Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 11. 2020,
19.36

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 28. 11. 2020, 19.36

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Maribor : Tabor

Maribor pred derbijem vrgel rokavico Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mauro Camoranesi - NK Maribor | Mauro Camoranesi je v drugo le premagal nekdanje izbrance iz Sežane. | Foto Matjaž Vertuš

Mauro Camoranesi je v drugo le premagal nekdanje izbrance iz Sežane.

Foto: Matjaž Vertuš

Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0).

NK Domžale
Sportal Domžalčani šokirali Olimpijo, nevsakdanji avtogol v Spodnji Šiški #video

Maribor : CB24 Tabor Sežana 1:0 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
Strelec: 1:0 Kronaveter (83., 11-m).

Maribor: Jug, Felipe Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič, Pihler (od 84. Dervišević), Cretu (od 65. Tavares), Repas (od 84. Vrhovec), Požeg Vancaš (od 65. Matko), Kronaveter, Mlakar (od 17. Mešanović).
CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Briški, Nemanič, Ristić, Salkić, Aliaj (od 46. Mihaljević), Zebić (od 70. Makoumbou), Doukoure (od 85. Stančič), Sever, Rovas (od 46. Babić), Ndzengue (od 70. Aldair).

Rumeni kartoni: Martinović; Briški, Babić, Sever.
Rdeč karton: /

Vodilni Mariborčani so z veliko težav prišli do pete zaporedne zmage. Sežanski Tabor se je spet pokazal kot za njih zelo neugodna ekipa, ki jih je v zadnjih treh medsebojnih tekmah v Sežani vselej premagala, točko pa jim je vzela tudi na zadnjem medsebojnem srečanju v štajerski prestolnici.

Tudi tokrat je bila ekipa, ki jo je še na začetku letošnjega prvenstva vodil Mauro Camoranesi, zdajšnji trener Maribora, blizu presenečenja, pokopal pa jo je nespreten start Mihaela Briškega, ki je v 82. minuti v kazenskem prostoru storil prekršek nad Jan Repasom, Rok Kronaveter pa je uspešno izvedel enajstmetrovko.

Je sodnik oškodoval Tabor, ko je pokazal na belo točko v 83. minuti?

  • Da.
    34,12 %
    216 glasov
  • Ne.
    65,88 %
    417 glasov
Oddanih 633 glasov

Zadetek Roka Kronavetra z bele točke:

Sežanci so se odlično postavili na igrišču in prvih 35 minutah domačim niso dopustili resnejše priložnosti. V zadnjih desetih minutah prvega dela pa so domači vendarle pritisnili in bili dvakrat pred vrati tudi nevarni.

Najprej je v 36. minuti Jasmin Mešanović z glavo podal žogo Rudiju Požegu Vancašu, ki pa je preblizu vratarja Jana Koprivca, tako da je ni mogel poslati mimo njega. Nekaj minut pozneje je Žan Kolmanič z leve strani poslal ostro žogo v sredino, kjer pa je bil Jasmin Mešanović za kakšen korak prekratek.

Pritisk Štajercev se je nadaljeval tudi na začetku drugega dela, v 57. minuti je lepo priložnost zapravil Kronaveter, ki ni izkoristil lepe podaje Požega Vancaša, streljal je začetniško, bolje rečeno, Koprivcu je žogo podal.

Sporno igranje Erika Salkića z roko v kazenskem prostoru:

Je Erik Salkić igral z roko v kazenskem prostoru in bi moral sodnik Rade Obrenović pokazati na belo točko za Maribor?

  • Da.
    66,28 %
    289 glasov
  • Ne.
    33,72 %
    147 glasov
Oddanih 436 glasov

Se pa je nato oddolžil v 82. minuti, ko je sodnik Rade Obrenović po startu Briškega nad Repasom po mnenju gostov prestrogo dosodil enajstmetrovko.

Na koncu bi bila lahko zmaga vijoličastih še višja, Aljoša Matko je v enem izmed zadnjih napadov neoviran prišel pred Koprivca, vendar ga ni uspel premagati.

V naslednjem krogu v četrtek Mariborčane čaka derbi proti Olimpiji, Tabor pa bo dan prej gostil Celje.

Dogajanje v Mariboru v živo:

Konec srečanja. Maribor je premagal Tabor z 1:0. To je že njegova peta zaporedna zmaga, s katero je ušel najbližjim zasledovalcem. Pred Muro ima tri, pred Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, štiri, pred Koprom pa pet točk prednosti. Razmerje strelov v gol je bilo 11:5 v korist Maribora, od tega 6:2 pri strelih v okvir vrat.

90. minuta: velika priložnost Maribora za podvojitev vodstva. Pred vratarjem Tabora se je sam znašel Aljoša Matko, a je Jan Koprivec prebral njegovo namero in ubranil strel. Ostaja 1:0. Igrajo se štiri minute sodnikovega podaljška.

Priložnost Aljoše Matka:

Gooooool! 1:0! 83. minuta. Z bele točke, na katero je sodnik pokazal po prekršku Mihaela Briškija nad Janom Repasom, je v polno zadel Rok Kronaveter. Mariborčan je s tem dosegel že šesti zadetek v tej sezoni. Na lestvici najboljših strelcev zaostaja le za dvema. Vijolicam se nasmiha tesna zmaga, s katero bi povečali prednost pred zasledovalci.

Zadetek Roka Kronavetra z 11-m:

69. minuta: menjal je tudi trener Tabora Goran Stanković. Aldair Djalo je zamenjal Fahda Mdzengueja, Antoine Makumbouo pa Maria Zebića.

66. minuta: trener Maribora Mauro Camoranesi se je odločil za dvojno menjavo. V igro sta vstopila Aljoša Matko in Marcos Tavares, z igrišča pa sta šla Rudi Požeg Vancaš in Alexandru Cretu. Vijolice stavijo na napad.

57. minuta: najlepšo priložnost na dvoboju za Maribor je zapravil Rok Kronaveter. Lepo ga je zaposlil Rudi Požeg Vancaš, nato pa je izkušeni Mariborčan, najboljši strelec vijolic v tej sezoni, z natančnim, a preveč hitrim strelom po tleh ogrel dlani Jana Koprivca. V mestu ob Dravi ostaja 0:0, Kraševci še naprej nagajajo favoritom.

Priložnost Roka Kronavetra:

56. minuta: Rudi Požeg Vancaš je preigraval v kazenskem prostoru Tabora, nato pa je žoga, vsaj tako se zdi, zadela v roko Erika Salkića. Protesti vijolic niso bili veliki, sodnik Rade Obrenović je pokazal, naj se igra nadaljuje.

Je Erik Salkić igral z roko v kazenskem prostoru in bi moral sodnik Rade Obrenović pokazati na belo točko za Maribor?

  • Da.
    66,28 %
    289 glasov
  • Ne.
    33,72 %
    147 glasov
Oddanih 436 glasov

Sporna situacija v kazenskem prostoru Tabora po igranju Erika Salkića z roko:

Začetek drugega polčasa. Gostujoči trener Goran Stanković se je odločil za dve menjavi. V igro je poslal hrvaška legionarja Maria Babića in Dominika Mihaljevića. Igro sta zapustila Christos Rovas in Toni Aliaj.

Konec prvega polčasa. V Mariboru še ni bilo zadetkov. Če bi ostalo pri tem rezultatu, bi lahko ljubljanska Olimpija v nedeljo z morebitno zmago v Domžalah pred večnim derbijem v četrtek prehitela vijolice.

43. minuta: vroče je bilo pred vrati Tabora. V ugodnem položaju se je znašel "rezervist'' Jasmin Mešanović, a je bila žoga po predložku Žana Kolmaniča malce prehitra za napadalca iz BiH, tako da ostaja pri začetnem rezultatu.

35. minuta: v Ljudskem vrtu še vedno pogrešamo zrele priložnosti. Mreža Tabora se je resda zatresla, a je Rudi Požeg Vancaš hitro sprevidel, da je bil v nedovoljenem položaju. Belokranjcu se je po podaji Jasmina Mešanovića ponudila še ena priložnost dve minuti pozneje, a je bil vratar Tabora Žan Koprivec zbran. Po vodi je splavala še ena izmed redkih priložnosti Maribora v prvem polčasu.

Priložnost Rudija Požega Vancaša:

17. minuta: udarec za gostitelje, saj je moral zaradi poškodbe stegenske mišice že po 17 minutah zapustiti igro Jan Mlakar. Zamenjal ga je Jasmin Mešanović.

8. minuta: branilec Maribora Ilija Martinović je prejel rumeni karton za oster prekršek nad Fahdom Ndzenguejem na sredini igrišča. V praznem Ljudskem vrtu ostaja 0:0, vodilni klub si proti Kraševcem še ni ustvaril zrele priložnosti.

6. minuta: prva priložnost na tekmi. Priigrali so si jo gostje. Fahd Ndzengue je zaposlil Christosa Rovasa, Grk pa je po strelu z glavo poslal žogo mimo desne vratnice.

