Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
25. 12. 2018,
1.08

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica Miran Srebrnič

Torek, 25. 12. 2018, 1.08

5 let, 4 mesece

Neuradno: Miran Srebrnič ni več trener

Pretres pri Gorici: legenda odhaja, znan je favorit številka ena

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

2

Miran Srebrnič | Miran Srebrnič se po več kot 250 tekmah poslavlja od klopi Gorice. | Foto Vid Ponikvar

Miran Srebrnič se po več kot 250 tekmah poslavlja od klopi Gorice.

Foto: Vid Ponikvar

Portal 24ur.com piše, da se je zgodilo, na kar smo namigovali pred nekaj dnevi. Legendarni Miran Srebrnič se poslavlja od klopi slovenskega nogometnega prvoligaša Gorice. Dobili smo tudi informacije, koga si namesto njega pri štirikratnih slovenskih prvakih želijo.

Miran Srebrnič
Sportal V Novi Gorici kolebajo, kaj narediti z legendo

Novica še ni uradna, na praznični večer klubske pisarne Gorice, ki bo prezimila na sedmem mestu prvenstvene lestvice, mirujejo, zato obvestila o tem še ni, a smo podobne informacije dobili tudi mi.

Bolj ali manj je torej jasno, da bo Gorica po treh letih in pol imela novega trenerja, kmalu pa bo to najverjetneje postalo tudi uradno.

Miran Srebrnič, igralska in trenerska legenda kluba, bo tako končal svoj že četrti trenerski mandat na klopi Gorice, pri kateri je bil dvakrat tudi pomočnik glavnega trenerja, kar 14 let pa je v njenem dresu neprekinjeno igral in bil zraven pri vseh štirih prvenstvenih naslovih – v letih 1996, 2004, 2005 in 2006.

Vprašanje je, ali ostaja v klubu kako drugače.

Sijajen začetek, potem pa huda kriza

Z Gorico je novo sezono začel sijajno. V prvih 14 tekmah je izgubil le enkrat in bil nekaj časa celo drugi na prvenstveni lestvici. Toda potem so Novogoričani padli v hudo krizo in na kar devetih tekmah v nizu niso zmagali. V tem času, v katerem so se po dveh porazih z Muro v četrtfinalu poslovili tudi od pokalnega tekmovanja, so osvojili le točko, po petih porazih v zadnjih petih prvenstvenih krogih pa jesen končali na sedmem mestu.

Mladi bosanski trener Nermin Bašić je na klopi Radomelj opozoril nase. | Foto: NK Radomlje Mladi bosanski trener Nermin Bašić je na klopi Radomelj opozoril nase. Foto: NK Radomlje

Želijo si najmlajšega z licenco Uefa Pro v Evropi

Prav podoba ekipe na igrišču je bila tisto, zaradi česar so se predsednik Hari Arčon in najožji sodelavci odločili, da je potrebna sprememba. 

Na uho nam je prišlo tudi to, kdo je njihov glavni kandidat. Želijo si pripeljati trenerja trenutno vodilnega slovenskega drugoligaša Radomelj Nermina Bašića. Bosanski trener je prejšnji mesec dopolnil komaj 35 let, a je zdajšnja sezona že njegova peta v članskem nogometu. V Bosni in Hercegovini je v prvi in drugi ligi treniral še Travnik, Metalleghe in Simin Han.

Z Bašićem, ki je najmlajši v Evropi z  licenco Uefa Pro in velja za zelo moderno naravnanega, ambicioznega stratega, so v Gorici že sestankovali, tako da obstaja velika možnost, da se bo v Novo Gorico res preselil, a pred tem stoji tudi ovira.

Pri Radomljah, h katerim je Bašić prišel pred letom in pol, ga ne želijo izpustiti kar tako. Zanj naj bi predsednik Matjaž Marinšek in sodelavci zahtevali odškodnino, kar pa utegne biti težava.

Gorica sicer priprave na drugi del sezone začenja 7. januarja.

Radomlje se bodo na drugi del sezone, v katerem se želijo prebiti v prvo ligo, začele pripravljati osem dni pozneje, 15. januarja.

Anel Hajrić
Sportal Najboljši strelec brez ene prvoligaške minute, ki ima res zanimivo anekdoto

Radomlje
Sportal Bo najmlajšemu drugoligaškemu klubu uspelo še tretjič?

 

 

Ne spreglejte