SiolNET. Sportal Prva liga
1,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborčanom zmaga in tri točke, kakšna bo kazen za Aluminij?

1,08

termometer

NK Maribor Nafta Ljudski vrt
Mariborčani so prve tri točke vknjižili, ne da bi stopili na zelenico. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Potem ko se je Aluminij odločil, da se nedeljske tekme prvega Prve Lige Telekom v Ljudskem vrtu ne bo udeležil, je po odpovedi tekmi Nogometna zveza Slovenije tekmo registrirala s 3:0 v prid Maribora, Kidričani pa so se za nameček znašli v disciplinskem postopku. Kakšna bo kazen, za zdaj še ni jasno. Na sklep Vodje tekmovanj NZS je pritožba mogoča v osmih dneh.

"Nogometni klub iz Kidričevega je v nedeljo obvestil Nogometno zvezo Slovenije, da se ekipa Aluminija ne bo udeležila tekme 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. NZS je bila prisiljen odpovedati zadnjo tekmo uvodnega kroga jubilejne tridesete sezone, stekli pa so tudi postopki proti klubu," so v sporočilu za javnost zapisali pri slovenski krovni nogometni zvezi,

"Aluminij je na NZS 20. avgusta naslovil prošnjo za prestavitev tekme z Mariborom, ki pa ni bila v skladu s 15. členom Tekmovalnega pravilnika NZS, ki govori o tem, da se predlaga preložitev v primeru vsaj dveh reprezentančnih vpoklicev, kakor tudi ne v skladu s sklepi covid-19, ki opredeljujejo, da mora tekma biti odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev. V primeru Aluminija je bila tekma z Mariborom na sporedu šesti dan," so obrazložili svojo odločitev.

Aluminij se lahko na odločitev NZS še pritoži. Aluminij se lahko na odločitev NZS še pritoži. Foto: Vid Ponikvar

"Vodja tekmovanj NZS je 21. avgusta ugotovil, da na podlagi veljavnih predpisov in sklepov pristojnih organov tekmovanj NZS ni bil izkazan upravičen razlog, kakor tudi niso bili podani pogoji za prestavitev tekme, zato prošnji za prestavitev tekme ni ugodil. Ker se nogometaši iz Kidričevega niso udeležili tekme v Mariboru, je bila tekma po uradni dolžnosti registrirana z rezultatom 3:0 za Maribor, zaradi neodigrane tekme pa je vodja tekmovanj predal NK Aluminij v disciplinski postopek," so sklenili. Kakšna bo kazen za Aluminij, za zdaj še ni jasno.

Preberite še:

NK aluminij Sportal Brez tekme v Ljudskem vrtu, prvaki za uvod poraženi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin