Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 9. 2018,
15.36

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Ante Vukušić NK Krško Dalibor Volaš

Sreda, 12. 9. 2018, 15.36

5 let, 7 mesecev

Krško krepi napad

Jedrsko dogajanje. Prišel legendarni strelec Maribora, pred vrati hrvaški dragulj?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Pri slovenskem nogometnem prvoligašu NK Krško so potrdili prihod starega znanca slovenskih zelenic, Daliborja Volaša, ki je trenutno na 11. mestu večne lestvice strelcev slovenske prve lige in je v Posavje prišel tudi z željo, da se prebije med najboljšo deseterico. Ob tem s Krčani trenira tudi Ante Vukušić, ki je pred leti veljal za enega izmed glavnih draguljev hrvaškega nogometa.

Dalibor Volaš v majici Krškega. | Foto: NK Krško Dalibor Volaš v majici Krškega. Foto: NK Krško "Veselim se prihoda v Krško, s svojimi izkušnjami in energijo bom poskušal tej mladi ekipi pomagati do zmag. Poznam trenerja Alena Ščulca in njegov način dela, kar je bil eden od glavnih razlogov za moj prihod v Krško," je ob podpisu pogodbe povedal Dalibor Volaš, treningom Krškega se je priključil v tem tednu.

Nekdanji napadalec Kopra, Bonifike, lendavske Nafte, Maribora in Celja, ki je nazadnje igral v poljskem drugoligašu Katowice, izkušnje v tujini pa je nabiral tudi v Moldaviji (Šerif Tiraspol), Rusiji (Mordovia), na Madžarskem (Debrecen), v Maleziji (Pahang), Albaniji (Partizani) in tudi na Nizozemskem (Sparta Rotterdam), je do zdaj v 213 nastopih v prvi slovenski ligi zabil 86 golov. To ga uvršča na 11. mesto večne lestvice strelcev, le en gol pa zaostaja za zdajšnjim trenerjem Mure Antejem Šimundžo.

"Maksimalno se bom potrudil, da zabijam gole tudi v Krškem, osebno bi mi veliko pomenila uvrstitev med deset najuspešnejših strelcev v zgodovini prve slovenske lige," je o tem povedal 31-letni napadalec, ki bi lahko v dresu Krčanov debitiral konec tedna, ko ekipo Alena Ščulca v soboto zvečer čaka domača tekma z Mariborom.

Klubom, v katerem je njihov novi napadalec pustil globok pečat. Volaš je namreč v majici Maribora v treh obdobjih v petih letih zanj zabil 62 golov, kar ga uvršča na 13. mesto klubske lestvice strelcev. Za vijoličaste je zabil tudi nekaj pomembnih evropskih golov, med drugim odločilnega leta 2011 v Glasgowu proti Rangersu za prvo uvrstitev v skupinski del lige Europa v zgodovini kluba.

Dušan Kosić
Sportal Česa takšnega v 1. SNL pa še ne

Bo kmalu podpisal sodelovanje še 27-letni nekdanji dragulj hrvaškega nogometa?

V Krško, ki se kot edino v Sloveniji ponaša z jedrsko elektrarno, za tamkajšnje nogometne razmere torej prihaja jedrska okrepitev, če malce pretiravamo, lahko pa da bo napad že v bližnji prihodnosti še bolj zveneč.

S Krčani namreč že nekaj časa trenira nekdanji hrvaški reprezentant in velik up tamkajšnjega nogometa Ante Vukušić, ki je pri 27 letih daleč od tistega, kar so mu napovedovali pred leti, a so ga na poti do vrha ustavile težave z zdravjem.

Ante Vukušić je do 21. leta za hrvaškega velikana Hajduk Split zabil kar 42 golov v 99 nastopih. | Foto: Reuters Ante Vukušić je do 21. leta za hrvaškega velikana Hajduk Split zabil kar 42 golov v 99 nastopih. Foto: Reuters

Napadalec iz Sinja, ki je zvezdniške trenutke kot zelo mlad dočakal v majici splitskega Hajduka, se takrat pri rosnih 21 letih prebil tudi do dresa hrvaške reprezentance in si prislužil več milijonski prestop v prvo italijansko ligo (Pescara), je po letih tavanja v Italiji, Švici (Laussane-Sport), Belgiji (Beveren), Nemčiji (Greuther Fürth), Rusiji (Tosno) in nazadnje na Poljskem (Grudziadz) že nekaj mesecev brez kluba, zdaj pa se bo, če bodo našli skupne interese, preizkusil še v Krškem.

Krško je po sedmih odigranih tekmah sicer na sedmem mestu s sedmimi točkami. Krčani imajo najbolj neučinkovit napad v ligi, zabili so le štiri gole, zato jim bodo prišle okrepitve v napadu še kako prav.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte