Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2020,
19.20

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 29. 11. 2020, 19.20

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Olimpija

Poraz v Domžalah boli še bolj: zmaji ostali brez kapetana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

3

Miral Samardžić | Miral Samaradžić je v 61. minuti po udarcu Tamarja Svetlina prejel rdeč karton in ostal brez pravice nastopa na četrtkovem večnem derbiju. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Miral Samaradžić je v 61. minuti po udarcu Tamarja Svetlina prejel rdeč karton in ostal brez pravice nastopa na četrtkovem večnem derbiju.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 3:1 (2:0).

NK Domžale
Sportal Domžalčani šokirali Olimpijo, nevsakdanji avtogol v Spodnji Šiški #video

Ljubljančani so v Domžale šli z željo, da ohranijo zgolj točko zaostanka za vodilnim Mariborom pred četrtkovim večnim derbijem. A se jim je vse skupaj hitro zalomilo, saj so že v uvodnih minutah prejeli dva zadetka. Domači, ki so po novem šesti na lestvici, so tako prekinili niz treh tekem brez zmage, Olimpija, ki za Mariborčani na tretjem mestu zaostaja štiri točke, pa je končala niz dveh zmag.

Domžalčani so že v uvodu tekme šokirali goste in hitro dosegli dva zadetka. V drugi minuti je najprej Sven Šoštarič Karič poslal dolgo podajo do Daria Kolobarića, ta je nato žogo oddal do Arnela Jakupovića, ki je s sedmih metrov matiral Žigo Freliha.

V četrti minuti so domači izvedli nov hiter napad, Jakupović se je takrat znašel v vlogi podajalca, med strelce pa se je vpisal Tamar Svetlin.

Že po štirih minutah je bilo 2:0:

Potem pa so se prebudili tudi Ljubljančani, predvsem Andres Vombergar je prišel do nekaj strelov z glavo, najnevarnejša v osmi in 16. minuti je obranil Grega Sorčan. V 29. minuti je bil pri Domžalah nenatančen Svetlin, v 44. pa Sorčan ni imel posebnih težav po prostem strelu Maria Kvesića.

V drugem polčasu je v 51. minuti le za nekaj centimetrov zgrešil Eric Boakye, toda v 58. minuti je bilo že 3:0, ko sta se Kolobarić in Janez Pišek v ljubljanskem kazenskem prostoru "igrala" z neodločnimi branilci gostov, na koncu pa je iz bližine zadel Kolobarić.

Za nameček je bil dve minuti pozneje pri Olimpiji izključen Miral Samardžić, ker je s komolcem udaril Svetlina, Domžalčani pa so hitro prišli še do nekaj strelov, ki pa so bili premalo natančni.

Rdeč karton Samardžića:

V 70. minuti je svoj drugi rumeni karton in s tem rdečega dobil tudi domači nogometaš Gregor Sikošek, kmalu zatem pa so Ljubljančani zmanjšali zaostanek, ko je Michael Pavlović zadel z več kot 25 metrov.

Za njim je bil blizu zadetka tudi Timi Max Elšnik, a je žogo z roba kazenskega prostora poslal malo mimo vrat.

Domžale bodo v 15. krogu v sredo gostovale v Novi Gorici, Olimpija pa bo v četrtek gostila Maribor.

Domžale : Olimpija 3:1 (2:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.

Strelci: 1:0 Jakupović (2.), 2:0 Svetlin (4.), 3:0 Kolobarić (58.), 3:1 Pavlović (73.).

Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Dobrovoljc, Žinič, Husmani, Pišek, Ibričić, Jakupović (od 73. Vuklišević), Svetlin (od 62. Podlogar), Kolobarić (od 90. Mavretič).

Olimpija: Frelih, Pavlović, Samardžić, Milović, Boakye, Caimacov, Močinić (od 46. Bosić), Elšnik, Kvesić (od 85. Kurež), Ivanović (od 64. Perković), Vombergar.

Rumeni kartoni: Sikošek; Milović, Elšnik.
Rdeča kartona: Samardžić (60.), Sikošek (70.).

Potek srečanja v Domžalah:

KONEC TEKME!

87. minuta: Po podaji Bokyeja je z roba petmetrskega prostora precej mimo vrat streljal Vombergar. Napadalec Olimpije ni bil pri strelu.

71. minuta: GOOOL! 3:1! Olimpija je takoj po rdečem kartonu zabila prvi zadetek. Z velike razdalje (30 metrov) je sprožil Michael Pavlović in na izjemen način premagal Sorčana, ki je bil povsem brez moči.

Video: zadek Pavlovića:

70. minuta: RDEČ KARTON! Tudi Domžalčani imajo zdaj le deset igralcev. Drugi rumen karton je prejel Sikošek in moral zapustiti zelenico.

60. minuta: RDEČ KARTON! Olimpija ima še igralca manj! Rdeč karton je prejel Miral Samardžić. Kapetan Olimpije je s komolcem grdo udaril v obraz svetlina in moral predčasno pod prho.

Video: rdeč karton Samardžića:

58. minuta: GOOOL! 3:0! Domžalčani so zabili še tretjič, je tekma že odločena? Domžalčani so ukradli žogo na polovici Olimpije. Proti kazenskemu prostoru je prodrl Kolobarić. Podal je v sredino do Piška, ki mu je žogo vrnil, Koolbarić pa je žogo porinil v prazno mrežo.

Video: zadetke Kolobarića:

51. minuta: Do žoge na desnem robu kazenskega prostora je prišel Boakye, ki je takoj streljal, njegov projektil pa je za nekaj centimetrov švignil mimo domžalskih vrat.

Video: odličen strel Boakyea:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

41. minuta: Olimpija se je trudila na vse moči, da bi vsaj znižala izid, a se Sorčan ni dal. S protega udarca je sprožil Kvesić, a vratar Domžal je s parado brez težav odbil žogo.

29. minuta: Po podaji s kota Senijada Ibričića je do strela prišel Svetlin, ki pa je z okoli 15 metrov streljal tik mimo desne vratnice Ljubljančanov.

16. minuta: Velika priložnost za Olimpijo! Z glavo je po lepi podaji Elšnika spet udaril Vombergar, a njegov sicer močan strel je zadel točno Sorčana. Ostalo je brez zadetka in visokem vodstvu Domžal.

Video: priložnost za Vombergarja:

8. minuta: Prva nevarna akcija gostov. Kvesić je prodrl po desni strani polovice Domžal in poslal predložek v sredino, kjer je z glavo nevarno streljal Vombergar. Vratar rumenih Sorčan je bil na mestu.

4. minuta: GOOOL! 2:0! Olimpija se še ni opomogla po velikem šoku, ko je prejela novo klofuto. Po hitrem protinapadu je Jakupović lepo našel Tamarja Svetlina, ta pa je pod prečko premagal Žigo Freliha.

Video: zadetek Svetlina:

2. minuta: GOOOL! 1:0! Kakšen začetek tekme! Vse skupaj se še ni začelo, ko so domači povedli. Po podaji Dario Kolobarić je v polno zadel Arnel Jakupovića.

Video: zadetek Jakupovića:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Pred tekmo:

V sklepnem dejanju 14. kroga se bosta v nedeljo ob 17.15 pomerila Domžale in Olimpija. Statistika namiguje, da bodo zmaji nadaljevali pozitivni niz in znova premagali rumeno družino. V Športnem parku ob Kamniški Bistrici so dobili zadnje štiri sosedske obračune, mrežo gostiteljev pa zatresli kar desetkrat. Če bi nadaljevali niz, bi si še povzdignili samozavest pred prestižnim dejanjem, ki jih čaka v četrtek, ko bodo zmaji v večnem derbiju gostili Maribor.

Favoritom bo skušal načrte prekrižati Senijad Ibričić. Kapetan Domžal v zadnjem času ne more biti zadovoljen z rezultati. Rumeni so na zadnjih treh tekmah osvojili le točko, na zadnjem gostovanju v Sežani pa je ekipa za dalj časa izgubila še poškodovanega napadalca Slobodana Vuka. Največjo nevarnost bo tako zeleno-belim predstavljal 20-letni Dario Kolobarić. ''Proti zelo kakovostnemu tekmecu, ki se je pred dnevi dodatno okrepil s tremi izkušenimi igralci, si želimo pokazati pravi obraz in poskrbeti, da bodo po dolgem času tri točke ostale doma,'' sporoča nekdanji reprezentant BiH, ki pri Domžalah, za katere je vknjižil že 101 nastop, nosi kapetanski trak.

Pri Olimpiji je kapetan Miral Samardžić, ki je ob bolezni Uroša Koruna na zadnji tekmi prvič v obrambni vrsti sodeloval z visokim Dalmatincem Goranom Milovićem. Sodelovanje je obrodilo sadove, zmaji so končali dvoboj brez prejetega zadetka (3:0), na vratih pa je blestel Žiga Frelih. V zvezno vrsto se vrača Timi Max Elšnik, ki je prestal kazen rumenih kartonov, tako da bo imel trener Dino Skender sladke skrbi pri izboru. Nedavno sta namreč zmaje okrepila Ivan Močinić in Mario Kvesić, s tem pa tudi poskrbela, da nekateri mlajši domači igralci za zdaj ostajajo v čakalnici, kar se tiče rednejših uvrščanj v začetno enajsterico.

Skender za zdaj osvaja točke bolj na ''hrvaški'' pogon, v napadu pa sta zelo učinkovita Srb Đorđe Ivanović, s sedmimi zadetki tudi prvi strelec tekmovanja, ter argentinski Slovenec Andres Vombergar, ki ima na domžalski stadion prijetne spomine, saj je tam zadel v polno 26. avgusta 2018 in pomagal Olimpiji do zmage z 2:1, to pa je bila tudi njegova sanjska vrnitev v ekipo. Pred tem sta srbska stratega Ilija Stolica in Aleksandar Linta nanj pozabila, Safet Hadžić, ki je vskočil na vroči stolček, pa je Vombergarju izkazal veliko zaupanje.

''Želimo premagati Domžale. Gremo tekmo po tekmo. Najprej imamo pred seboj Domžale, potem pa bomo razmišljali o derbiju,'' želi kapetan Samardžić nadaljevati pozitiven niz. Olimpija je na zadnjih dveh tekmah ugnala Muro in Aluminij, njena mreža pa je ostala nedotaknjena. Se ji bo izšlo tudi v tretje?

Ne spreglejte