Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 5. 2021,
19.40

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 16. 5. 2021, 19.40

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Olimpija

Kako so se Celjani znesli nad Olimpijo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

2

Argon Šalja | Trener Celja Agron Šalja je popeljal izbrance do nepričakovane visoke zmage nad ekipo, ki je do tega kroga vodila v prvenstvu. | Foto NK Celje

Trener Celja Agron Šalja je popeljal izbrance do nepričakovane visoke zmage nad ekipo, ki je do tega kroga vodila v prvenstvu.

Foto: NK Celje

Nogometaši Celja so v 34. krogu Prve lige Telekom doma premagali Olimpijo s 4:0 (2:0), se osmouvrščenemu Aluminiju približali na dve točki, Ljubljančani pa so zapravili priložnost, da bi se vrnili na prvo mesto. V vodilnem položaju tako dva kroga pred koncem sezone vztraja Maribor.

Celje Olimpija
Sportal Katastrofa Olimpije v Celju, Domžale še v igri za naslov! #video

Celje : Olimpija 4:0 (2:0)

Stadion Z'Dežele, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Bensa, Černe.

Strelci: 1:0 Božić (7.), 2:0 Sokler (43.), 3:0 Kuzmanović (87.), 4:0 Dangubić (90.).

Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Stojinović, Kerin (od 83. Kljun), Benedičić (od 88. Vego), Vrbanec, Rorič (od 78. Novak), Božič (od 78. Čalušić), Kuzmanović, Sokler (od 63. Dangubić).
Olimpija: Frelih, Boakye, Korun, Savić (od 16. Perović), Maksimenko, Pavlović (od 86. Andrejašič), Pungaršek (od 80. Bakić), Elšnik, Kurež (od 46. Osterc), Bosić (od 86. Baskera), Ivanović.

Rumena kartona: Perović, Korun.
Rdeč karton: /

Olimpija dva kroga pred koncem ni več vodilna ekipa državnega prvenstva. Še konec meseca aprila so imeli Ljubljančani sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Mariborom, v Celju pa že na peti zaporedni tekmi niso zmagali, še več, na tretjem zaporednem gostovanju v tem obdobju so zabeležili poraz. In to povsem zasluženo. V knežjem mestu so pokazali premalo, da bi se izognili zanesljivemu porazu.

Celjani pod vodstvom Šalje igrali kot prerojeni

Na drugi strani so Celjani nadaljevali uspešne predstave pod vodstvom novega trenerja Agrona Šalje. Ta jih je uspel odlično pripraviti tudi na tekmo z Olimpijo, njegovi varovanci so vanjo vstopili samozavestno in pokazali, da se tekmeca prav nič ne bojijo.

Že po prvem polčasu so vodili z 2:0, a bi bilo njihovo vodstvo lahko tudi višje. Matic Vrbanec je s strelom od daleč prvi zagrozil vratarju Žigi Frelihu, že v sedmi minuti pa so domači tudi povedli. Ivan Božič je neoviran prišel do strela s približno 22 metrov, Frelih pa je bil za razliko od poskusa Vrbanca nemočen.

Uvodni zadetek za 1:0 je dosegel Ivan Božić ...

Je pa ljubljanski vratar pozneje nekajkrat rešil svojo ekipo. Na mestu je bil po strelu Žana Zaletela z glavo, še težje delo pa je imel v 37. minuti, ko so tekmeci speljali odlično akcijo, Božić je z leve strani poslal žogo v sredino, tam jo je Ester Sokler izpustil med nogami, Vrbancu pa je ljubljanski vratar ubranil.

Nogometaši Celja so jo slabo leto po znamenitem remiju proti Olimpiji (2:2), s katerim so si zagotovili naslov prvaka, še enkrat zagodli Olimpiji. Z zmaji se bodo pomerili tudi 25. maja v finalu pokala. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Celja so jo slabo leto po znamenitem remiju proti Olimpiji (2:2), s katerim so si zagotovili naslov prvaka, še enkrat zagodli Olimpiji. Z zmaji se bodo pomerili tudi 25. maja v finalu pokala. Foto: Grega Valančič/Sportida

Toda v 43. minuti je moral Frelih spet po žogo v mrežo. Mićo Kuzmanović je bil prehiter za ljubljansko obrambo, ki je v 16. minuti ostala brez poškodovanega Vujadina Savića (ta se je na seznamu poškodovanih pridružil Andresu Vombergarju in Maticu Finku, ki danes nista bila na razpolago trenerju), podal v sredino neoviranemu Soklerju, celjskemu napadalcu pa je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Celjani prevladovali tudi v drugem polčasu

Tudi v drugem delu so si prvo priložnost - v prvem je edino za goste zapravil Gal Kurež, priigrali gostitelji, Kuzmanović je z glavo streljal mimo gola, nato sta dvakrat od daleč poskušala gostujoča igralce Enrik Ostrc in Đorđe Ivanović, toda Matjaž Rozman se ni pustil presenetiti, v 63. minuti pa je moral Frelih spet pokazati vse svoje znanje, ko je z glavo iz neposredne bližine sprožil strel Božić.

... zadnji zadetek Celja za 4:0 pa je dosegel Filip Dangubić:

Rozman se je v 70. minuti izkazal po strelu Timija Maxa Elšnika, ofenziva Olimpije tako ni obrodila sadov. Zato ob koncu tekme dva gola dosegli domači, neodločnost gostujoče obrambe sta kaznovala Kuzmanović, ki je žogo poslal prek Freliha v mreži, in Filip Dangubić.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo pri Gorici, Olimpija bo gostila Tabor Sežano.

Dogajanje v Celju v živo:

Konec dvoboja v Celju, ki je dodobro zapletel položaj pri vrhu. Zmage Celja so se zelo razveselili Mariborčani, ki bodo v zadnja dva kroga vstopili kot vodilni v prvi ligi. Razmerje v strelih na gol je bilo 16:14 v korist Celja, od tega 9:6 v okvir vrat. Zmaji po najtežjem porazu, odkar je njihov trener Goran Stanković, ne odločajo več sami o svoji usodi, Celjani pa pod vodstvom Agrona Šalje za osmouvrščenim Aluminijem zaostajajo le še za dve točki. V državnem prvenstvu bo do 22. maja še zelo napeto!

Gooooool! 4:0! 93. minuta. Noro, kaj vse uspeva danes Celjanom! Imenitno akcijo je s prekrasnim zadetkom, že desetim v tej sezoni, kronal Filip Dangubić. Hrvat je premagal Žigo Freliha, ki ni vajen srečanj, na katerih bi prejel tako veliko zadetkov.

Zadetek Filipa Dangubića:

Gooooool! 3:0! 87. minuta. Potop Olimpije v Celju. Mićo Kuzmanović je povišal prednost na 3:0, zmaji bodo doživeli hud poraz, s katerim si bodo močno zmanjšali možnosti za osvojitev naslova prvaka.

Zadetek Mića Kuzmanovića:

75. minuta: Olimpiji zmanjkuje časa za preobrat. Vrag je vzel šalo, če Ljubljančani v Celju ne bodo prišli vsaj do točke, ne bodo več odvisni od samega sebe, temveč bodo za morebitno vrnitev na prvo mesto potrebovali tudi spodrsljaj Maribora v zadnjih dveh krogih. 

69. minuta: v Celju spremljamo dinamičen, odprt nogomet z velikim številom priložnostmi. Zdaj je zapretil še kapetan Olimpije Timi Max Elšnik, a se je z obrambo izkazal Matjaž Rozman in zadržal nedotaknjeno mrežo. V nasprotnem napadu je prišel do nevarnega strela Advan Kadušić, a je poslal žogo mimo vrat.

64. minuta: velika priložnost Celja! Ivan Božić je po predložku Advana Kadušića znova ušel ljubljanski obrambi, nevarno zapretil s strelom z glavo, a se je izkazal Žiga Frelih in z nogo preprečil povišanje vodstva rumeno-modrih na 3:0.

