Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 4. 2021,
20.11

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Mura

Nedelja, 25. 4. 2021, 20.11

2 leti, 12 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Olimpija

Kako je Mura ponižala Olimpijo, ta pa izgubila prvič po skoraj šestih mesecih? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

3

Mura Olimpija | Mura je z zmago nad Olimpijo poskrbela za večjo gnečo pri vrhu Prve lige Telekom Slovenije. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je z zmago nad Olimpijo poskrbela za večjo gnečo pri vrhu Prve lige Telekom Slovenije.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 3:0 (0:0). Spomladi in še dlje neporaženi Ljubljančani so v Murski Soboti le naleteli na boljšega od sebe. Črno-beli, ki so med drugim prekinili niz desetih tekem brez poraza ljubljanskega trenerja Gorana Stankovića, so v večini obračuna pokazali boljšo in konkretnejšo igro od gostov (20:6 v strelih), tako da so zasluženo prišli do svoje 13. zmage ter tudi tretjega mesta na lestvici.

Mura Olimpija
Sportal Polom Olimpije v Fazaneriji, Mura razveselila Maribor #video

Mura : Olimpija 3:0 (0:0)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Perić, Klančnik, Brezar.

Strelci: 1:0 Bobičanec (48.), 2:0 Kous (70.), 3:0 Gorenc (76.).

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter (od 83. Horvat), Ouro, Pucko, Kous, Bobičanec (od 86. Đurak), Maroša (od 88. Žižek), K. Cipot (od 88. Štrakl).
Olimpija: Frelih, Delamea Mlinar, Savić, Korun, Pavlović (od 79. Andrejašič), Fink (od 80. Boakye), Elšnik, Pungaršek (od 71. Ostrc), Bosić (od 71. Kurež), Ivanović, Vombergar (od 79. Kapun).

Rumeni kartoni: Ouro; Korun, Pavlović, Savić.
Rdeči karton: /.

Olimpija ostaja vodilna, a ima namesto sedmih le štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Mariborom. Še štiri več zaostaja Mura, ki je prekinila niz štirih tekem brez zmage.

Fotogalerija s tekme v Murski Soboti, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 65

Sobočani, ki so pogrešali kaznovane Dragana Lovrića, Stanišo Mandića in Klemna Šturma ter še nekaj dlje časa poškodovanih, so odločneje začeli tekmo, toda prvo pravo priložnost so imeli Ljubljančani, ko je Radivoj Bosić poskusil iz prve iz bližine, dobro pa je reagiral Matko Obradović. Ta je moral posredovati tudi v 14. minuti, takrat je Bosić sprožil od daleč.

Domači so nekajkrat poskrbeli za malce bolj vroče dogajanje pred vrati zeleno-belih, toda še najnevarnejši je bil Amadej Maroša v 13. minuti, ko je poskusil iz ostrega kota z desne strani, Žiga Frelih pa je bil nanj pripravljen. V 44. minuti je od daleč poskusil še Luka Bobičanec, a prešibko, da bi lahko presenetil ljubljanskega čuvaja mreže.

Prekrasen zadetek Luke Bobičanca:

Zato pa ga je v 48. minuti, ko je svoj osmi gol dosegel z izjemnim strelom z malo manj kot 20 metrov, ko je žogo poslal v zgornji kot Olimpijinih vrat. Deset minut pozneje je pri Olimpiji z leve strani sprožil Đorđe Ivanović, a bil malce premalo natančen.

V 61. minuti je s podobnega položaja, le da z desne strani, poskusil Maroša, tudi on pa je zgrešil cilj. Takoj zatem je z leve poskusil še Bobičanec, Frelih je žogo odbil, Maroša pa jo je nato poslal čez gol.

Slednji je v 66. minuti zapravil novo lepo priložnost, je pa v 70. minuti vodstvo podvojil Žiga Kous, ko je najprej z roba kazenskega prostora spet streljal Maroša, Frelih pa je žogo odbil le do Kousa, ki je nato zadel za 2:0.

Črno-beli so kot prvi v letu 2021 premagali Olimpijo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Črno-beli so kot prvi v letu 2021 premagali Olimpijo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Na 3:0 pa je v 76. minuti povišal Jan Gorenc, ki je zadel z glavo po podaji z desne strani. Žoga se je čez golovo črto odbila od prečke. Mura je zatem le še brez posebnih težav nadzorovala potek tekme.

Mura bo v 31. krogu v petek gostovala v Novi Gorici, Olimpija pa bo v nedeljo gostila Aluminij.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec srečanja v Fazaneriji. Mura je v drugem polčasu nadigrala vodilno Olimpijo in odpravila goste iz Ljubljane z visoko zmago s 3:0! To je prvi poraz zmajev v Prvi ligi Telekom Slovenije po 29. novembru 2020, ko so ostali praznih rok v Domžalah (1:3). Izbranci Anteja Šimundže so proti vratom gostov usmerili kar 20 strelov. Razmerje v strelih je bilo 20:6 (10:4 v okvir vrat), Goran Stanković pa je doživel prvi poraz na klopi zeleno-belih, po katerem bi bilo lahko v Stožicah še zelo zanimivo, saj se poraja vprašanje, kako se bo na visok poraz odzvalo vodstvo kluba. Mura se je vrnila na tretje mesto, Olimpiji pa se je približal na osem točk zaostanka.

