Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 2. 2020,
20.22

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor

Sobota, 29. 2. 2020, 20.22

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Maribor : Tabor Sežana

Mladi hrvaški vratar poskrbel za slabo voljo v Ljudskem vrtu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Nogometaši Maribora in CB 24 Tabora Sežane so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

NK Triglav NK Mura
Sportal Izjemen avtogol poskrbel še za peto delitev točk #video

Mariborčani, ki so ob poškodovanih Jasminu Handanoviču, Luki Zahoviću, Denisu Klinarju, Nardinu Mulahusjenoviću ter kaznovanemu Blažu Vrhovcu ostali še brez Martina Milca (težave z mečno mišico) in bolnega Amirja Derviševića, so bili v prvem polčasu konkretnejši in imeli več poskusov.

Darko Milanič po remiju ni skrival razočaranja. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Darko Milanič po remiju ni skrival razočaranja. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Tako je v deseti minuti prvi nevarno zagrozil Rok Kronaveter, ki je za malo zgrešil cilj, v nadaljevanju pa je večkrat veselje domačim preprečil novinec v vratih Tabora David Šugić. Ta je med drugim ustavil poskuse Kronavetra, Rudija Požega Vancaša, Andreja Kotnika in Jasmina Mešanovića, v 33. pa je čez gol meril Kotnik. Gosti, ki so sicer kar dobro preprečevali mariborske nalete, v prvem polčasu niso niti enkrat merili v okvir vrat.

V drugem polčasu je najprej nase opozoril Mešanović, ki je žogo poslal mimo leve vratnice, po obdobju brez pravih priložnosti pa je v 68. minuti pri kraški ekipi nevarno z roba kazenskega prostora sprožil Kevin Doukoure in žogo poslal le nekaj centimetrov čez vrata domačih.

Ena izmed osmih obramb David Šugića:

V 80. minuti so bili blizu zadetka spet tudi izbranci Darka Milaniča, saj je Špiro Peričić prišel do strela z roba kazenskega prostora, tudi on pa je za malenkost zgrešil cilj. Že v sodniškem dodatku je bilo spet dvakrat vroče v sežanskem kazenskem prostoru, a domačim ni uspelo sprožiti pravega zaključnega strela.

Maribor bo v 24. krogu v sredo gostoval v Celju, Tabor pa bo v četrtek gostil Triglav.

Maribor : CB 24 Tabor Sežana 0:0

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 2200, sodniki: Obrenović, Mikača in Skok.

Strelci: /.

Maribor: Pirić, Peričić, Mitrović, Koblar, Viler, Cretu, Pihler (od 77. Mihelič), Požeg Vancaš, Kronaveter, Kotnik (od 63. Tavares), Mešanović (od 90. Bajde).

CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Azinović, Serge (od 71. Vukelić), Nemanič, Horvat, Mehmedović, Doukoure, Sever, Mihaljević (od 67. Zebić), Stančič (od 66. Babić), Ndzengue.

Rumena kartona: Cretu; Sever.
Rdeči karton: /

Potek srečanja v Ljudskem vrtu:

KONEC TEKME!

90. minuta: Maribora je pritiskal, a mreže Primorcev ni načel. Prvi junak dvoboja je 20-letni vratar Šugić, ki je na koncu zbral kar osem obramb.

VIDEO: junak dvoboja v Ljudskem vrtu:

80. minuta: Napadalci Maribora niso razpoloženi, zato je poskusil tudi Špiro Peričić, ki je po samostojni akciji skoraj zadel evrogol. Na koncu ni bilo nič iz tega, žoga je zletela preko vrat.

VIDEO: nevaren poskus Peričića:

67. minuta: Tabor ni veliko napadal in čakal le na hitre protinapade, vseeno je v 67. minuti po izgubljeni izjemno nevarno sprožil Kevin Doukoure Grobry. Njegov poskus je švignil preko prečnika Maribora.

VIDEO: Ljudski vrt si je oddahnil, tole je bilo blizu:

63. minuta: Maribor ima več žogo, Sežanci pa odlično stojijo in uspešno nevtralizirajo vse napade domačih. Trener Darko Milanič ima dovolj čakanja, iz igre je potegnil Kotnika, na zelenico pa je pritekel kapetan Marcos Tavares.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA! Maribor je bil veliko boljši nasprotnik, a ni uspel zadeti. V okvir je poslal kar šest žog, a je bil mladi hrvaški vratar Šugić vselej na mestu.

21. minuta: Neverjetna obramba vratarja Sežančanov! Mariborčani so z nekaj hitrimi podajami povsem iz igre vrgli celotno obrambo gostov, te pa je z izjemno obrambo rešil vratar David Šugić. Hrvaški vratar žoge sploh ni videl, a vseeno ukrotil strel Andreja Kotnika, ki ni mogel verjeti svojim očem, da se mreža na zatresla.

VIDEO: nora obramba Šugića:

10. minuta: Maribor je prvič nevarno ogrozil vrata Kraševcev. Jasmin Mešanović si je lepo priboril prostor in žogo lepo poslal Kronavetra, ki je s prve le za malo zgrešil cilj.

VIDEO: nevaren strel Kronavetra:

ZAČETEK TEKME V LJUDSKEM VRTU!

Začetni postavi:

Ne spreglejte