Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2020,
22.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje Mitja Lotrič Dario Vizinger

Sobota, 27. 6. 2020, 22.00

3 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Celje

Celjani na krilih Lotriča in Vizingerja našli zmagovito formulo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK Celje, NK Rudar Velenje, prva liga | Celjani so slavili z 2:0.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so slavili z 2:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:2 (0:2).

NK Olimpija, NK Maribor, derbi, Stožice
Sportal Olimpija po zmagi na večnem derbiju spet pobegnila Mariboru #video

V Kidričevem sta se merili doslej četrta in tretja ekipa z lestvice. Precej bolje se je tokrat izšlo za izbrance Dušana Kosića, ki so hitro prišli do lepega vodstva in ga obvarovali vse do konca tekme. S tem so prekinili niz dveh tekem brez zmage, hkrati pa so v sezoni proti Kidričanom neporaženi (dve zmage in dva neodločena izida). Vsaj začasno so Celjani skočili na drugo mesto na lestvici, Aluminij pa ostaja četrti, a ga lahko v nedeljo prehiti Mura.

Čeprav so Celjani v Kidričevo prišli precej oslabljeni - brez Ivana Božića, Žana Benedičiča, Metoda Jurharja, Žana Flisa in Dušana Stojinovića, so hitro prišli do zajetnega vodstva.

Izjemen zadetek Lotriča

Že v četrti minuti je zadel Dario Vizinger, a je bil v prepovedanem položaju. Za 1:0 pa je nato zadel Mitja Lotrič, ki je sprožil s prostega strela z več kot 30 metrov in žogo poslal ob levi vratnici v mrežo za svoj 15. zadetek sezone. V 17. minuti se je med strelce po dolgem času spet vpisal tudi Vizinger, ki je z glavo unovčil podajo Lana Štravsa s prostega strela z desne strani in tako prišel do 19. gola sezone in prvega mesta med strelci.

Video: zadetek Lotriča:

Sledila sta nevarna strela na eni in drugi strani, prvega je ustavil Matjaž Rozman v celjskih vratih, avtor drugega pa je bil Jakob Novak, ki je z roba kazenskega prostora meril malce previsoko. Po mirnem uvodu v drugi polčas so domačini, ki so v obrambi pogrešali Ivana Konteka, nekajkrat prišli do polpriložnosti, tudi Mihael Klepač v 61. minuti in Ante Živković v 66., a v 63. je imel Vizinger zaključno žogo, ko je bil sam pred Luko Janžekovićem, a je žogo poslal točno vanj.

V 82. minuti je bil še Novak v ugodnem položaju za strel, vendar je slabo zadel žogo, ki je tako končala mimo vrat. S podobnim učinkom se je končala tudi akcija Jureta Matjašiča v 84. minuti. Štiri minute pozneje je Rozman ustavil še poskus Marcela Čermaka.

Aluminij bo v 31. krogu v soboto gostoval v Velenju, Celje pa dan prej pri Bravu.

Aluminij : Celje 0:2 (0:2)

Športni park, gledalcev 200, sodniki: Mertik, Kovačič, Smej.

Strelca: 0:1 Lotrič (11.), 0:2 Vizinger (17.).

Aluminij: Janžeković, Ploj, Horvat (od 46. Grajfoner), Petek, Klepač, Čermak, Muminović (od 43. Pantalon), Šaka (od 74. Štor), Jakšić, Živković (od 73. Marinšek), Flakus Bosilj (od 46. Matjašič).

Celje: Rozman, Marandici (od 57. Brecl), Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Štravs, Pungaršek (od 90. R. Štraus), Novak (od 90. Travner), Kerin, Lotrič, Vizinger.

Rumeni karton: Klepač.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

60. minuta: velika priložnost za Aluminij. Z glavo je žogo pred gol podal Nemanja Jakšić, sam se je pred vrati Celja znašel Mihael Klepač, a se je z izjemnim posredovanjem izkazal Matjaž Rozman.

Video: poskus Aluminija:

Začetek drugega polčasa med Aluminijem in Celjem. Lahko Kidričani pripravijo preobrat?

Konec prvega polčasa v Kidričevem, kjer Celje vodi z 2:0.

GOOOL! Celjani v 17. minuti vodijo že z 2:0. Po podaji Lana Štravsa s prostega strela je z glavo v polno zadel Dario Vizinger, ki zdaj z 19 zadetki sam kraljuje na vrhu lestvice strelcev.

Video: gol Vizingerja:

GOOOL! Kakšen evrogol Celja v Kidričevem! V 11. minuti je iz prostega strela izjemno zadel Mitja Lotrič, vratar Janžekovič je bil brez možnosti. Za Lotriča je to že 15. gol v tej sezoni.

Video: mojstrovina Lotriča:

Začetek tekme v Kidričevem.

Koga sta stratega obeh moštev uvrstila v začetni postavi?

Sobotni večer bo na slovenskih prvoligaških zelenicah v znamenju štajerskega obračuna v Kidričevem. V spopadu za Evropo, za zdaj so v veliko boljšem položaju rumeno-modri, se bosta pomerila Aluminij in Celje. Kidričani so z mizernim vstopom v pokoronsko obdobje pokvarili dober vtis prejšnjih predstav, pri katerih jih je odlikovala zlasti neprebojna obramba. Zdravstvene težave nekaterih pomembnih igralcev in odhod Ilije Martinovića, ki bo v novi sezoni pomagal Mariboru, so bili prevelik udarec.

Da pa Kidričani v boju za zgodovinski dosežek, prvi nastop v Evropi, še niso rekli zadnje, dokazuje zadnja tekma. V Kranju so na krilih trikratnega strelca Anteja Živkovića nadigrali Triglav in se Celjanom približali na štiri točke zaostanka. S sobotno zmago bi se povsem vrnili v boj za Evropo, ustreza pa jim tudi prepoved nastopa za Ivana Božića, mladega Hrvata, ki v tej sezoni blesti v napadu Celja.

Strateg prvoligaša iz knežjega mesta Dušan Kosić je pred dnevi ostal brez poškodovanega Žana Benedičiča. Strelec najlepšega zadetka v prvem delu sezone je zaradi operacije desnega kolena že končal sezono. Soigralcem ne bo mogel pomagati poldrugi mesec. "Imamo kakovost za to, da ostanemo tam, kjer smo. Tudi brez mene boste zmogli premagati vse ovire, ki nas čakajo na poti do velikega uspeha. Gremo, Celje!" je Gorenjec prepričan, da bodo s soigralci kos izzivu in celjskemu klubu omogočili igranje v Evropi.

Ne spreglejte