Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Simon Rožman Senijad Ibričić Amedej Vetrih Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale

Četrtek, 7. 2. 2019, 4.00

5 let, 2 meseca

Priprave NK Domžale

Po prestanem dopinškem suspenzu vpoklican v reprezentanco #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Četrtouvrščeno moštvo Prve lige Telekom Slovenije bo v spomladanski del vstopilo še mlajše. Odšla sta namreč Andraž Kirm in Agim Ibraimi. Od pomembnejših mož so izgubili Daria Melnjaka, ki ga bo v obrambi poskušal nadomesti Jure Obšivač, se je pa ob koncu jeseni v ekipo po suspenzu zaradi dopinga vrnil Amedej Vetrih, ki je bil pred kratkim vpoklican tudi v slovensko B reprezentanco.

Domžale se niso odločile za dvotedenske priprave v Turčiji. Trening doma na umetni travi kombinirajo z dvema enotedenskima sklopoma priprav v Umagu. To je za nogometaše najtežji, a najpomembnejši del sezone. V šestih tednih se želijo namreč pripraviti za vse leto 2019. "Tri tedne visoke obremenitve, ta teden smo malce popustili, kar zadeva obremenitev. Vsi so zdravi in željni dela," je med treningom povedal trener Domžal Simon Rožman.

Senijad Ibričić je pri 33 letih v odlični formi.
 | Foto: Žiga Zupan/Sportida Senijad Ibričić je pri 33 letih v odlični formi. Foto: Žiga Zupan/Sportida Delo poteka po skrbno načrtovanem programu trenerja Rožmana. "Na splošno je v nogometu čedalje manj nekih naključij. Vse se da preveriti. Normalno je tu še človeški dejavnik oziroma kmečka logika," pravi Rožman, s čigar delom so nogometaši izredno zadovoljni. "To je eden najboljših trenerjev v moji karieri. Je zelo ambiciozen, dobro dela in igralcem posveča veliko pozornosti. Mislim, da je pred njim svetla prihodnost," s pohvalami na račun Rožmana ni skoparil zvezni igralec Domažal Senijad Ibričić.

33-letni Ibričić ima v članski karieri za sabo že več kot 15 zimskih priprav. Treningi se iz leta v leto dopolnjujejo. "Včasih je bilo vse drugače. 'Samo teci', zdaj se veliko več dela z žogo. Temu trenerji posvečajo več pozornosti," opaža Ibričić, ki še vedno lahko sledi mlajšim soigralcem. Obremenitve so prilagojene obrambnemu mestu, ne starosti. "Mislim, da je zdaj veliko lažje, saj se je telo na to navadilo. Najpomembneje je, da se igralec počuti dobro in da ni poškodb. Potem je vse to lažje prestati," je bil jasen Ibričić.

Vetrih prestal suspenz

Domžale so pomembno okrepitev dobile že ob koncu jesenskega dela, ko se je po polletnem suspenzu na zelenice vrnil Amedej Vetrih. Aprila je bil pozitiven na dopinškem testu. Prepovedano substanco higenamin je zaužil s prehranskim dopolnilom za lajšanje krčev. To je kupil v prosti prodaji, na slovenski deklaraciji pa prepovedana snov ni bila zapisana. 28-letnik, ki je od leta 2015 član Domžal, pol leta s soigralci ni smel niti trenirati, zato je na zimskih pripravah še bolj motiviran.

Vetrih ob vrnitvi (video: Planet):

"V začetku imaš občutek krivde. Potem skušaš dokazati, da se je zgodila samo napaka, a zdaj je ta stvar zbledela in sem izredno vesel, da sem se vrnil v pogon," je ob vrnitvi na treninge dejal Vetrih. Ob vrnitvi je že v jesenskem delu na treh tekmah doživel dve zmagi, dosegel je tudi gol, svoj deseti ligaški za Domžale. "Dejstvo je, da nisem pričakoval tako hitre vrnitve, pričakoval sem manjšo minutažo, a sem zelo ponosen, da mi je uspelo spraviti skupaj tri tekme. Zdaj je na meni, da še naprej upravičujem to trenerjevo zaupanje," meni 28-letni nogometaš.

V Domžalah imajo ničelno toleranco do dopinga, a ker je prepovedano substanco zaužil nenamerno, so mu v klubu vsi stali ob strani. "Fantom sem izredno hvaležen. Že takoj po kazni so mi izrazili veliko podporo, zato je bilo nekoliko lažje shajati v tem obdobju," pravi Vetrih. Da mu dogodek ni očrnil ugleda, priča podatek, da ga je slovenski selektor Matjaž Kek vpoklical na priprave B-reprezentance.

Amedej Vetrih
Sportal Amedej Vetrih padel na dopinškem testu, Domžale opozarjajo na neskladja

Nestrpno čakajo na spomladanski del

V sklopu priprav so Domžalčani odigrali že pet tekem, v petek tudi z Mariborom, zdaj se mudijo v Umagu. "Mislim, da smo zelo produktivni. V enem tednu praktično ni prostih dni. V treh letih smo našli svojo bazo, kjer smo zadovoljni s pogoji," pojasnjuje Rožman. Domžalčani so prepričani, da bi jeseni morali osvojiti kakšno točko več, tri točke zaostajajo za tretjim Aluminijem. Spomladanski del sezone je njihov del, lani so osvojili dve točki več od Olimpije in pet več od Maribora.

Preberite še:

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Milan Mandarić
Sportal Olimpija ima novega napadalca in branilca
Matej Oražem
Sportal Domžalčani in obetavni najstnik še lep čas z roko v roki
Adam Gnezda Čerin
Sportal Nogometni dragulj, od katerega si Domžalčani obetajo milijon ali dva
Ne spreglejte