Gooooooool! 3:0! 76. minuta. Olimpija doživlja potop v Prekmurju, kjer jo čez nekaj dni čaka še gostovanje v četrtfinalu pokala pri lendavski Nafti. Prednost Mure je povečal Jan Gorenc, ki je z natančnim strelom z glavo, žoga se je v gol odbila od prečke, premagal Žigo Freliha in jo zagodel nekdanjemu klubu. Branilec Mure se je vpisal med strelce drugič v tej sezoni, črno-belim se nasmiha znižanje zaostanka za vodilno Olimpijo na -8.

Zadetek Jana Gorenca:

74. minuta: Za nekaj trenutkov je na sredini igrišča zavrelo med Žigo Kousom in Đorđetom Ivanovićem.

Goooooool! 2:0! 70. minuta. Mura je podvojila prednost. Luka Bobičanec se je odločil za nevaren strel, vratar Žiga Frelih pa je odbil žogo le do Žige Kousa. Kapetan Mure je izkoristil nezbranost ljubljanske obrambe, se ob pravem trenutku znašel na pravem mestu, in brez težav zatresel mrežo zmajev. Mura vodi z 2:0, Olimpiji grozi prvi poraz v prvoligaški druščini po 15 krogih oziroma prvi pod vodstvom Gorana Stankovića! 

Zadetek Žige Kousa:

66. minuta: ni manjkalo veliko, pa bi Mura podvojila prednost. Amadej Maroša se je v 61. minuti znašel v priložnosti in za malo zgrešil cilj, pet minut pozneje pa je skoraj že izigral ljubljansko obrambo, a je nato žogi pot v mrežo požrtvovalno preprečil Antonio Mlinar Delamea. Obramba Olimpije je na zelo zahtevni preizkušnji.

Priložnost Amadeja Maroše:

56. minuta: Srb Đorđe Ivanović je prodrl po levi strani v kazenski prostor Mure, se nato odločil za strel, a ni bil dovolj natančen, saj je zgrešil cilj. Matko Obradović je tako ostal brez dela.

Goooooool! 1:0! 48. minuta. Kakšen strel, kakšen zadetek! Luka Bobičanec je velemojstrsko premagal vratarja Olimpije. Žiga Frelih je bil nemočen po izjemno natančnem projektilu hrvaškega zveznega igralca, ki je popeljal Muro na derbiju 30. kroga v vodstvo z 1:0. To je njegov osmi zadetek v tej sezoni. Zmaji, ki pod vodstvom Gorana Stankovića še niso izgubili, so se znašli v zaostanku. Podajo za zadetek je prispeval Amadej Maroša.

Zadetek Luke Bobičanca:

Začetek drugega polčasa, trenerja Ante Šimundža in Goran Stanković nista menjala postav.

Konec prvega polčasa. Mura in Olimpija sta se odpravili na počitek z neodločenim rezultatom (0:0). V strelih na gol prevladujejo gostitelji (9:2, v strelih v okvir gola 4:2), a jim to ni pomagalo do prednosti. Če bi ostalo pri tem rezultatu, bi zmaji v zadnjo šestino sezono vstopili s petimi točkami prednosti pred Mariborom.

44. minuta: po začetnih minutah, ki so ponudile kar nekaj obetavnih akcij pred obema goloma, je sledilo nadaljevanje srečanja brez resnejših priložnosti. Z razdalje je na vrata Olimpije streljal Luka Bobičanec, a je bil strel preslaboten, da bi Žigi Frelihu predstavljal preglavice. Ostaja pri 0:0.

33. minuta: ko se je žoga pred vrati gostov iz Ljubljane po dotiku Vujadina Savića nevarno smukala blizu golove črte, je v Fazaneriji zadišalo po vodstvu Mure, a si je lahko obramba zeleno-belih le oddahnila. Žoga je odromala mimo vrat v kot.

Zadišalo je po avtogolu Olimpije:

25. minuta: Mura ima terensko premoč, žoga je v njeni posesti kar 65 odstotkov igralnega časa, a še nišla pravega načina, kako zatresti mrežo vodilnega prvoligaškega kluba. 

14. minuta: znova je vrata Mure ogrozil Radivoj Bosić. Z roba kazenskega prostora je skušal atraktivno premagati Matka Obradovića, a je Dalmatinec z izrednim posredovanjem preprečil vodstvo gostov. Na derbiju, ki v Fazaneriji poteka v sončnem vremenu, ostaja pri začetnem rezultatu 0:0. Minuto pred tem je dlani Žige Freliha znova ogrel Amadej Maroša.

Priložnost Radivoja Bosića:

10. minuta: zdaj je bilo vroče v kazenskem prostoru Mure. Matic Fink je z desne strani lepo zaposlil Radivoja Bosića. Mladi srbski reprezentant, ki je na zadnji tekmi proti Kopru dosegel dva zadetka, je silovito streljal neposredno v vratarja Mure Matka Obradovića, ki je ukrotil strel.

2. minuta: Muri se je zelo hitro ponudila priložnost za vodstvo. Prodrl je Amadej Maroša, se znašel pred vratarjem Olimpije, nato pa se je izkazal Žiga Frelih in preprečil ekspresno vodstvo črno-belih.

Priložnost Amadeja Maroše:

Začetek dvoboja v Fazaneriji. Glavni sodnik je Dragoslav Perić.

Ob 17.15 se bosta v derbiju kroga pomerili Mura in Olimpija. Neposreden prenos na Planet 2 se je s studijskim delom začel 15 minut prej.

S katero enajsterico bo v derbi 30. kroga proti Olimpiji vstopil trener Mure Ante Šimundža?

Vodilna Olimpija bo skušala povečati prednost pred najbližjim zasledovalcem Mariborom z naslednjo postavo:

Navijači Olimpije so obiskali zadnji trening zmajev pred odhodom v Mursko Soboto:

 

Ne spreglejte