Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
18.50

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Saša Gajser NK Krško

Sreda, 10. 4. 2019, 18.50

5 let

Poročilo s tekme Krško : Maribor

Milanič s tribun zaploskal dragoceni zmagi vijolic #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

3

Nogometaši Krškega so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:1).

Krško : Maribor 0:1 (0:1)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 800, sodniki: Kajtazović, Kasapović in Gabrovec.
Strelec: 0:1 Vrhovec (15.).

Krško: Frelih, Batarelo (od 82. Zakrajšek), Cetina, Ilić, Štefulj, Kordić (od 88. Vekić), Da Silva, Jandrek, Perić (od 75. Sokler), Vukušić, Volaš.
Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Rajčević, Milec, Dervišević, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 80. Vršič), Mlakar (od 71. Tavares), Zahović (od 87. Bajde).

Rumeni kartoni: Jandrek, Sokler; Viler, Zahović, Hotić.
Rdeči karton: /.

Čeprav se na igrišču ni videlo tolikšne razlike, kot znaša točkovna na prvenstveni lestvici med vodilnim Mariborom in zadnjim Krškim, pa je slednje vendarle znova ostalo praznih rok. Tako so Krčani, pri katerih so manjkali David Kovačič, Marko Zalokar in Luka Volarič, še osmo zaporedno tekmo brez zmage, hkrati pa ostajajo zgolj pri zmagi v 15 spopadih z vijoličnimi. Ti pa so trdno na prvem mestu in neporaženi v prvenstvu že 12 tekem.

Zadetek Blaža Vrhovca:

Mariborčani so prvi polčas dobili z edinim zadetkom tekme. Tega je iz prve prave priložnosti na tekmi v 15. minuti dosegel Blaž Vrhovec, potem ko je s približno desetih metrov v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Luke Zahovića, ta je poskusil s strelom na drugi vratnici po podaji Amirja Derviševića iz kota z leve strani.

Mura, Olimpija
Sportal Maribor lahko pripravlja proslavo, Robert Pevnik že nekdanji trener Olimpije?

Sicer pa so imeli izbranci Darka Milaniča nekaj več od igre, iz prvega polčasa velja omeniti še strela Aleksandra Rajčevića, ko je v 30. minuti z glavo slabo streljal iz ugodnega položaja, in Zahovića, ki je v 41. minuti poskusil iz bližine, toda prešibko, tako da je Žiga Frelih žogo pravočasno odbil.

Vukušić večkrat ogrozil vrata Maribora

Kenan Pirić je v Krškem ohranil mrežo nedotaknjeno. | Foto: Mario Horvat/Sportida Kenan Pirić je v Krškem ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: Mario Horvat/Sportida Brez priložnosti pa niso bili niti domači, že v deseti minuti je Dalibor Volaš z 18 metrov meril malce premalo natančno, v 28. minuti pa je Ante Vukušić na svoji polovici prišel do žoge, sam prodiral proti golu Maribora, prišel na rob kazenskega prostora, kjer je povsem neoviran žogo poslal nekaj centimetrov mimo vrat.

V drugem polčasu je prvi resneje ogrel navijače spet Vukušić, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, Kenanu Piriću pa je žoga povzročila precej težav, a naposled končala malce nad prečko. V 61. minuti je z desne strani močno sprožil Ivica Batarelo, Pirić pa je žogo preusmeril v kot.

Po teh priložnostih Krškega pa so v 71. minuti vendarle znova zagrozili tudi gosti, po protinapadu se je v kazenskem prostoru pri žogi znašel Jan Mlakar, streljal malce z leve strani z osmih metrov, Frelih pa je bil dobro postavljen in je žogo odbil.

V Krškem je vlogo prvega trenerja začasno opravljal pomočnik Saša Gajser, Darko Milanič pa je zaradi kazni spremljal dvoboj na tribunah. | Foto: Vid Ponikvar V Krškem je vlogo prvega trenerja začasno opravljal pomočnik Saša Gajser, Darko Milanič pa je zaradi kazni spremljal dvoboj na tribunah. Foto: Vid Ponikvar

Na drugi strani je bil v 82. minuti znova na preizkušnji Pirić, spet je dobro streljal Vukušić s 14 metrov, mariborski vratar pa je z lepim posredovanjem žogo odbil. Zadnjo lepo priložnost je zapravil Marcos Tavares, ko je z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj. Alexandru Cretu pa je tik pred koncem prišel po desni sam v kazenski prostor, a slabo podal, tako da je Frelih žogo ujel.

