Zadetek Nika Kapuna:

V 31. minuti pa so resno zagrozili tudi gosti s Krasa. Djalo Aldair se je odločil za strel malce z leve strani in le za malenkost zgrešil nasprotno vratnico.

V uvodu drugega polčasa so domači takoj zahtevali najstrožjo kazen, potem ko je Klemen Nemanič v skoku s komolcem razbil arkado Vombergarju, a se sodniki niso odločili zanjo.

V 58. minuti je pri vse odločnejših gostih Antonio Azinović prišel do poskusa strela v kazenskem prostoru, a na koncu ni bilo resne nevarnosti za Žigo Freliha.

Zadetek Leona Severja za zmago Tabora:

Pozneje je Olimpija spet prevzela pobudo, iskala pot do drugega zadetka, toda v 79. minuti so udarili gosti in izenačili po lepi akciji, ki jo je začel Leon Sever, oddal žogo na levo za hrbet ljubljanske obrambe do Dina Stančiča, ta pa jo je potem poslal v sredino do Djala Aldairja, ki jo je le še potisnil v prazno mrežo.

V 83. minuti je Vitalijs Maksimenko prišel do strela v kazenskem prostoru gostov, toda sprožil prešibko, tako kot Uroš Korun v 90. minuti z glavo.

Globoko v sodniškem dodatku, v zadnji sekundi tekme, pa je Frelih po podaji z desne strani naredil napako in izpustil žogo, do nje je prišel Leon Sever in jo poslal v mrežo za veliko zmago Tabora.

Olimpija bo v zadnjem, 36. krogu gostovala pri Bravu, Tabor pa bo gostil Gorico.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dramatičnega dvoboja v Ljubljani. Olimpija je imela še nekaj sekund pred koncem v rokah remi, s katerim bi zadržala možnosti za osvojitev naslova (če bi Maribor in Mura remizirala, Olimpija pa premagala Bravo, bi ''kanta'' odšla v Ljubljano), nato pa po zadetku Leona Severja ostali brez vsega. Zmaji niso zmagali že šestič zapored v prvenstvu, Sežančani, ki jih je jeseni vodil prav zdajšnji trener Olimpije Goran Stanković, pa so si zagotovili obstanek.

Nekdanji kapetan zmajev Nejc Vidmar po šokantnem razpletu ni skrival solza, podobno velja za prvega vratarja Žigo Freliha, ki si je privoščil nedopustno napako. Tabor je ponovil zgodovino in še drugič zapored v 35. krogu v Ljubljani premagal Olimpijo z 2:1, s tem pa ji prekrižal načrte v boju za naslov prvaka. Zmaji lahko sezono 2020/21 "rešijo" le še s tolažilno nagrado, pokalno lovoriko. To bi jim od srca privoščili zlasti četrtouvrščeni Domžalčani, saj bi si na ta način zagotovili Evropo!

Gooooooool! 95. minuta. Tabor je v izdihljajih sodnikovega podaljška prek Leona Severja, ki je izkoristil veliko napako vratarja Žige Freliha, prišel do zmagovitega zadetka, premagal Olimpijo in si zagotovil obstanek v prvi ligi. Ljubljančani so ostali brez možnosti za osvojitev naslova. Sever je dosegel tretji zadetek v tej sezoni, zeleno-beli so od razočaranja popadali na tla.

Zadetek Leona Severja:

Goooooool! 79. minuta: Šok v Stožicah. Nogometaši Olimpije so zapravili vodstvo, Leon Sever in Dino Stančić sta nadigrala ljubljansko Olimpijo, nato pa je Aldair Djair brez večjih težav zatresel mrežo zeleno-belih. Če bi Olimpija prejela še en zadetek, bi se poslovila od lova na naslov! Aldair je dosegel šesti zadetek v tej sezoni.

48. minuta (Ljubljana): Na začetku drugega polčasa jo je skupil Andres Vombergar. Klemen Nemanič ga je s komolcem udaril v obraz in mu razbil arkado, a je sodnik Dragoslav Perić zaradi tega ni prekinjal igre. Okrvavljeni napadalec Olimpije je nadaljeval tekmo z obvezo.  

Kako jo je skupil Andres Vombergar?

Konec prvega polčasa v Ljubljani, kjer vodi Olimpija proti Taboru z 1:0 in je na dobri poti, da v zadnji krog vstopi z zaostankom ene točke za vodilnim Mariborom.

40. minuta (Ljubljana): napadalec Tabora Aldair Djalo je že drugič na današnji tekmi sprožil proti vratom Olimpije, a na srečo gostiteljev ni niti prvič (32. minuta), niti drugič meril natančno. Ostaja 1:0 za zmaje. 

Gooooool! 1:0! 28. minuta (Ljubljana). Nik Kapun je povedel Olimpijo v vodstvo. Mrežo Tabora je zatresel po strelu z glavo z neposredne bližine in se veselil prvega zadetka v tej sezoni. Asistenco je prispeval (in to z glavo) Andres Vombergar, pred tem je predložek poslal Enrik Ostrc.

Zadetek Nika Kapuna:

Začetek dvoboja v Ljubljani. Zmaji si ne smejo privoščiti poraza, če še želi ostati v igri za naslov do zadnjega kroga.

Ob 20.30 se bosta v zadnji tekmi 35. kroga v Ljubljani pomerila Olimpija in Tabor.

Trener Olimpije Goran Stanković, ki si ne sme privoščiti poraza, če še želi ostati v igri za naslov do zadnjega kroga, je v začetno enajsterico uvrstil tudi povratnika Andresa Vombergarja, Đorđe Ivanović pa se je preselil na klop:

Tabor želi v Stožicah ponoviti podvig iz prejšnje sezone, ko je v 35. krogu premagal Olimpijo. V Ljubljano prihaja z naslednjo enajsterico:

 

Ne spreglejte