Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 9. 2018,
15.55

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Natisni članek

NK Krško Ante Vukušić Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 13. 9. 2018, 15.55

5 let, 7 mesecev

Nekdanji dragulj hrvaškega nogometa Ante Vukušić podpisal za NK Krško

Nov dan, nova velika okrepitev v Krškem. Prišel je medicinski fenomen.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Ante Vukušić | Ante Vukušić je novi napadalec Krškega. | Foto NK Krško

Ante Vukušić je novi napadalec Krškega.

Foto: NK Krško

Včeraj so potrdili prihod preizkušenega slovenskega napadalca Daliborja Volaša, danes so pri slovenskem nogometnem prvoligašu NK Krško naznanili še podpis pogodbe z 27-letnim Antejem Vukušićem, ki je nekoč veljal za enega najbolj obetavnih hrvaških napadalcev.

Sportal Jedrsko dogajanje. Prišel legendarni strelec Maribora, pred vrati hrvaški dragulj?

Trenutno sedmouvrščeno Krško ima težave z učinkovitostjo, saj je z zgolj štirimi goli najmanj učinkovito moštvo v Prvi ligi Telekom Slovenije, a v prihodnosti bi se to skorajda moralo spremeniti. Po tem, ko je včeraj pogodbo s Krčani podpisal nekdanji golgeter Maribora Dalibor Volaš, ki je s 86 prvenstvenimi goli na visokem 11. mestu večne lestvice strelcev najboljše slovenske nogometne lige, so v Krškem danes naznanili prihod še enega, še bolj zvenečega napadalca.

Pogodbo je podpisal Ante Vukušić, ki je zvezdniške trenutke kot zelo mlad dočakal v majici splitskega Hajduka, se takrat pri rosnih 21 letih prebil tudi do dresa hrvaške reprezentance in si prislužil več milijonski prestop v prvo italijansko ligo (Pescara). Po letih tavanja v Italiji, Švici (Laussane-Sport), Belgiji (Beveren), Nemčiji (Greuther Fürth), Rusiji (Tosno) in nazadnje na Poljskem (Grudziadz) je bil nekaj mesecev brez kluba, zdaj pa nekaj časa treniral s Krškim in se naposled odločil, da bo tukaj tudi ostal.

Igral je skupaj z Ivanom Rakitićem, Dejanom Lovrenom ...

Pri 27 letih je Vukušić daleč od tega, kar so mu napovedovali, ko je v mladi reprezentanci Hrvaške igral skupaj z nekaterimi zdajšnjimi zvezdniki evropskega nogometa, ki so letos na svetovnem prvenstvu v Rusiji prišli do srebra, Ivanom Rakitićem (Barcelona), Dejanom Lovrenom (Liverpool), Ivan Perišić, Šime Vrsaljko (oba Inter Milan) in še nekateri, tako pa je verjetno tudi zaradi zdravstvenih težav, ki jih je imel.

Novopečenega napadalca Krškega je na poti do zvezd ustavilo zdravje. | Foto: Reuters Novopečenega napadalca Krškega je na poti do zvezd ustavilo zdravje. Foto: Reuters

Zdravniki pravijo, da je medicinski fenomen

Lani, ko je igral v Rusiji, so na enem izmed zdravniških pregledov namreč ugotovili, da ima pokvarjeno eno pljučno krilo.

"Očitno sem si ob kakšnem udarcu med tekmo poškodoval pljučno krilo, a tega sploh nisem vedel. Glede na zdravniške ugotovitve je poškodba stara tri, štiri leta. To je verjetno razlog, zakaj sem bil tako pogosto poškodovan. Moje telo je čutilo maksimalne napore. Zdravniki so rekli, da je z enim pljučnim krilom težko živeti, kaj pa šele, da se ob tem ukvarjaš s profesionalnim športom. Rekli so mi, da sem medicinski čudež," je lani v enem izmed intervjujev za hrvaške medije povedal novi napadalec Krškega, ki bo imel priložnost za debi v prvi slovenski ligi že v soboto, ko ekipo Alena Ščulca čaka domača tekma proti Mariboru.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte