Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2019,
18.40

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 20. 10. 2019, 18.40

4 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Bravo

Kidričani ne popuščajo, njihova nova žrtev ljubljanski Bravo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

NK Aluminij NK Bravo | Aluminij je napolnil mrežo Brava. | Foto Vid Ponikvar

Aluminij je napolnil mrežo Brava.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 5:1 (2:0).

Luka Zahović
Sportal Maribor potolčen do tal, Aluminij napolnil mrežo Brava #video

Kidričani so izkoristili spodrsljaja Maribora in Mure ter se z zmago nad Bravom znova zavihteli na drugo mesto. Izbranci Slobodana Gruborja so imeli večji del tekme nadzor nad tekmo in hitro odločili zmagovalca. Aluminij po osmi zmagi za dve točki zaostaja za vodilno Olimpijo in ima tri prednosti pred Mariborom in Muro. Na drugi strani so Ljubljančani doživeli sedmi poraz in ostajajo v družbi ekip iz spodnjega dela lestvice.

Kidričani so zasluženo dobili prvi polčas, saj so bili bolj ali manj ves čas boljši tekmec na zelenici. Prvi priložnosti so zapravili v 10. in 12. minuti, ko je po strelih Jureta Matjašiča od daleč in Nikole Leka posredoval Igor Vekić.

V 24. minuti pa so domači povedli. Matjašič je z zunanjim delom stopala podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je z glavo z več kot desetih metrov zadel Alen Krajnc. Šest minut pozneje so podvojili prednost, najprej je streljal Ante Živković, Vekić je žogo odbil, a le do Leka, ki jo je pospravil v mrežo.

Fotogalerija s tekme Aluminij : Bravo (foto Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 33

V 36. minuti pa so prvič resneje zagrozili tudi Ljubljančani, Arafat Mensah je v kazenskem prostoru prišel do strela, izkazal pa se je Matija Kovačić. To je bila tudi edina resna priložnost gostov v tem delu igre.

V drugem polčasu so gosti pokazali nekaj več želje, a posebej nevarni niso bili, zato pa so v 63. minuti gostitelji povišali prednost, ko je po desni strani v kazenski prostor prišel Živković in žogo poslal ob bližnji vratnici v mrežo za 3:0.

Na 4:0 je v 69. minuti povišal Krajnc, ki je v kazenskem prostoru prehitel in preigral prepočasnega Darka Zeca in nato matiral Vekića. V 77. minuti je imel Živković dve priložnosti v enem napadu, a se je izkazal Vekić v boju ena na ena.

V 78. minuti pa so gosti le prišli do zadetka, po podaji Mustafe Nukića je iz bližine zadel Gal Primc. V 87. minuti je z razdalje poskusil še Besart Abdurahimi, a je bil Kovačić pripravljen. Nekaj trenutkov pozneje je s strelom z glavo zagrozil Zec, Kovačić pa je toliko preusmeril žogo, da je ta zadela prečko.

Že v sodniškem dodatku pa je piko na i visoki domači zmagi postavil Mihael Klepač, ki je prišel v kazenski prostor in malce z desne strani premagal Vekića.

Kidričani bodo v 15. krogu v soboto gostovali pri Olimpiji, Bravo pa bo dan pozneje gostoval v Domžalah.

Aluminij : Bravo 5:1 (2:0)

Športni park, sodniki: Kajtazović, Švarc in Povšnar.

Strelci: 1:0 Krajnc (24.), 2:0 Leko (30.), 3:0 Živković (63.), 4:0 Krajnc (69.), 4:1 Primc (78.), 5:1 Klepač (90.).

Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović (od 71. Kontek), Vrabnec, Krajnc, Petrovič, Jakšić (od 74. Klepač), Amuzie, Matjašič, Leko (od 59. Čermak), Živković.

Bravo: Vekić, Kurtović (od 81. Vrljičak), Zec, M. Matko, Ihbeisheh, Žinko, Agboyi, Primc, Đajić (od 58. Abdurahimi), Mensah (od 46. A. Matko), Nukić.

Rumeni kartoni: Petrovič, Leko; Mensah.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kidričevem:

KONEC TEKME!

90. minuta: GOOOL! 5:1! Končni izid v Kidričevem je postavil rezervist Mihael Klepač, ki mu je lepo podal kapetan Matic Vrbanec.

VIDEO: za peti zadetek v mreži Brava je poskrbel Klepač:

78. minuta: GOOOL! 4:1! Tudi Bravo je uspel zadeti v Kidričevem. Po veliki zapravljeni priložnosti Živkovića, je sledil protinapad, kjer je lepo v prostor stekel Gal Primc in tudi lepo zadel. 

VIDEO: Primc znižal visoko prednost domačih:

69. minuta: GOOOL! 4:0! Ni še konec. Kidričani so zabili še četrti zadetek. Skozi obrambo se je sprehodil Krajnc, ki zabil še svoj drugi zadetek na tekmi.

VIDEO: slalom Krajnca in četrti zadetek Aluminija:

63. minuta: GOOOL! 3:0! Aluminij je še povišal prednost. Obrambi Brava je pobegnil Ante Živković in v slogu najboljših napadalcev zadel v polno.

VIDEO: Živković zabil v slogu najboljših napadalcev:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

36. minuta: Končno smo dočakali tudi lepo priložnost gostov. Lepo si je žogo namestil Ibrahim Arafat Mensah, a  mu je strel vrhunsko zaustavil Matija Kovačić. Ostalo je pri visokem domačem vodstvu.

VIDEO: Mensah ogrel dlani Kovačića:

29. minuta: 2:0! GOOOL! Le pet minut po prvem zadetku so se Kidričani veselili še drugega. Nemanja Jakšić je s podajo z zunanjim stopalom lepo našel Anteja Živkovića, ki je lepo sprožil, Vekić je njegov strel še ustavil, poskus Nikole Leka pa ne več. Na semaforju se je izpisalo 2.0!

VIDEO: Vekić je moral še drugič po žogo v svojo mrežo:

24. minuta: 1:0! GOOOL! Aluminij je bil že od začetka srečanja boljši nasprotnik, premoč pa je kronal v 24. minuti, ko je Jure Matjašič lepo našel Alena Krajnca, ta pa je z glavo z velike razdalje dosegel prekrasen zadetek. Vratar Ljubljančanov Igor Vekić je bil brez moči.

VIDEO: prekrasna ''glavca" Krajnca:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi v Kidričevem:

Začetnih 11 za današnjo domačo tekmo. 💪⚽️ Gremo #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Nedelja, 20. oktober 2019

Prvih Bravovih 11 za nove prvenstvene točke. #MiSmoBravo #EnKlubEnaDruzina Nomago Petrol Slovenija

Objavil/a NK Bravo dne Nedelja, 20. oktober 2019
Ne spreglejte