Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 8. 2018,
15.15

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Matej Podlogar NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 24. 8. 2018, 15.15

5 let, 8 mesecev

Matej Podlogar

Domžale okrepil stari znanec 1. SNL, zapustil pa Hrvat

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Matej Podlogar | Matej Podlogar je lani oblekel dres B članske reprezentance Slovenije. | Foto Vid Ponikvar

Matej Podlogar je lani oblekel dres B članske reprezentance Slovenije.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Domžale je sklenil enoletno pogodbo z napadalcem Matejem Podlogarjem, ki je v preteklosti že nosil rumeni dres. 27-letni Ljubljančan se je nazadnje dokazoval v drugi poljski ligi, Domžale pa so tako v zadnjem tednu okrepile zasedbo s še tretjim napadalcem. Poleg Podlogarja sta Rožmanovo četo okrepila še povratnik Slobodan Vuk in Ruben Belima, ki sta že dobila pravico nastopa na uradnih tekmah. Domžalske vrste je na drugi strani zapustil Hrvat Petar Franjić.

"Imel sem veliko željo po vrnitvi v Domžale, saj vem, da je tukajšnje delo zelo kakovostno in primerljivo z evropsko ravnjo. Prav tako mi zelo ustreza stil igre, ki ga goji trener Simon Rožman, tako da s prilagoditvijo ne bo težav. Vsi v klubu so me odlično sprejeli, počutim se, kot da nikoli ne bi odšel. Sem odlično pripravljen, tudi zato, ker sem z moštvom treniral že mesec dni, za kar sem še posebej hvaležen trenerju Rožmanu, ki mi je to omogočil in mi v tem času skupaj s sodelavci tudi ogromno pomagal. Trenerju, športnemu direktorju in predsedniku kluba bi se iskreno zahvalil za izkazano zaupanje, zdaj pa je seveda moja naloga, da to upravičim na zelenicah," je po podpisu enoletne pogodbe z Domžalami, ki imajo v tej sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije visoke načrte, povedal 27-letni napadalec Matej Podlogar.

Sportal Kje s(m)o gledalci videli najlepšega in najlepšo?

Franjić zapustil Domžale

Hrvaški nogometaš Petar Franjić ni več član domžalskega prvoligaša. Domžale so z njim sporazumno prekinile pogodbo. 27-letni krilni napadalec je za Domžale zbral 30 nastopov v 1. SNL in se podpisal pod sedem zadetkov.

Petar Franjić ni več član rumene nogometne družine. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Petar Franjić ni več član rumene nogometne družine. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Lani je z Domžalami osvojil pokalno lovoriko, v zadnjem obdobju pa so ga pestile zdravstvene težave.

Prinaša dodatno konkurenco in kakovost

Matej Oražem je prepričan, da bo Matej Podlogar prinesel dodatno kakovost domžalskemu napadu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Oražem je prepričan, da bo Matej Podlogar prinesel dodatno kakovost domžalskemu napadu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nekdanji mladi slovenski reprezentant je v 1. SNL nosil dres štirih klubov. Poleg Domžal je nabiral izkušnje tudi pri velenjskem Rudarju, Celju in kranjskem Triglavu. Nazadnje se je mudil na Poljskem, kjer je igral pri drugoligašu Olimpii Grudziadzu, pred tem pa je okusil igranje nogometa tudi v Grčiji (Lamia). Skupaj je v slovenskem prvenstvu odigral 178 tekem in dosegel 36 zadetkov. Največ (7) jih je v sezoni 2013/14, ko je branil barve velenjskih knapov.

"Do konca prestopnega roka moramo dopolniti svojo zasedbo, Matej pa je naslednji, za katerega smo prepričani, da nam bo prinesel dodatno konkurenco in kakovost. Podobno kot Slobodana (Slobodan Vuk, op. p.) tudi Mateja odlično poznamo in vemo, kaj nam prinaša. Veliko šteje tudi dejstvo, da je z nami treniral že vse poletje, v tem času pa je pokazal močno voljo in željo po tem, da skupaj dosežemo zastavljene cilje," se je vrnitve Podlogarja v rumeno družino razveselil športni direktor Domžal Matej Oražem.

Sportal Urok spet udaril Domžalčane, ki Olimpiji niso napovedali nič dobrega

Ekipi Domžal in Olimpije se bosta v derbiju 6. kroga pomerili v nedeljo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ekipi Domžal in Olimpije se bosta v derbiju 6. kroga pomerili v nedeljo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžale se bodo v nedeljo v derbiju 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije pomerile z branilcem naslova Olimpijo. Zanimanje za srečanje je vedno večje, do včeraj pa so gostitelji prodali že 400 vstopnic. Dvoboj si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV od 18. ure dalje.

Slobodan Vuk
Sportal Močna okrepitev za Domžale, vrnil se je najboljši strelec v zgodovini
Andraž Šporar
Sportal V ligi Europa ga ni bolj nevarnega od Šporarja
Rudar Maribor
Sportal Tako slabi, da se iskreno opravičujejo navijačem
Olimpija Maribor Green Dragons
Sportal Green Dragons poskrbeli za višjo od Viol

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte