Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
11.59

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

2

Natisni članek

1. SNL SPINS Marko Gajić NZS NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 1. 2. 2022, 11.59

2 leti, 2 meseca

Neizpolnjene plačne obveznosti v preteklosti

Nevšečnost za Olimpijo, ki ne more registrirati zimskih okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

2

Mladen Rudonja | Pri Olimpiji še ne morejo registrirati zimskih novincev. | Foto Vid Ponikvar

Pri Olimpiji še ne morejo registrirati zimskih novincev.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je v želji po boju za naslov prvaka v zimskem prestopnem roku pripeljal kar nekaj okrepitev, toda te za zdaj zaradi neizpolnjenih preteklih plačnih obveznosti še niso registrirane. Olimpijo so pozimi okrepili Ivan Prtajin, Mario Kvesić, Marin Pilj, Robert Mudražija, Ivan Banić in Nik Prelec, a ti še niso registrirani.

Radovan Karanović
Sportal Ivanović že zadeva za Maribor, Olimpija niza zmage, Radomlje presenetile velikana

Kot poroča Ekipa SN, je vzrok prepoved prestopnih dejavnosti, ki jo je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) uvedel proti Olimpiji zaradi odprtih obveznosti. "NZS je v skladu s pravili in zahtevami Fife in Uefe ter zahtevami licenciranja dolžna sankcionirati klube, ki ne izpolnjujejo finančnih obveznosti sklenjenih pogodb," so pri časniku navedli NZS.

Dodali so, da se je disciplinski sodnik, v skladu z mednarodno prakso v podobnih primerih, v disciplinskem postopku proti NK Olimpija Ljubljana odločil za prepoved prestopnih dejavnosti v tem in naslednjem prestopnem roku. Prepoved pa se ob plačilu obveznosti ukine, so pri NZS še pojasnili za Ekipo SN.

Pozimi sta Olimpijo okrepila tudi Hrvata Marin Pilj in Robert Mudražija. | Foto: Vid Ponikvar Pozimi sta Olimpijo okrepila tudi Hrvata Marin Pilj in Robert Mudražija. Foto: Vid Ponikvar

Christian Eriksen
Sportal Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

Kot pišejo pri časniku, se bo ta prepoved končala, ko bo Olimpija plačala približno 200.000 evrov za primer Marka Gajića, ki je pred dobrim letom in pol prek Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije vložil tožbo proti Olimpiji zaradi neupravičene enostranske prekinitve pogodbe.

Olimpija mora igralcu plačati 150.000 evrov, ob obrestih pa bo skupno ob približno 200.000 evrov. Da se primer izplačila vleče, pri Ekipi navajajo spor med zdajšnjim lastnikom Adamom Deliusom in prejšnjim Milanom Mandarićem o tem, kdo bi moral ta znesek plačati.

Kdo bo plačal 200 tisoč evrov Marku Gajiću? | Foto: Vid Ponikvar Kdo bo plačal 200 tisoč evrov Marku Gajiću? Foto: Vid Ponikvar

V vsakem primeru pa morajo v klubu ukrepati hitro, saj Ljubljančane že 9. februarja čaka zaostala tekma 17. kroga Prve lige Telemach proti Muri.

Prevzem Olimpije dokončno zaključen

"Trajalo je dlje, kot smo si vsi želeli. Toda zdaj lahko z veseljem in velikim zadovoljstvom vse navijače Olimpije obvestimo, da je prevzem kluba naposled uspešno zaključen. Z današnjim vpisom Adama Deliusa v register Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) kot novega predsednika Športnega društva Nogometni klub Olimpija Ljubljana so zmaji vendarle stopili na novo pot. Na pot, za katero smo prepričani, da bo še kako uspešna," so danes zapisali pri NK Olimpija in s tem dali vedeti, kako je prevzem Olimpije iz rok prejšnjega predsednika Milana Mandarića dokončno zaključen.

Nik Prelec
Sportal Mladi Slovenec iz Sampdorie v Olimpijo
Ne spreglejte