Priložnost Ivana Božića:

62. minuta: zeleno-beli pritiskajo na celjska vrata. Đorđe Ivanović se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, Matjaž Rozman pa je imel kar nekaj težav, da je ukrotil žogo in preprečil veselje gostov. Ostaja pri 2:0 za Celjane, ki bi se s to zmago osmouvrščenemu Aluminiju približali na dve točki zaostanka.

55. minuta: zapretila je tudi Olimpija. Rezervist Enrik Ostrc je streljal z razdalje, a se je izkazal Matjaž Rozman, tako da se lahko Celjani še vedno pohvalijo s prednostjo dveh zadetkov. 

53. minuta: prva priložnost v drugem polčasu je pripadla Celjanom. Advan Kadušić je poslal predložek z desne strani, v skoku je bil najvišji Mićo Kuzmanović, a posla žogo mimo desne vratnice. Ostaja 2:0 za domačine.

Začetek drugega dela v knežjem mestu, v katerem bo Olimpija skušala najti priključek z gostitelji. Trener gostov Goran Stanković se je odločil za eno menjavo. Namesto Gala Kureža je v igro vstopil Enrik Ostrc.

Konec prvega polčasa v Celju. Aktualni državni prvaki, ki se bodo 22. maja uradno poslovili od naslova, so nadigrali zeleno-bele in odšli na počitek z veliko prednostjo dveh zadetkov. Če bodo zmaji izgubili v knežjem mestu, bodo v zadnja dva kroga prvenstva vstopili z drugega mesta, v najboljšem položaju pa bodo Mariborčani. Razmerje v strelih na gol je 8:4 v korist Celja, od tega kar 6:0 v strelih v okvir vrat.

Gooooool! 2:0! 43. minuta. Celjani so znova razorožili ljubljansko obrambo. Po igrivi in kombinatorni akciji je najprej po desni strani prodrl Mićo Kuzmanović, nato pa mojstrsko poslal žogo pred vrata, kjer je zeleno-belim ušel Ester Sokler in zatresel nebranjeni del gostujočih vrat. Celjani so podvojili prednost, Sokler pa je v tej sezoni zabil Olimpiji že štiri zadetke! Trikrat je bil uspešen v pokalnem tekmovanju, ko je jeseni nosil še dres Brežic.

Zadetek Esterja Soklerja:

37. minuta: zadišalo je po novem zadetku Celja, a se je Žiga Frelih izkazal ob udarcu Matica Vrbanca, ki se je znašel v odličnem položaju za strel v neposredni bližini ljubljanskih vrat. Ostaja 1:0 za rumeno-modre, ki se potegujejo za obstanek, 25. maja pa jih čaka še finale pokala proti zmajem.

35. minuta: Ivan Božić je udaril proti vratom Olimpije, a se mu strel ni najbolje posrečil. Bil je preslaboten, tako da Žiga Frelih ni imel težjega dela. To je bil že četrti strel Celjanov v okvir vrat Olimpije, zmaji še vedno niso dočakali svojega prvega.

32. minuta: zdaj je bilo nevarno pred vrati gostiteljev. Z desne strani je v kazenski prostor prodrl Gal Kurež in sprožil proti celjskim vratom. Močan strel je švignil nad prečko, Olimpija pa je prvič na današnji tekmi resneje zapretila Celjanom.

Priložnost Gala Kureža:

20. minuta: nova priložnost za Celjane, v skoku je bil najvišji Žan Zaletel, a je z glavo poslal žogo neposredno v smeri dobro postavljenega vratarja Žige Freliha, ki je zlahka ubranil strel.

16. minuta: nov šok za Olimpijo. Nadaljuje se prekletstvo zeleno-belih v koronaobdobju s poškodbami. V zadnjih tednih je skoraj ni tekme, v kateri je ne bi skupil kateri izmed igralcev Olimpije. V Celju je moral zaradi bolečin v stegenski mišici nepričakovano hitro zapustiti igro izkušeni srbski branilec Vujadin Savić. Namesto njega je v igro vstopil črnogorski napadalec Mihailo Perović, tako da zmaji nadaljujejo s štirimi nogometaši v obrambni vrsti.

Gooooool! 1:0! 7. minuta. Kakšen začetek dvoboja v Celju! Hrvaški napadalec Ivan Božić je popeljal gostitelje v vodstvo. Z izjemno natančnim strelom z okrog 20 metrov je premagal Žigo Freliha. To je bil njegov tretji zadetek v tej sezoni, Celjani so spravili goste v težave, hkrati pa razveselili Mariborčane, ki so trenutno na prvem mestu lestvice. 

Zadetek Ivana Božića:

5. minuta: Celjani so protestirali pri glavnem sodniku Nejcu Kajtazoviću, saj so pričakovali, da bo po igranju Vitalijsa Maksimenka z roko v kazenskem prostoru Olimpije pokazal na belo točko. Latvijec je imel roko sicer povsem ob telesu.

Igranje Vitalijsa Maksimenka z roko v kazenskem prostoru Olimpije:

Začetek dvoboja v Celju. Gostitelji so bili v uvodnih minutah nevarnejši, v 3. minuti je z razdalje sprožil Matic Vrbanec, junak polfinalne pokalne zmage nad Koprčani, a je bil Žiga Frelih na mestu.

Trener Celja Agron Šalja bo zelo pomembne točke v boju za obstanek proti Olimpiji lovil z začetno enajsterico:

Strateg Olimpije Goran Stanković je določil 11 izbrancev, ki bodo začeli dvoboj v Celju. V zadnji vrsti bo zaigrali s tremi igralci, na klopi po dolgem času Ante Ćorić.

Omenjena kluba se v tej sezoni ne bosta srečala zadnjič. Prihodnji torek, 25. maja, se bosta v Kopru pomerila še za pokalno lovoriko, tokrat pa bosta v prvenstveno srečanje vstopila z drugačnimi "skrbmi". Domači želijo na vsak način preprečiti, da bi se v zgodovino slovenskega klubskega nogometa zapisali kot prvak, ki je v naslednji sezoni izpadel v drugo ligo. Če se ne bodo dvignili z devetega mesta, jih čakajo dodatne kvalifikacije proti drugoligaškemu podprvaku (v tem trenutku bi bila to novomeška Krka), ob morebitnem izpadu v drugo ligo pa bi bilo še bolj čudno, če bi se Celjani kot potencialni pokalni zmagovalci uvrstili v Evropo!

Med kandidati za današnji dvoboj ne bo Andresa Vombergarja, ki si je prejšnji teden poškodoval mečno mišico na derbiju z Mariborom. Slovenski Argentinec, ki je v tej sezoni najboljši strelec zmajev, je v soboto že treniral z ekipo, tako da bi lahko prišel v poštev za zadnje tri tekme Olimpije v tej sezoni. Doma s Taborom, v gosteh z Bravom in za pokalni finale s Celjani v Kopru. To je vesela novica za trenerja Stankovića, ki bo v boju za dvojno krono potreboval dolgo in široko klop.

V sredo bodo lahko navijači Olimpije prestopili prag stadiona v Stožicah in bodrili zmaje proti Taboru. | Foto: Matic Ritonja/Sportida V sredo bodo lahko navijači Olimpije prestopili prag stadiona v Stožicah in bodrili zmaje proti Taboru. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Olimpija pa tudi sporoča novico, ki je dodobra ogrela srca navijačev. V sredo, ko bo v Stožicah gostoval Tabor, to bo tudi zadnja domača tekma zmajev v tej sezoni, bodo namreč vrata stadiona odprta tudi navijačem. ''Klub se trudi, da bi v skladu z vladnim odlokom zagotovil čim več mest za gledalce. Trenutno tečejo postopki pridobivanja vloge za organizacijo tekme, na kateri bodo lahko prisotni gledalci. Pričakujemo, da bo ta proces zaključen v ponedeljek,'' ob tem sporočajo iz zmajevega gnezda.

Ne spreglejte