Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2019,
9.41

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Luka Majcen Amadej Maroša Vlado Šmit NK Triglav Ante Šimundža NK Mura

Sreda, 23. 10. 2019, 9.41

4 leta, 5 mesecev

Odmevi iz tabora Mure in Triglava

Šimundža o slabosti Mure: Ne smeš biti zaletav in otročji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Nogometaši Mure nimajo časa za počitek. Po napornem domačem dvoboju s Triglavom, kjer so dvakrat lovili zaostanek in na koncu osvojili točko (2:2), so se začeli pripravljati na četrtkovo pokalno gostovanje v Domžalah. Trener Ante Šimundža je po remiju z Gorenjci izpostavil pomanjkanje taktične kulture, v taboru Triglava pa so veseli, da nepopustljivost in agresivnost v igri že prinašata rezultate.

Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video

Mura je v tej sezoni izgubila le enkrat. V soboto se je spogledovala z drugim porazom, a se rešila v zadnjih minutah (2:2). ''To je karakter ekipe. Moraš biti sposoben tega, da se vrneš v igro,'' pojasnjuje Amadej Maroša.

Takšne stvari se lahko zgodijo tudi največjim

Ante Šimundža z Muro za vodilno Olimpijo zaostaja le pet točk. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ante Šimundža z Muro za vodilno Olimpijo zaostaja le pet točk. Foto: Mario Horvat/Sportida Črno-beli niso ponudili popolne predstave. Trenerju Anteju Šimundži so parali živce zlasti s pomanjkanjem taktične kulture. ''To je bil edini minus v drugem polčasu. Bili smo zelo otročji, predvsem pri drugem prejetem golu,'' je strateg Mure opozoril na nemoč obrambe pri zadetku Davida Tijanića.

''Ne smeš biti zaletav in otročji. Nam se je to ponovilo. Smo ekipa v razvoju in tudi skozi takšne zadeve moramo iti skozi. Nogomet je tako nepredvidljiv, da se lahko te stvari zgodijo tudi največjim ekipam," ga zaletavost v določenih trenutkih vendarle ne preseneča do polne mere, saj se ekipa, v kateri ne manjka mlajših igralcev, še razvija.

V četrtek jo čaka nov izpit zrelosti. Gostovala bo v Domžalah in si poskušala na prvem četrtfinalnem dvoboju pokala zagotoviti čim boljše izhodišče pred povratno tekmo, ki bo prihodnji mesec v Fazaneriji.

Luka Zahović
Sportal Maribor potolčen do tal, Aluminij napolnil mrežo Brava #video

DNK Triglava je nepopustljivost

Luka Majcen se je podpisal že pod sedem zadetkov. | Foto: Vid Ponikvar Luka Majcen se je podpisal že pod sedem zadetkov. Foto: Vid Ponikvar Triglav, ki je že izpadel iz pokalnega tekmovanja, je uresničil cilj. V Fazaneriji, kjer se težko osvajajo točke, je ostal nepremagan. Muri je povzročal veliko težav z borbeno in nepopustljivo igro.

''Vrnili smo se h koreninam Triglava. DNK našega kluba je nepopustljivost. Smo na pravi poti,'' priznava kapetan Luka Majcen, s sedmimi zadetki tudi trenutno najboljši slovenski strelec v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Zadovoljen je z odločitvijo klubskega vodstva, da trenerski položaj zaupa Vladu Šmitu. Ta je izboljšal fizično igro in agresivnost. ''Zvezna vrsta igra bolje,'' je ponosno izpostavil mladi srbski strokovnjak, ki odlično pozna razmere v kranjskem klubu.

Mario Lucas Horvat Aluminij
Sportal Gesta, ki je navdušila javnost in orosila oči velikega osmoljenca Aluminija
Domžale Mura
Sportal Domžalčani s prednostjo na povratno tekmo
Darko Milanič
Sportal Priznanje, ki ga iz ust Milaniča ne slišimo pogosto #video
Tabor Sežana
Sportal Mariboru prisolil zaušnico, kot mu je ni že dolgo nihče, in odprl srce #intervju
Sportal Na začetku sta mu verjela le Hadžić in Mandarić, zdaj je kralj #video
Ne spreglejte