Začetek dvoboja v Mariboru. Pred začetnim sodniškim piskom so se nogometaši z minuto molka poklonili nedavno preminulemu Diegu Armandu Maradoni.

Ob 17.15 se bosta v Ljudskem vrtu pomerila vodilni Maribor in Tabor iz Sežane.

Trener Mauro Camoranesi je pred srečanjem z nekdanjim klubom napovedal nekaj sprememb. V začetno enajsterico je na desni bočni položaj v obrambi podobno kot v Celju postavil Brazilca Felipeja Santosa. Dvakratni strelec na zadnji tekmi v Celju Aljoša Matko čaka na priložnost na klopi za rezervne igralce, namesto njega je v začetni enajsterici Rok Kronaveter. Kdo bo še zaigral od prve minute?

S kakšno zasedbo bodo zaigrale češnjice na gostovanju v Mariboru? Trener Goran Stanković je določil enajsterico:

Ob 17.15 se bo prvoligaško dogajanje preselilo v Maribor. Vijolice imajo priložnost, da ubranijo vodilni položaj v prvi ligi. Z zmago bi si kupili dodaten mir pred zelo pomembnim izzivom, ki jih čaka v prihodnjem krogu. V četrtek bo namreč Maribor v praznih Stožicah gostoval pri Olimpiji, kar bo drugi večni derbi v tej sezoni. Če hočejo Štajerci zadržati prednost pred zmaji, si proti Taboru ne smejo privoščiti spodrsljaja.

To bo čustvena tekma za Maura Camoranesija, ki ga je podobno kot vse Argentince in nogometne sladokusce na svetu zelo pretreslo prezgodnje slovo Diega Armanda Maradone, hkrati pa se bo trener Maribora spoprijel proti nekdanjim varovancem, od katerih se je poslovil pred nekaj meseci in nadaljeval trenersko pot v Ljudskem vrtu.

Mauro Camoranesi je kot trener Maribora v tej sezoni že ostal praznih rok proti nekdanjemu klubu Taboru. | Foto: Vid Ponikvar Mauro Camoranesi je kot trener Maribora v tej sezoni že ostal praznih rok proti nekdanjemu klubu Taboru. Foto: Vid Ponikvar

Z Mariborom mu gre vedno bolje. Po rezultatskih nihanjih na začetku je v zadnjih tednih ujel zmagoviti ritem. Proti češnjicam bo lovil peto zaporedno zmago, obenem pa se želi maščevati Kraševcem za nedavni poraz v Sežani, kjer se je Tabor že večkrat izkazal kot "strup" za mariborski klub. ''S štirimi zmagami smo dobili samozavest. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali,'' sporoča Rene Mihelič, ki bi lahko zaradi zgoščenega ritma in predvidenih rotacij pri Mariboru v bližnji prihodnosti dočakal več priložnosti. Nekdanji kapetan vijolic se zaveda moči neugodnega tekmeca. ''Dovolj je opozoril ob prejšnjih izkušnjah,'' meni svetlolasi Štajerec. Na zadnji tekmi je v napadu blestel Aljoša Matko. Kdo pa bi se lahko izkazal proti Taboru?

Camoranesi napoveduje določene spremembe v postavi. Na desnem boku bo manjkal Denis Klinar, ki še ni povsem pripravljen, tako da bo moral Argentinec, ki bo štiri mesece pogrešal tudi kaznovanega Martina Milca, poseči po nekaterih novih rešitvah. "Opravili bomo določene spremembe predvsem z namenom, da ohranimo visok ritem igre. Veliko igralcev je v formi, kar prinaša sladke skrbi pri izbiri. Toda najpomembnejše je moštvo, zato je načrt, osredotočiti se na posamezno tekmo, kar je najboljše za klub," sporoča trener Maribora.

Če so Mariborčani v zadnjih krogih navajeni zmagovati, pa Tabor niza remije. Zbral je že tri zapored, enega tudi v Kidričevem, kar je bila njegova prva točka, osvojena v gosteh v tej sezoni. Bi lahko ostal nepremagan še enkrat na Štajerskem in pokvaril načrte vijolicam? V sežanski trdnjavi, ki ima nekoliko manjše igrišče od drugih, je pred dvema mesecema nadigral favorita (3:1), trener Goran Stanković pa je po dvoboju prejemal čestitke od predhodnika Camoranesija. Na tisti tekmi se je med strelce vpisal tudi Grk Christos Rovas, ki je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke. Bi jo lahko mariborski obrambi zagodel še enkrat?

Ne spreglejte