SiolNET. Sportal Prva liga
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
NK MARIBOR

Mariborski spomin na tragedijo

1,12

termometer

2016 MB
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na današnji dan pred tremi leti je tragična prometna nesreča kruto zarezala v mariborski in slovenski nogomet. "Nikdar ne bomo pozabili," sporočajo iz Ljudskega vrta ter se spominjajo Damjana Marjanovića in Zorana Baljaka.

V Mariboru so kmalu po resda poznejši, a vseeno nič manj zmagoslavni vrnitvi iz Stockholma, kjer so slovenski prvaki podaljšali evropsko poletje in storili velik korak proti ligi prvakov ali vsaj skupinskemu delu lige Europa, misli preusmerili proti sobotni tekmi državnega prvenstva v Murski Soboti, kjer jih čaka Mura. A ob zahtevnem preklapljanju med Evropo, kjer so ostali edini slovenski predstavniki, in Prvo ligo Telekom Slovenije, v kateri so še veliki dolžniki, niso pozabili na obletnico največje klubske tragedije.

Drugega avgusta 2016 sta namreč v prometni nesreči umrla 20-letna člana B-ekipe Damjan Marjanović in Zoran Baljak. "Minila so tri leta, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Takrat smo šli na igrišče dva dni po nesreči, evropske tekme ne gre odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je. Izločitev Aberdeena in uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. In na vsaki naslednji tekmi šli na igrišče z dodatnim navdihom. Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču. Zato smo pri tem, kar počnemo, vsi skupaj še bolj glasni in strastni. Še bolj močni in ponosni. Za nove zmage. Za Damjana in Zorana," so v spomin na tragedijo zapisali pri NK Maribor.

Ljubomir Moravac Sportal Nogometaš, ki je v prometni nesreči izgubil sanje: Zastaviti si bom moral nove cilje

Spomnimo, tistega usodnega drugega avgusta sta bila v nesrečnem vozilu še Žiga Lipušček, zdaj igralec goriškega drugoligaša, s katerim se bo poskušal po hitrem postopku vrniti v prvo ligo, in Ljubomir Moravac. Drugi je prav tako preživel usodni trk, po katerem so mu amputirali levo roko. Po koncu nogometne poti se skuša podati med sodnike.

Ljubomir Moravac kot sodnik na dobrodelni tekmi v Biljah. Ljubomir Moravac kot sodnik na dobrodelni tekmi v Biljah. Foto: Sportida


Skok v leto 2016

Dobrih 48 ur po tragediji je nogometaše Maribora čakala tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa. Tekmec je bil Aberdeen, vijoličasti pa so se na čustven način spomnili umrlih nogometašev.

2016 MB Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

2016 MB Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

2016 MB Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida  

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin