Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
12. 8. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij NK Domžale

Nedelja, 12. 8. 2018, 6.00

5 let, 8 mesecev

Pred nedeljskimi tekmami 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Kako dobra je res Olimpija in kako bo Maribor vstopil v peklenski teden?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Olimpija : HJK | Olimpija želi zabeležiti drugo zmago v nizu in počasi pozabiti na slab začetek sezone. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Olimpija želi zabeležiti drugo zmago v nizu in počasi pozabiti na slab začetek sezone.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes bodo na sporedu tri najbolj zanimive tekme 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Na delu bodo vsi trije najboljši klubi, ki v zadnjih letih Slovenijo vedno tudi zastopajo v Evropi. Olimpija bo poskušala dokazati, da odlična četrtkova evropska tekma ni bila preblisk. Maribor se po evropskem porazu želi pobrati, podobno bodo poskušali doseči tudi nogometaši Domžal, ki so se prejšnji teden iz Murske Sobote vrnili ponižani.

Sportal Na prvo zmago bosta morala še malce počakati #video

Triglav - Olimpija (danes ob 17.30)

Nogometaši Olimpije, ki so v zadnjem času v senci sočnega javnega dialoga med predsednikom Milanom Mandarićem na eni in člani organizirane navijaške skupine Olimpije Green Dragons na drugi strani, bodo v Kranju iskali prvo prvenstveno zmago.

Pod vodstvom začasnega trenerja Aleksandra Linte, ki je spet namignil, da bi rad ostal v Ljubljani in postal trajnostna rešitev, bodo poskušali dokazati, da četrtkova prva zares dobra predstava proti serijskemu finskemu prvaku HJK v Evropi ni bila naključje.

Sportal Kapetan Olimpije po zmagi odprl dušo in povedal, kaj zameri navijačem #video

Državni in pokalni prvaki, pri katerih se je v napad po Roku Kronavetru, ki ga je za nekaj tekem "zamrznil" zdaj že nekdanji trener Ilija Stolica, vrnil tudi Issah Abass in takoj navdušil z dvema evropskima goloma, so si play-off za ligo Europa tako rekoč že zagotovili, zato jim tokrat ne bo treba nastopiti preveč preračunljivo.

Z vso silo bodo pritisnili, da bi prišli do treh točk, potem ko jim to ni uspelo v Novi Gorici, v Krškem in doma proti Celju v zadnjem krogu, ko so zapravili zgodnje vodstvo z 2:0. Na še tretjem gostovanju v prvih štirih krogih se bodo poskušali približati Mariboru pred večnim derbijem, ki je na sporedu naslednji teden.

Olimpija : HJK
Sportal Kronaveter opozarja, kaj je prioriteta Olimpije

Po idealnem scenariju za Ljubljančane bi bila lahko Olimpija prihodnjo nedeljo zvečer na lestvici že pred Mariborom. Po najbolj črnem bi lahko za njim zaostajala že za 11 in misijo obrambe naslova državnega prvaka že na samem začetku spremenila v misijo nemogoče.

Jasno, Ljubljančanom igra le zmaga, a tudi Kranjčani, ki imajo po prvih treh tekmah enako število točk, le dve, bodo naredili vse, da jo Olimpiji zagodejo. Tudi zaradi tega, ker bodo tribune kranjskega stadiona spet dodobra zapolnjene, znajo biti še kako nevarni.

Pred Darkom Milaničem in sodelavci v Ljudskem vrtu so naporni dnevi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Pred Darkom Milaničem in sodelavci v Ljudskem vrtu so naporni dnevi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Maribor : Gorica (danes ob 18.00, Planet)

Mariborčani so v četrtek doživeli prvi in to dokaj boleč poraz, ko so v Glasgowu proti Rangers izgubili z 1:3, kar proti tako velikemu klubu seveda ni sramota, a nikakor ne morejo uiti občutku, da so prepoceni prodali svojo kožo in bi lahko iztržili več. Tudi zato verjamejo, da lahko v četrtek v polnem Ljudskem vrtu pridejo do preobrata.

Tudi zaradi tega tekma proti Gorici zanje ne prihaja v najboljšem času in je precej moteč dejavnik v lovu na nov evropski podvig, ki jih v njihovi zgodovini res ne manjka. Mariborčani, ki sicer vseskozi poudarjajo, da je njihova prioriteta prvenstvo, so se iz Škotske vrnili šele v petek zjutraj in so imeli precej malo časa za pripravo na prvenstven izpit med dvema težkima evropskima izpitoma.

Sportal Dan po porazu v Glasgowu v Mariboru jeza in razočaranje #video

Trener vodilnega in še neporaženega Maribora Darko Milanič poudarja, da bo obračun proti prav tako še neporaženi Gorici zaigrala za to tekmo najboljša postava, kar v prevodu pomeni, da bo v enajsterici vijoličastih kar nekaj sprememb.

Skorajda zagotovo bo od prve minute zaigral Jasmin Mešanović, ki se je v prejšnjem krogu izkazal s kar tremi goli, kar ni najboljša novica za Novogoričane. Nekoliko bolj veseli so verjetno ob tem, ker bo pri Mariborčanih najverjetneje počival Marcos Tavares. Strelec 140 prvoligaških golov, od katerih jih je kar 19 pospravil v mrežo Gorice.

Darko Milanič
Sportal Milanič ni vajen izgubljati: Treba bo nekaj spremeniti

Maribor, ki je na dozdajšnjih 93 prvenstvenih tekmah proti Gorici zbral že kar 54 zmag, seveda upa, da bo zadel čim večkrat, a ob tem bo poskušal popraviti tudi napake v obrambi, ki jih je bilo na zadnjih dveh tekmah na pretek. Na prvih šestih tekmah nove sezone Mariborčani niso prejeli niti enega zadetka, na zadnjih dveh so jih kar pet, kar je razjezilo tudi njegovega trenerja.

Ta si pri nasprotnikih zagotovo najbolj glavo beli z vprašanjem, kako ustaviti Amarachija Osujija, ki je na začetku nove sezone v dobri formi. Na prvih dveh tekmah se je izkazal z asistenco, na zadnji je zadel.

To bo tudi tekma, ki bo prav gotovo posebna za Adisa Hodžića. Mladega bočnega branilca Gorice, ki je poleti pobegnil iz Maribora.

Domžalčani se želijo čim prej pobrati po dveh šokih, ki so ju doživeli prejšnji teden. | Foto: Mario Horvat/Sportida Domžalčani se želijo čim prej pobrati po dveh šokih, ki so ju doživeli prejšnji teden. Foto: Mario Horvat/Sportida

Domžale - Aluminij (danes ob 20.15, Planet 2)

Aluminij, ki naj bi se boril za obstanek, je v prvih dveh prvenstvenih krogih nove sezone dvakrat zmagal in je pozitivno presenečenje. Domžalčani, ki so v očeh mnogih tihi favorit za naslov, so po dveh zmagah na začetku sezone v prejšnjem krogu doživeli ponižujoč poraz v Murski Soboti, kjer jih je Mura premagala s kar s 5:1 in s tem le še poglobila rane, ki so nastale po res nesrečnem in še veliko bolj bolečem evropskem porazu proti ruski Ufi.

Nič čudnega, da se je trener Domžal odločil, da nogometašem ta teden nameni dva prosta dneva, da se spočijejo fizično in predvsem psihično.

Med tednom so Domžalčani, kot je to v navadi po izpadu iz Evrope, prodali enega nosilcev igre, občasnega reprezentanta Matijo Široka, pred odhodom pa je tudi najboljši strelec moštva Lovro Bizjak.

Dejan Milić
Sportal Ganljiva zgodba vratarja iz fužinskega geta, ki je odraščal brez očeta

Ob tem bodo danes oslabljeni tudi za v prejšnjem krogu izključenega Tilna Klemenčiča, na katerega ne bo mogel računati Simon Rožman. No, saj "nastopati" ne bo mogel niti trener Domžal sam, ker ga je sodnik na prejšnji tekmi poslal na tribune, a to je bolj kazen na papirju kot pa kaj resnega.

Jasno, Domžalčani bodo še vedno favoriti. Ekipa, ki ima v svojih vrstah mojstre, kot so Senijad Ibričić, Agim Ibraimi in na na začetku te sezone predvsem tudi odličnega Tončija Mujana, ki je zadel na vseh treh dozdajšnjih prvenstvenih tekmah, je za slovenske razmere še vedno sijajna.

Domžalčani so velik favorit, a je odličen začetek Kidričanov zagotovo dovolj velik alarm, da stvari ne bodo jemali z levo roko. Tudi zaradi tega, ker se želijo po zelo bolečih dneh hitro vrniti tja, kamor spadajo. Na zmagovalne tirnice.

Optimizem, da bo tako, lahko črpajo tudi iz zgodovine. Dozdajšnjih 12 tekem proti Aluminiju namreč še niso izgubili, ob tem pa so kar devetkrat zmagali.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte