Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 1. 2022,
19.30

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

3

Natisni članek

1. SNL Đorđe Ivanović NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 20. 1. 2022, 19.30

2 leti, 3 mesece

Đorđe Ivanović

Nekdanji član Olimpije tudi uradno okrepil vrste Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

3

Đorđe Ivanović | Đorđe Ivanović je okrepil vrste Maribora. | Foto NK Maribor

Đorđe Ivanović je okrepil vrste Maribora.

Foto: NK Maribor

Vodilna ekipa jesenskega dela slovenskega nogometnega prvenstva Maribor je tudi uradno potrdila prihod srbskega krilnega napadalca Đorđeja Ivanovića. Kot so sporočili iz kluba, bo 26-letnik do konca sezone igral kot posojen igralec Šahtjorja Soligorska.

Đorđe Ivanović ni novinec v slovenskem prostoru. Na slovenskih igriščih smo ga spoznali v sezoni 2020/21, z enajstimi doseženimi prvenstvenimi zadetki je pustil globoko sled in si z igrami v Olimpiji prislužil prestop v Šahtjor Soligorsk. Po jesenskem delu v Belorusiji, ko je v tamkajšnjem ligaškem tekmovanju zbral 11 nastopov in dosegel dva zadetka, pa bo Ivanović v spomladanskem delu znova igral v Sloveniji. Tokrat v vijoličastem dresu.

"Ivanović pomeni dodano vrednost, ki jo v slovenskem prostoru težko dobiš," je dejal Šuler. | Foto: NK Maribor "Ivanović pomeni dodano vrednost, ki jo v slovenskem prostoru težko dobiš," je dejal Šuler. Foto: NK Maribor

"Ivanović pomeni dodano vrednost, ki jo v slovenskem prostoru težko dobiš. Nekaj časa smo iskali, kar smo potrebovali po odhodu Rudija, in verjamemo, da Đorđe moštvu prinaša to, kar si želimo. Je preverjena rešitev, tisti delček v mozaiku, ki smo ga želeli dodati v boju za vrh. Ekipa je kakovostna, ima številne posameznike s potezo več, s svojo nepredvidljivostjo, za nasprotnike. Zdaj smo jo še dodatno okrepili," je drugo okrepitev napovedal športni direktor Maribora Marko Šuler in pojasnil. "Gre za posojo do konca sezone, lahko pa bo sodelovanje tudi dolgoročno."

"Vse skupaj se je nekoliko zavleklo"

Nekdanji član Partizana in Spartaka iz Subotice, ki je v srbskem prvoligaškem prvenstvu odigral 153 tekem in zabil 39 golov, začenja novo zgodbo po vmesni beloruski izkušnji z velikim motivom. "O tem, da je Maribor izrazil zanimanje zame, sem slišal že ob koncu prejšnjega leta in zadeve bi morale biti urejene že prej. Vse skupaj se je nekoliko zavleklo, morali pa smo počakati, da se je zaključilo tako, kot smo si želeli. Vmes smo, žal, izgubili nekaj časa, toda treniral sem v svojem klubu. Počutim se dobro in ne bom potreboval veliko časa, da bom ujel želeni ritem," je dejal ob prihodu v "vijol’čno" bazo v Belek.

Igral je tudi za Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Igral je tudi za Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar

Moštvu se je pridružil na četrtkovi večerji, prvi trening pa bo opravil v petkovem dopoldnevu. Za igranje v vijoličastem dresu si je izbral številko 17. "Minilo je le nekaj več kot pol leta, odkar sem odšel iz nekdanjega kluba. Poznam ligo, poznam okolje. Vesel sem, da sem se vrnil v znano ligo, a v drug klub. Odločitev ni bila težka. Maribor sem doživljal kot velik klub. Ko sem dobil klic, nisem veliko razmišljal. Imel sem tudi druge ponudbe, a sem se odločil za Maribor. O klubu menim le najboljše, zato sem tudi sprejel to ponudbo. Tukaj sem, da pomagam ekipi doseči čim boljše igre in da osvojimo naslov prvaka."

Preberite še:

Nermin Bašić
Sportal V udobju Športnega parka bosta uživala še dva Dalmatinca
Benjamin Markuš
Sportal Dinamo Zagreb nadigral Domžale, Rijeka pa vrtnice
Đorđe Ivanović Olimpija Maribor
Sportal Maribor potrdil prihod Ivanovića in odhod Voloderja
Ne spreglejte