Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2023,
16.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

1. SNL Julio Cesar Matevž Vidovšek NK Olimpija NK Olimpija Albert Riera

Sobota, 22. 4. 2023, 16.25

1 leto

Julio Cesar

Nogometaše Olimpije presenetil zvezdniški obisk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Julio Cesar | Julio Cesar je bogato nogometno kariero sklenil leta 2018 v vratih Flamenga. | Foto Guliver/Getty Images

Julio Cesar je bogato nogometno kariero sklenil leta 2018 v vratih Flamenga.

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Olimpije so prejšnji teden postali državni prvaki, a to še ne pomeni, da je za njih sezone že konec. Pod vodstvom Alberta Riere želijo zelo uspešno sezono oplemenititi z dvojno krono. Da dober glas o podvigu zmajev v 1. SNL seže daleč, je dokazal tudi eminentni obisk na sobotnem treningu. Zeleno-bele je obiskal legendarni Brazilec Julio Cesar, pred leti eden najboljših vratarjev, kar jih pozna svetovni nogomet.

Agron Šalja
Sportal Olimpija v izdihljajih vknjižila točko, Celje v Spodnji Šiški do pomembne zmage

V zmajevem gnezdu se vneto pripravljajo na nedeljsko srečanje v Novi Gorici, kjer bodo izbranci Alberta Riere prvič deležni šampionskega špalirja. V čast državnega naslova, ki so si ga tudi matematično zagotovili že pet krogov pred koncem po sladki zmagi na večnem derbiju proti Mariboru (2:0), jim ga bodo postavili nogometaši Gorice. Olimpija je v soboto v sončni Ljubljani opravila zadnji trening pred dvobojem v mestu vrtnic, na njem pa jih je obiskalo prav posebno ime svetovnega nogometa.

Novopečene slovenske prvake je pozdravil Julio Cesar, dolgoletni brazilski reprezentant in eden najboljših vratarjev na svetu. Največji pečat je pustil pri milanskem Interju, s katerim je pred 13 leti osvojil tudi ligo prvakov. To je bil zadnji evropski naslov kateregakoli italijanskega kluba, letos pa bi bilo lahko suše konec, saj bodo slovenski zahodni sosedi v finalu lige prvakov spremljali svojega predstavnika. V polfinalu se bosta namreč v mestnem spektaklu za vozovnico za finale udarila milanska velikana Inter in Milan.

Milanski Inter, takrat ga je vodil Jose Mourinho, je pred 13 leti osvojil trojno krono, nato pa postal še svetovni klubski prvak. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Milanski Inter, takrat ga je vodil Jose Mourinho, je pred 13 leti osvojil trojno krono, nato pa postal še svetovni klubski prvak. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Julio Cesar v družbi najboljšega vratarja 1. SNL, slovenskega reprezentanta Matevža Vidovška. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Julio Cesar v družbi najboljšega vratarja 1. SNL, slovenskega reprezentanta Matevža Vidovška. Foto: NK Olimpija Ljubljana Julio Cesar je bogato kariero, v kateri je z Interjem kar petkrat postal italijanski državni prvak, leta 2012 pa ga je na San Siru nasledil slovenski čuvaj mreže Samir Handanović, sklenil pred petimi leti. Poslovil se je pri 38 letih, za brazilsko izbrano vrsto je zbral 87 nastopov, zadnjo tekmo v karieri pa je branil za Flamengo, pri katerem je tudi začel nogometno pot. V zadnjih letih opravlja vlogo nogometnega posrednika, dober glas o podvigu Olimpije, ki je suvereno postala slovenski prvak, pa je segel tudi do 43-letnega Brazilca.

V soboto je tako obiskal trening Olimpije, kjer je njegovim nasvetom z veseljem prisluhnil prvi vratar Ljubljančanov Matevž Vidovšek, zagotovo pa sta si imela veliko povedati tudi s trenerjem Riero ter športnim direktorjem Goranom Boromiso, ki ga poleti čaka še kako pestro delo, saj iz tujine ne manjka zanimanja za najboljše igralce zmajev. Zadnje v nedeljo čaka tekma 32. kroga 1. SNL, gostovali bodo pri vrtnicah, ki se potegujejo za obstanek, zaradi invazije nekdanjih in zdajšnjih generacij pripadnikom navijaške skupine Green Dragons pa bo v slovenskem Las Vegasu še kako pestro.

Erling Haaland Bayern München Manchester City
Sportal Daleč od presenečenj, znani vsi polfinalisti lige prvakov
Ne spreglejte