Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 10. 2019,
10.36

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

1

Natisni članek

NK Aluminij Lucas Mario Horvat Prva liga Telekom Slovenije Slobodan Grubor

Ponedeljek, 21. 10. 2019, 10.36

4 leta, 6 mesecev

Lucas Mario Horvat mora pod nož

Gesta, ki je navdušila javnost in orosila oči velikega osmoljenca Aluminija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

1

Mario Lucas Horvat Aluminij | Nogometni tabor Aluminija je po visoki zmagi nad Bravom izrazil podporo poškodovanemu Mariu Lucasu Horvatu. | Foto Vid Ponikvar

Nogometni tabor Aluminija je po visoki zmagi nad Bravom izrazil podporo poškodovanemu Mariu Lucasu Horvatu.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija v nedeljo javnosti niso navdušili le z zmago nad Bravom (5:1), sploh najvišjo v tej sezoni, s katero so na lestvici Prve lige Telekom Slovenije poskočili na drugo mesto, ampak tudi s tem, kako so izrazili podporo nesrečnemu Mariu Lucasu Horvatu, ki mu zaradi hujše poškodbe grozi konec kariere. S tem so dokazali, kako močan je kolektivni duh Aluminija, ki piše najlepša poglavja v zgodovini kluba, igralci pa držijo skupaj tako v dobrem kot tudi slabem.

Luka Zahović
Sportal Maribor potolčen do tal, Aluminij napolnil mrežo Brava #video

Kidričani so najlepše presenečenje Prve lige Telekom Slovenije. Brez dvoma. Čeprav je bilo odigranih že 14 krogov, kar največjim klubom v državi ponavadi že zadošča, da se odlepijo od tekmecev, Aluminij vztraja na visokem drugem mestu. Celo pred branilcem naslova Mariborom.

Usoda se je kruto poigrala s Horvatom

Hrvaški napadalec Ante Živković in črnogorski branilec Ilija Martinović želita soigralcu, rojenemu v Buenos Airesu, čim hitrejše okrevanje. | Foto: Vid Ponikvar Hrvaški napadalec Ante Živković in črnogorski branilec Ilija Martinović želita soigralcu, rojenemu v Buenos Airesu, čim hitrejše okrevanje. Foto: Vid Ponikvar Šumari ustvarjajo senzacijo in iz tedna v teden dokazujejo, da niso le muha enodnevnica, pač pa klub brez večjih zvezdnikov, a toliko bolj s ponotranjeno enotnostjo in ekipnim duhom, s katerima disciplinirano preskakujejo ovire in povzročajo težave favoritom. Zadnji jo je skupil Bravo. Kidričani so bili na domačem igrišču brez milosti. Mladi ljubljanski klub so premagali s 5:1. Gostom je sicer res uspelo nekaj, kar se v Sloveniji v tej sezoni ne dogaja pogosto.

Zatresli so mrežo Aluminija, a na njihovo žalost pri visokem zaostanku z 0:4, tako da se navijači Kidričanov s tem niso kaj preveč obremenjevali. Dokončali so delo, na koncu je v mreži mladega slovenskega reprezentanta Igorja Vekića počila petarda, 5:1. Štajerci so proslavljali najvišjo zmago v tej sezoni in jo posvetili soigralcu, ki preživlja težke trenutke. Nogometna usoda, ki je lahko v svoji nepredvidljivosti tudi kruta, se je tokrat poigrala z enim najbolj izkušenih članov zasedbe Slobodana Gruborja.

Fotogalerija s tekme v Kidričevem, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 33

Animo, Lucas!

Mario Lucas Horvat je osvojil pokalno lovoriko z Domžalami in Bakujem, z Aluminijem pa leta 2018 izgubil v finalu proti Olimpiji. | Foto: Vid Ponikvar Mario Lucas Horvat je osvojil pokalno lovoriko z Domžalami in Bakujem, z Aluminijem pa leta 2018 izgubil v finalu proti Olimpiji. Foto: Vid Ponikvar Prejšnjo soboto, ko je Aluminij reprezentančni premor izkoristil za gostovanje pri hrvaškem prvoligašu Gorici (1:2), se je na Hrvaškem poškodoval Lucas Mario Horvat. Argentinec slovenskih korenin si je le dan pred 34. rojstnim dnevom poškodoval stegensko mišico, zdravniki pa so kmalu presodili, da ga čaka dolg počitek. Jesenskega dela prvenstva je bilo zanj nemudoma konec. Prve napovedi iz tabora Kidričanov pričajo o tem, da je poškodba mišice tako huda, da bo okrevanje trajalo najmanj štiri mesece, pred tem pa bo moral 34-letni zvezni igralec, ki pri Aluminiju nosi številko 23, še pod nož.

Opravil bo operacijo, po kateri ga čaka daljše okrevanje, obenem pa se poraja vprašanje, kako bo nadaljeval kariero. Pogodbo z Aluminijem ima namreč sklenjeno le do konca tega koledarskega leta. V tej sezoni je trener Grubar nanj resno računal. Zbral je deset nastopov, od tega devet v prvenstvu, med soigralci pa je zelo priljubljen. Tako priljubljen, da so mu v nedeljo - idejo je dobil vratar Luka Janžekovič -polepšali dan s tem, ko so mu izrazili podporo na način, ki ga je lahko videla vsa Slovenija.

Zadnji zadetek Aluminija proti Bravu:

Prav vsi, tako člani strokovnega vodstva kot igralci, so oblekli majice z napisom v španskem jeziku "Animo, Lucas" ter mu s tem izrazili podporo in željo po njegovi čim hitrejši vrnitvi na nogometna igrišča. V nesreči spoznaš prijatelja, Mario Lucas pa jih ima v Kidričevem ogromno.

NK Aluminij NK Bravo
Sportal Kidričani ne popuščajo, njihova nova žrtev ljubljanski Bravo #video

Fanatični navijač River Plata in mladi reprezentant

Lucas Mario Horvat je pred prihodom v Kidričevo prvoligaške izkušnje nabiral v Domžalah. | Foto: Sportida Lucas Mario Horvat je pred prihodom v Kidričevo prvoligaške izkušnje nabiral v Domžalah. Foto: Sportida Mario Lucas Horvat spada med najbolj izkušene igralce v 1. SNL. V najvišjem slovenskem klubskem razredu je odigral kar 259 tekem. Rodil se je v Buenos Airesu, v mladosti igral za Argentinos Juniors, podobno kot Andres Vombergar pa tudi za River Plate. Ostal je goreč navijač Riverja in slovenskim medijem večkrat pojasnil, da so ga že od mladih nog učili, da njegov goreč rival Boca Juniors - z njim se River meri v polfinalu pokala Libertadores - smrdi.

V Slovenijo je prišel z 19 leti. Sprva z nogometno ekipo slovenske skupnosti v Argentini, s katero se je predstavil javnosti, nato pa je zaigral za Factor (poznejši Interblock), ki je takrat tekmoval v drugi ligi. Nato je storil korak naprej ter v elitnem tekmovanju nabiral izkušnje v dresu Drave in Domžal, odigral tudi eno tekmo v dresu mlade slovenske reprezentance, pot pa ga je odnesla tudi proti vzhodu, saj si je nogometni kruh služil tudi v Azerbajdžanu in Kazahstanu.

Domžale Mura
Sportal Domžalčani s prednostjo na povratno tekmo

Derbi v Stožicah za prvo mesto

Slobodan Grubor v jesenskem delu ne bo več mogel računati na Argentinca slovenskih korenin. | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Grubor v jesenskem delu ne bo več mogel računati na Argentinca slovenskih korenin. Foto: Vid Ponikvar Aluminij se lahko prihodnji konec tedna povzpne na sam vrh. Gostovali bodo pri vodilni Olimpiji, ki so ji v jesenskem delu že prizadejali poraz. Če bi dobili tudi derbi vodilnih v Stožicah, bi se ponovno znašli na vodilnem položaju, pred vsemi, pravljica Aluminija pa bi žarela kot še nikoli.

Za nameček bo trener Grubor, nekdanji pomočnik trenerja zmajev, lahko računal na močno zasedbo. Tako Dejan Petrović kot Nikola Leko, ki sta proti Bravu prejela rumeni karton, bosta lahko zaigrala v Ljubljani. Manjkal bo le Horvat, na katerega pa soigralci še zdaleč niso pozabili. Animo, Lucas!

Ne spreglejte