Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 5. 2021,
22.35

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

4

Natisni članek

NK Koper NK Celje NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija pokal Slovenije

Četrtek, 13. 5. 2021, 22.35

2 leti, 11 mesecev

Pokal Slovenije, polfinale

Celjani korak do lovorike in Evrope! Velik udarec za Koper.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

4

Celje Olimpija | Celjani so lani postali prvaki. Lahko letos zbirko lovorik obogatijo z drugim osvojenim pokalom? | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so lani postali prvaki. Lahko letos zbirko lovorik obogatijo z drugim osvojenim pokalom?

Foto: Grega Valančič/Sportida

V finalu pokalnega tekmovanja se bosta 25. maja na Bonifiki pomerila Celje in Olimpija. Izbranci Agrona Šalje so v četrtek z 1:0, zmagoviti zadetek je dosegel Matic Vrbanec, premagali Koper, Ljubljančani pa pod vodstvom Gorana Stankovića ostajajo v igri za dvojno krono. V sredo so v polfinalu pokala v gosteh v slabo voljo spravili Domžale, zadetek za finale je prispeval kapetan Timi Max Elšnik.

V drugem polfinalnem spopadu slovenskega pokalnega tekmovanja je Celje izkoristilo prednost domačega igrišča in s tesnih 1:0 odpravilo Koper. Obračun moštev, ki si v prvenstvu ne moreta več zagotoviti evropske vozovnice, je imel ogromen vložek. Čeprav so v dvoboj bolje vstopiti Koprčani in prek Maksa Barišića zapravili prvo priložnost, so se nato veselili gostitelji.

Matic Vrbanec je Celjanom zagotovil preboj v finale pokalnega tekmovanja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matic Vrbanec je Celjanom zagotovil preboj v finale pokalnega tekmovanja. Foto: Grega Valančič/Sportida

Matic Vrbanec je v 20. minuti zatresel koprsko mrežo in dosegel najpomembnejši zadetek, odkar se je iz Kidričevega preselil v knežje mesto. Kmalu za tem je Dušan Stojinović s "pomočjo" Žana Žužka zatresel okvir primorskih vrat, v nadaljevanju pa so kanarčki iskali pot do izenačenja, a je niso našli. Še najbolj je zapretil Žužek, a je bil Matjaž Rozman dovolj zbran, da je preprečil zadetek gostov. Ostalo je pri 1:0.

Koprčani so zapravili lepo priložnost, da bi v finalu zaigrali na domači zelenici, saj bo sklepno dejanje 25. maja na Bonifiki. Kanarčki so ostali tudi brez Evrope, so pa v boju za nastop v kvalifikacijah za konferenčno ligo še Celjani. Če bi izbranci Agrona Šalje v Kopru premagali še Olimpijo, s katero se bodo spopadli tudi v nedeljo za prvenstvene točke, bi si zagotovili tako lovoriko kot tudi Evropo. To bi bil za ekipo, ki se spogleduje z igranjem dodatnih kvalifikacij za obstanek, velik uspeh.

SPINS XI 2021
Sportal Lani je postal kralj 1. SNL Lotrič. Kdo bo letos? O tem odločate tudi vi!

Zmaji so se maščevali Domžalam

Olimpija vztraja v boju za dvojno krono. V prvenstvu je tri kroge pred koncem v vodilnem položaju, v pokalu pa se je prva uvrstila v finale. Le tri dni po napornem nedeljskem večnem derbiju z Mariborom (0:0 v Stožicah) je prekrižala načrte Domžalam, ki so imele prednost domačega igrišča, a tega niso znale pretopiti v napredovanje.

Fotogalerija s tekme v Domžalah, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 59

Zmage so se veselili gostje iz Ljubljane, zmagoviti zadetek pa je v 70. minuti dosegel Timi Max Elšnik. Kapetan je najprej "ukradel" žogo na polovici igrišča Arnelu Jakupoviću, nato stekel v silovit protinapad in se po dvojni podaji z Đorđetom Ivanovićem znašel v zelo ugodnem položaju za strel. Meril je zelo natančno, tako da se je žoga od spodnjega dela prečke odbila v gol. Olimpija je povedla z 1:0 in zadržala prednost do konca, po tekmi pa je sledilo veliko slavje v taboru gostov, ki so v dvoboj vstopili z zelo spremenjeno zasedbo glede na večni derbi z vijolicami.

Zmagoviti zadetek je dosegel kapetan Timi Max Elšnik, vratar Nejc Vidmar pa je ohranil mrežo nedotaknjeno. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zmagoviti zadetek je dosegel kapetan Timi Max Elšnik, vratar Nejc Vidmar pa je ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvoligaški igralci imajo zaradi stresne sezone, v kateri je dinamiko priprav pogosto odrejala epidemija covid-19, opravka z zgoščenim urnikom tekem in večjim naporom kot sicer. Zlasti tisti klubi, ki še vztrajajo na dveh frontah, imajo vedno več težav z utrujenostjo in poškodbami. O tem je po remiju z Mariborom spregovoril tudi kapetan Olimpije Elšnik. Zmaji so na zadnjih tekmah zaradi poškodb izgubili kar nekaj pomembnih igralcev, trener Goran Stanković pa je zaradi izčrpanosti - zeleno-bele že v nedeljo čaka nova zelo pomembna tekma, prvenstveno gostovanje v Celju - v polfinalu pokala vsaj nekoliko odpočil nekatere prvokategornike.

Trener Domžal Dejan Djuranović je sklenil pokalno tekmovanje v polfinalu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Domžal Dejan Djuranović je sklenil pokalno tekmovanje v polfinalu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tako je začel dvoboj s kar sedmimi novimi igralci v začetni postavi, med vratnicama pa se je znova izkazal nekdanji vratar Nejc Vidmar in po pokalni tekmi v Lendavi še drugič letos ohranil mrežo nedotaknjeno. Olimpija je sicer prevladovala v prvem polčasu, Radivoj Bosić je stresel okvir vrat, Enrik Ostrc je namučil vratarja Ajdina Mulalića, na drugi strani pa je zmaje ob koncu prvega dela najbolj ogrozil Damjan Vuklišević, a se je izkazal Vidmar in preprečil zadetek Domžal. 

Fink že končal sezono, o Vombergarju čez nekaj dni

Andres Vombergar izvaja terapije, a ni še dokončno jasno, ali bi lahko v nedeljo že pomagal zmajem v Celju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Andres Vombergar izvaja terapije, a ni še dokončno jasno, ali bi lahko v nedeljo že pomagal zmajem v Celju. Foto: Grega Valančič/Sportida Iz tabora Olimpije so v sredo poslali poročilo o zdravstvenem stanju nogometašev, ki so na seznamu poškodovanih. Prejšnji teden se je na prvenstveni tekmi v Domžalah poškodoval Matic Fink. Izkušeni branilec je obnovil poškodbo zadnje stegenske mišice in, kot kaže, že končal sezono. Zadnjo stegensko mišico si je na omenjeni tekmi, ki jo je ljubljanski klub izgubil z 0:2, poškodoval tudi Antonio Delamea Mlinar.

Ker pa je njegova poškodba manjša, bi lahko pomagal soigralcem na naslednjih prvenstvenih tekmah (v gosteh s Celjem in Bravom, doma s Taborom). Za današnji pokalni spopad ne pride v poštev, podobno velja tudi za Andresa Vombergarja, ki si je v nedeljo poškodoval mečno mišico in že opravlja terapije. Želi se čim prej vrniti na igrišče. Danes ne bo kandidiral za dvoboj, ali bi prišel v poštev za zadnje tekme v ligi, pa bo Olimpija sporočila v prihodnjih dneh. Na seznamu poškodovanih je tudi mladi up Stefan Petrović (poškodba hrbta), že od prej je znano, da Vitja Valenčič po hujši poškodbi kolena še dolgo ne bo mogel pomagati soigralcem, bi se pa lahko v zaključku sezone vrnil Hrvat Ante Ćorić, ki ga je Olimpiji posodila Roma. Po poškodbi kolena je namreč začel trenirati z ekipo.

NK Olimpija : NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor reši le še spodrsljaj Olimpije, Mura se lahko tolče po glavi
 
 

Pokal Slovenije, polfinale:

Sreda, 12. maj:
Domžale : Olimpija 0:1 (0:0)
Elšnik 70.

Četrtek, 13. maj:
Celje : Koper 1:0 (1:0)
Vrbanec 20.

Finale bo 25. maja v Kopru.

Ne spreglejte