Celje Rudi Požeg Vancaš
Sportal Požeg Vancaš dokazal, zakaj je kralj strelcev v Sloveniji #video

Krčani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Novi Gorici, Mariborčani pa bodo dan prej gostili Domžale.

Dogajanje v Krškem v živo:

Konec dvoboja v Krškem. Maribor je zmagal z 1:0 in povišal prednost pred Olimpijo (s tekmo več) na 13 točk. Krčani so si še otežili položaj na dnu razpredelnice.

82. minuta v Krškem: Ante Vukušić je prisilil Kenana Pirića k obrambi tekme, s katero je Maribor zadržal prednost v Posavju.

71. minuta v Krškem: Maribor je imel lepo priložnost za povišanje vodstva. Najprej je Jan Mlakar v dvoboju ena na ena nastreljal vratarja Krčanov, v nadaljevanju akcije pa je z razdalje zgrešil cilj Blaž Vrhovec. Ostaja 1:0 za vijolice.

57. minuta v Krškem. Maribor še naprej vodi z 1:0, Krčani pa so prek Anteja Vukušića zapravili novo priložnost za izenačenje. Neprepričljiva obramba Kenana Pirića bi vratarja iz BiH skoraj stala usodne napake, a je žoga na njegovo srečo le zletela prek prečke v kot. Ostaja 1:0 za Maribor.

Konec prvega polčasa v Krškem. Maribor upravičuje vlogo favorita in odhaja na premor z vodstvom 1:0.

39. minuta v Krškem: Prvi rumeni karton na dvoboju je prejel branilec Maribora Mitja Viler.

28. minuta v Krškem: Izjemen prodor Anteja Vukušića, ki je prelisičil mariborsko obrambo, nato pa bil pri končnem strelu nenatančen, tako da je splavala po vodi priložnost za izenačenje Krškega na 1:1. Maribor še naprej vodi z 1:0.

Gooool! 0:1! 16. minuta v Krškem. Maribor je prešel v vodstvo. Po kotu, ki ga je izvajal Amir Dervišević, je vratarja Krškega namučil Luka Zahović, v nadaljevanju napada pa se je žoge dokopal Blaž Vrhovec in zatresel mrežo zelenih. Maribor vodi z 1:0 in ima v tem trenutku pred Olimpijo že 13 točk prednosti!

Zadetek Blaža Vrhovca:

13. minuta v Krškem: Prva priložnost za gostitelje. Dalibor Volaš se je odločil za strel z razdalje, žoga pa se je odbila od mariborske obrambe mimo vratnice v kot. Ostaja 0:0.

Pri Krškem zaradi kazni manjkajo prvi vratar Marko Zalokar, David Kovačič in Luka Volarič, ki je lani s pravcatim evrogolom popeljal Krčane do odmevne zmage v Ljudskem vrtu. Izbranci Andreja Panadića še niso vrgli puške v koruzo. Še verjamejo v obstanek, a bo na drugi strani stala motivirana zasedba, ki ji zaradi nove kazni ne poveljuje Darko Milanič, ampak njegov pomočnik Saša Gajser.

Začetek tekme v Krškem, kjer se merita zadnjeuvrščeni in prvouvrščeni klub. Sodnik Nejc Kajtazović je označil začetek obračuna med Krškim in Mariborom. Zadnjeuvrščeni klub, ki se spogleduje z izpadom v drugo ligo, gosti vodilne vijolice. Pri Mariboru se na bočna položaja vračata Martin Milec in Mitja Viler, Aleks Pihler in Marko Šuler sta zaradi poškodb ostala doma.

Dvoboj v Krškem se bo začel ob 16.45. Znana je začetna enajsterica Mariborčanov, ki lahko danes z zmago v Posavju pobegnejo Olimpiji na 13 točk prednosti. 

Kdo pa bo zastopal barve Krškega, ki so 11 krogov pred koncem prvenstva trdno na zadnjem mestu?

 

Ne spreglejte