SiolNET. Sportal Prva liga
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Sredstva Uefe

Kam bodo šli Uefini milijoni?

0,30

termometer

NZS Novoletni sprejem 2019
Na NZS se bodo o razporeditvi sredstev odločali na naslednjih sejah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Evropska nogometna zveza je včeraj sporočila, da bo svojim 55 državam članicam namenila skupno 236,5 milijona evrov za pomoč pri težavah, povezanih s pandemijo novega koronavirusa. Med tistimi, ki bodo prejeli izplačilo programa HatTrick, je tako tudi slovenska nogometna zveza, ki je danes sporočila, da bo o tem, kako bo razporejenih 4,3 milijona evrov pomoči, odločal izvršni odbor NZS.

Uefin izvršni odbor je včeraj dal zeleno luč izplačilom programa HatTrick, ki je bil ustanovljen leta 2004. Ta sredstva so ponavadi nacionalnim zvezam namenjena za pokritje stroškov delovanja in ciljnih področij domačega nogometa, vendar se je Uefa ob negativnih učinkih koronavirusne zdravstvene krize odločila, da bo vsaki od zvez dovolila, da sama izbere prioritete, ki jim bo namenila sredstva.

"Naš šport se spopada z izzivom nepredstavljivih razsežnosti, ki ga je prinesla kriza zaradi bolezni covid-19. Uefa si želi pomagati svojim članicam na način, ki je primeren specifičnim okoliščinam, zato smo se odločili, da vsaki od zvez izplačamo do 4,3 milijona evrov pomoči za preostanek letošnje sezone in naslednjo ter tudi kot del investicijske pomoči, ki jo lahko zveze porabijo, kot želijo, da pomagajo svoji nogometni skupnosti," je ob odločitvi dejal predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin.

Uefa je včeraj sporočila, da je svojim 55 državam članicam namenila plačilo skupno 236,5 milijona evrov za pomoč pri težavah, povezanih s pandemijo novega koronavirusa. Uefa je včeraj sporočila, da je svojim 55 državam članicam namenila plačilo skupno 236,5 milijona evrov za pomoč pri težavah, povezanih s pandemijo novega koronavirusa. Foto: Reuters

Odločitev na naslednjih sejah

Kot so danes sporočili z NZS, se je Uefa s tem odločila pomagati nogometnim zvezam tako, da bodo sredstva, ki so sicer namenjena za financiranje projektov, kot so med drugim infrastruktura, sodniška konvencija, stroški potovanja reprezentanc na tekme, razvoj mladih igralcev in ženskega nogometa, zvezam na voljo predčasno. "Nogometne zveze bodo lahko del teh sredstev skozi različne oblike razdelile med nogometne deležnike kot omilitev posledic epidemije bolezni covid-19 in ne bodo na voljo zgolj za financiranje aktivnosti in programov, kot jih narekuje pravilnik Uefe o programu HatTrick," so sporočili z NZS.

Ni pa še znano, kako in koliko bo namenjeno posameznim deležnikom. "Odločitev o naboru financiranja projektov in novi prerazporeditvi sredstev ter časovnici dejanskih izplačil bo na naslednjih sejah obravnaval izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije," so na NZS še zapisali v sporočilu za javnost.

Preberite še:
Aleksander Čeferin Sportal Čeferin obvestil NZS, da pričakuje odgovore do 25. maja Zlati red za NZS: Borut Pahor & Radenko Mijatović Sportal Predsednik NZS podelil zlati red za zasluge, Čeferin ponosen na slovenski nogomet

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin