Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 2. 2022,
16.03

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Adam Delius NZS NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 4. 2. 2022, 16.03

2 leti, 2 meseca

NK Olimpija

Olimpija po poplačilu obveznosti lahko registrira okrepitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Adam Delius | "V Ljubljano smo prišli z resnimi nameni in iskrenimi cilji," poudarjajo v Olimpiji, ki ima od oktobra lani novega lastnika, nemškega poslovneža Adama Deliusa. | Foto Vid Ponikvar

"V Ljubljano smo prišli z resnimi nameni in iskrenimi cilji," poudarjajo v Olimpiji, ki ima od oktobra lani novega lastnika, nemškega poslovneža Adama Deliusa.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija je danes sporočil, da je poplačal odprte terjatve, zaradi katerih je prejel kazen prepovedi registracije novih igralcev. Odpravo prepovedi so potrdili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

Z Olimpije so danes na svoji spletni strani sporočili, da so poplačali vse odprte obveznosti, s tem pa omogočili registracijo novih igralcev. "Olimpija je plačala vse, kar je morala plačati. Vse, kar je bilo razlog za prepoved registracije novih nogometašev," so zapisali.

V dodatni objavi za javnost so Ljubljančani nato zapisali, da je NZS potrdila umik kazni prepovedi registracije igralcev. To so ločeno za STA potrdili tudi na NZS.

"V Ljubljano smo prišli z resnimi nameni in iskrenimi cilji"

"To smo obljubili in to smo uresničili. Ob tem želimo vnovič na glas poudariti: v Ljubljano smo prišli z resnimi nameni in iskrenimi cilji. Naša vizija je jasna. Želimo biti uspešni," so še sporočili iz Olimpije, ki ima od oktobra novo lastništvo pod vodstvom nemškega poslovneža Adam Deliusa.

Ta je ob začetku tega tedna tudi uradno postal lastnik, ko so ga v uradnih zaznamkih zabeležili kot novega predsednika Olimpije. Po uradnem prevzemu funkcije je po besedah Olimpije "končno lahko ukrepal" glede poplačila obveznosti.

Zakaj je NZS uvedla kazen?

NZS je kazen uvedla zaradi neplačanih obveznosti, ki naj bi po poročanju športnega častnika EkipeSN v začetku tega tedna posledica nerešenih vprašanj ob prodaji Olimpije med novim lastnikom in prejšnjim, srbskim poslovnežem Milanom Mandarićem. "NZS je v skladu s pravili in zahtevami Fife in Uefe ter zahtevami licenciranja dolžna sankcionirati klube, ki ne izpolnjujejo finančnih obveznosti sklenjenih pogodb," so pri časniku navedli NZS.

Preberite še:

Mladen Rudonja
Sportal Nevšečnost za Olimpijo, ki ne more registrirati zimskih okrepitev
Nejc Vidmar
Sportal Nejc Vidmar si je našel nov klub
NK Olimpija Trening Dino Skender
Sportal Olimpija zmagala in remizirala, Dalmatinec zadeva kot za stavo
Ne spreglejte