Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
15. 9. 2018,
9.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Natisni članek

Alen Šćulac Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Maribor NK Maribor

Sobota, 15. 9. 2018, 9.00

5 let, 7 mesecev

Pred večernim spopadom med Krškim in Mariborom

Le en poraz Maribora, ki ga je najbolj zaznamoval Zlatko Zahović

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Zlatko Zahović Darko Milanič | Maribor je proti Krškemu izgubil le eno izmed 12 tekem. Po edinem porazu je NZS suspendirala Zlatka Zahovića za šest mesecev. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Maribor je proti Krškemu izgubil le eno izmed 12 tekem. Po edinem porazu je NZS suspendirala Zlatka Zahovića za šest mesecev.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vodilni Maribor bo danes v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostoval v Krškem, kjer v zgodovini 1. SNL še ni izgubil. Vijolice imajo odličen izkupiček s Posavci in bodo zvečer velike favoritinje, vseeno pa se nerade spominjajo na edini poraz, ki so ga proti Krčanom doživele 17. marca. Takrat so ostale praznih rok v Ljudskem vrtu (0:2), športni direktor Maribora Zlatko Zahović pa si je po dvoboju nakopal suspenz Nogometne zveze Slovenije, ki se mu bo iztekel čez dober teden dni.

Mariborčani so veliki favoriti. V tej sezoni v domačem tekmovanju sploh še niso doživeli poraza, na lestvici pa so si priigrali tako veliko prednost pred zasledovalci, da bi zlahka ohranili vodilni položaj tudi v primeru današnjega poraza v Krškem.

Mura Olimpija
Sportal Olimpija do zmage na pestrem derbiju, nor zaključek tekme v Domžalah #video

Posavci, odkar so člani 1. SNL, na domačih tleh še niso premagali najbolj trofejnega slovenskega kluba. Danes imajo sedmo priložnost. Za zdaj so bili najbližje 1. aprila 2017, ko so se proti Mariboru razšli brez zmagovalca (1:1), preostalih pet tekem pa so izgubili.

Volaš in Vukušić potrebujeta čas, poškodbi Volariča in Da Silve

Dalibor Volaš je pri 31 letih še poln dokazovanja v 1. SNL. | Foto: NK Krško Dalibor Volaš je pri 31 letih še poln dokazovanja v 1. SNL. Foto: NK Krško Če bodo hoteli prekrižati načrte Mariboru, bodo morali občutno popraviti strelsko statistiko. Posavci so v sedmih krogih dosegli zgolj štiri zadetke, kar je najmanj izmed vseh v 1. SNL. Vijolice so jih v istem časovnem obdobju dosegle kar 24! Kar šestkrat več, kar jih lahko pred današnjim gostovanjem navdaja z optimizmom. Krčani so se zaradi pomanjkanja zadetkov odločili, da v svoje vrste privabijo nova napadalca.

Prišla sta stari znanec 1. SNL Dalibor Volaš, ki je najlepša leta kariere podaril prav Mariboru, nazadnje, ko je bil v Sloveniji, pa je dobro strelsko formo pri Celju kronal s 15 zadetki (sezona 2016/17), ter hrvaški napadalec Ante Vukušić, ki je svojčas ogromno obetal v dresu splitskega Hajduka, nato pa se po neuspelem dokazovanju v serie A izgubil v povprečju in zdravstvenih težavah.

''Z novima prihodoma sem zelo zadovoljen, saj smo dobili širino in kvaliteto v zaključku. To smo nujno potrebovali. Bosta pa Volaš in Vukušić zagotovo potrebovala nekaj časa, da se bosta privadila na soigralce in način dela. V tem trenutku mi največ preglavic povzročata poškodbi Volariča in Da Silve, ki sta zelo pomembna člena ekipe. Smo pa premor dobro izkoristili in vse načrtovano tudi realizirali,'' sporoča trener Krškega Alen Šćulac, ki se je v klubsko zgodovino vpisal kot prvi, ki je premagal Mariborčane.

Ante Vukušić
Sportal Nov dan, nova velika okrepitev v Krškem. Prišel je medicinski fenomen.

Vračata se Handanović in Šuler

Jasmin Handanović je odpravil zdravstvene težave, tako da se 40-letni mladostni veteran iz Ljubljane vrača med vratnici Maribora. | Foto: Reuters Jasmin Handanović je odpravil zdravstvene težave, tako da se 40-letni mladostni veteran iz Ljubljane vrača med vratnici Maribora. Foto: Reuters Veliko presenečenje mu je uspelo 17. marca, ko so Krčani zmagali v Ljudskem vrtu z 2:0, po tekmi pa je stopil pred predstavnike sedme sile Zlatko Zahović in z manj posrečenim izborom besed poskrbel za odmevno afero, po kateri ga je Nogometna zveza Sloveniija (NZS) suspendirala do 24. septembra. Vijolice so tisto pomlad ostale brez lovorik. Obe je osvojila Olimpija, Mariborčani pa so visoko motivirani, da v tej sezoni pahnejo Ljubljančane s prestola.

Za zdaj jim gre odlično, saj so v prvi ligi še neporaženi, pred zmaji pa imajo velikih šest točk prednosti. Na štadionu Matije Gubca, kjer velja zvečer pričakovati polne tribune, se odpravljajo po zmago. Resda bodo nastopili brez številnih poškodovanih igralcev (kapetan Marcos Tavares, Martin Milec, Martin Kramarič in Denis Klinar), mariborski klub je zapustil tudi Valon Ahmedi, a je trener Darko Milanič lahko že boljše volje, kot je bil v sredo na pokalnem gostovanju v Ljubljani. Takrat je z oslabljeno zasedbo komaj premagal Bravo (3:2). Rešil se je v sodnikovem podaljšku in se uvrstil med osem najboljših.

Strateg Maribora verjame, da bo v soboto, ko se je seznam poškodovanih igralcev nekoliko skrčil, lažje uresničil cilj. ''Stanje je boljše, kot je bilo. Vračata se Handanović in Šuler, ki sta odpravila poškodbi, po reprezentančnih akcijah sta nazaj Mlakar in Mulahusejnović, Pirić pa je žal zbolel,'' sporoča Milanič.

Sportal Mariborčani ob drami, ki bi lahko odmevala, ostali mirni #video

Odigrati pametno in potrpežljivo

Krško je opisal kot dinamično moštvo, ki se dobro brani in pripravi na tekmeca. ''Ne bomo leteli in šli brezglavo po igrišču, ampak bo treba igrati pametno ter dovolj potrpežljivo. Da izkoristimo vsako priložnost in tekmecu onemogočimo njihove dobre trenutke, saj smo na zadnjih tekmah dovolili preveč poskusov proti našim vratom,'' opozarja trener vodilnega slovenskega prvoligaša.

Maribor je v 12 medsebojnih dvobojih v 1. SNL premagal Krško kar desetkrat. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor je v 12 medsebojnih dvobojih v 1. SNL premagal Krško kar desetkrat. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tekma med Krškim in Mariborom se bo začela danes ob 20.15.

Valon Ahmedi
Sportal Ahmedi zapušča Mariborčane

Dozdajšnji dvoboji med Krškim in Mariborom v 1. SNL:

Krško : Maribor 1:2 (12. maj 2018)
Balić 90.; Dervišević 81., Zahović 88.

Maribor : Krško 0:2 (17. marec 2018)
Volarič 32., Vekić 49.

Krško : Maribor 0:5 (4. november 2017)
Tavares 5., 11., 49., Rajčević 13., 82.

Maribor : Krško 3:2 (19. avgust 2017)
Bajde 17., Bohar 74., Pihler 90.; Kovačič 63., Škrbić 81.

Maribor : Krško 1:0 (27. maj 2017)
Hotić 45.

Krško : Maribor 1:1 (1. april 2017)
Dangubić 29./11-m; Vršič 41.

Maribor : Krško 4:0 (26. november 2016)
Zahović 8., Vršič 15., Tavares 18., Sallalich 36.

Krško : Maribor 1:2 (17. september 2016)
Šturm 36.; Vršič 12., Kabha 90.

Krško : Maribor 1:3 (17. april 2016)
Žinko 27./11-m; Novaković 22., Mendy 60., 80.; R.K.: Tavares 27.

Maribor : Krško 6:0 (5. december 2015)
Mendy 7., 21., 69., Bajde 27., 57., 58.

Krško : Maribor 1:3 (27. september 2015)
Štefanac 6.; Šuler 38., Vršič 71., Bajde 90.

Maribor : Krško 4:1 (1. avgust 2015)
Mendy 6., Vršič 14., Ibraimi 46., 68.; Poljanec 60. 

Dvanajst tekem: 10 zmag Maribora, 1 remi, 1 zmaga Krškega, golrazlika 34:8

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte