Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 2. 2020,
16.56

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 29. 2. 2020, 16.56

4 leta, 1 mesec

poročilo s tekme Rudar : Olimpija

Kriza Olimpije se nadaljuje: razočarali tudi pri zadnjemu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Nogometaši velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

NK Triglav NK Mura
Sportal Izjemen avtogol poskrbel še za peto delitev točk #video

Tako zadnjeuvrščeni Velenjčani kot vodilni Ljubljančani pomladi niso začeli ravno po sovjih željah. Knapi so si po slabem jesenskem delu zaželeli precej boljšo pomlad, a na prvih dveh tekmah doživeli dva poraza, Ljubljančani pa so po spodbudnem remiju v Mariboru izgubili doma proti Triglavu. Tako je bil za oboje v Velenju nekakšen popravni izpit.

Čeprav so na zadnjih dveh tekmah izbranci Safeta Hadžića Velenjčanom nasuli devet golov, dobili pa nobenega, ter bili statistično precej boljši tudi na današnji tekmi, pa so tudi tokrat bolj ali manj razočarali s predstavo in izvlekli le točko. Na drugi strani pa so igralci Andreja Panadića pokazali boljši obraz, a še vedno (po devetem remiju) ostajajo brez zmage na zadnjem mestu.

Ljubljančani, pri katerih se je po kazni vrnil Macky Bagnack, so imeli v prvem polčasu pričakovano pobudo, a proti zgoščeni domači vrsti si dolgo niso priigrali posebej nevarne priložnosti. Velja pa omeniti prosti strel Endrija Čekičija z 20 metrov v 20. minuti, ko je meril malce previsoko.

Rudar je izenačil v drugem polčasu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rudar je izenačil v drugem polčasu. Foto: Grega Valančič/Sportida

V 26. minuti je Stefan Savić za malo zgrešil velenjska vrata, v 33. je z 20 metrov nenatančno meril še Vitja Valenčič, premoč pa je Olimpija le kronala v 39. minuti, ko je Savić prodrl po desni strani v kazenski prostor, žogo je nato podal nazaj na 12 metrov, od koder je sprožil Čekiči in z nizkim strelom prišel do svojega osmega gola sezone.

Gostitelji, ki jih je v petek okrepil še Sanjin Lelić, so bolj ali manj čakali na protinapade, dvakrat pa povzročili nekaj razburjenja v kazenskem prostoru gostov, najprej v 14. minuti Robert Pušaver, nato pa v 28. Dominik Radić, oba strela pa je ustavil Nejc Vidmar.

Uvod drugega polčasa kljub novi (jalovi) terenski prevladi gostov ni prinesel kakšnih novih razburjenj, zato pa so domači izenačili v 65. minuti, ko je po dolgi podaji in nespretnem posredovanju ljubljanskih branilcev ter tudi vratarja Vidmarja do žoge prišel Marko Ćosić in jo poslal v mrežo s sedmih, osmih metrov. To je bil zanj prvenec v slovenski prvi ligi.

V 74. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko, ko je ob Pušaverju padel Luka Menalo, a je slednji dobil rumeni karton za simuliranje. Isti igralec je v 79. minuti pripel do strela v kazenskem prostoru, na mestu pa je bil Matej Radan, ki je tako zatem obranil še en ljubljanski poskus. V 90. minuti je od daleč na drugi strani zgrešil Mićo Kuzmanović, že v sodniškem podatku pa je zadnjo priložnost na tekmi zapravil Tomislav Tomić s strelom iz bližine.

Rudar bo v 24. krogu v sredo gostoval v Murski Soboti, Olimpija pa dan prej v Kidričevem.

Rudar : Olimpija 1:1 (0:1)

Štadion ob jezeru, sodniki: Antič, Vidali in Kordež.

Strelca: 0:1 Čekiči (39.), 1:1 Ćosić (65).

Rudar: Radan, Krefl, J. Pavlović, Ćosić, Džinić, Pušaver, Kuzmanović, Črnčič (od 55. Filipović), Anđelković, Koprivnik (od 62. Lelić), Radić (od 90. Panadić).

Olimpija: Vidmar, Samardžić, Bagnack, Boakye, M. Pavlović, Knežević, Tomić, Čekiči, Savić, Valenčič (od 69. Menalo), Vukušić (od 82. Bezjak).

Rumeni kartoni: Pušaver, Radan; Menalo, Čekiči.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Velenju:

Konec tekme v Velenju!
Olimpija je prišla le do točke. To je bila šele druga na zadnjih štirih ligaških tekmah, za knape, ki ostajajo trdno na zadnjem mestu, pa so še devetič remizirali. Ostajajo brez zmage.

74. minuta: Sporna situacija v Velenja. V ugodnem položaju se je znašel tokrat rezervist Olimpije Luka Menalo, spustil se je v preigravanje in po posredovanju Pušaverja padel kot pokošen. Vsi si mislili, da bo Olimpija dobila enajstmetrovko, glavni sodnik Mihael Antić pa je Menalu pokazal rumeni karton za domnevno simulacijo.

VIDEO: prekršek ali ne?

Se je Mihael Antić pravilno odločil in kaznoval nogometaša Olimpije?

  • Da.
    35,26 %
    324 glasov
  • Ne.
    64,74 %
    595 glasov
Oddanih 919 glasov

65. minuta: GOOOL! 1:1! Rudar je po slabem izbijanju predložka Olimpijnih branilcev, nato pa še po napaki Vidmarja razveselil izenačenja. V polno je zadel Marko Ćosić.

VIDEO: napaka zmajev privedla do izenačenja:

Začetek drugega polčasa v Velenju!

Konec prvega polčasa v Velenju!

38. minuta: GOOOL! 0:1! Olimpija je prebila obramba Rudarja. Savić je na desni strani lepo preigral Aljaža Krefla, potem pa zaposlil Endrija Čekičija, ki je brez težav premagal vratarja knapov Mateja Radana.

VIDEO: lepa akcija za vodstvo Olimpije:

33. minuta: Ljubljančani so vse nevarnejši. Nevarno je z razdalje sprožil še  Vitja Valenčič, a je njegov strel ravno tako kot Savićev za malo zgrešil okvir vrat. Super poskus, a ostaja pri 0:0.

VIDEO: lep poskus mladeniča Olimpije:

25. minuta: Tudi Olimpija je bila blizu zadetka. Po lepi podaji s peti Bojana Kneževića se je v odličnem položaju znašel Sefan Savić, njegov poskus pa je za las zgrešil cilj.Tako kot prej Ljubljančani so si tokrat lahko oddahnili domači. 

VIDEO: poskus Savića le za las švignil mimo vrat:

14. minuta: Velika priložnost za Rudar, ki pa je mladi Velenjčani niso izkoristili. Trener Andrej Panadić se je drži za glavo. Lepo je prodrl Mićo Kuzmanović in ko so vsi mislili, da bo sprožil, se je ne razumljivo odločil za podajo. To je storil zelo slabo, vseeno pa je za Velenjčane poskušal še Robert Pušaver, a sta vratar Nejc Vidmar in Macky Bagnack s skupnimi močmi poskus odbila in poskrbela, da je ostalo 0:0.

VIDEO: velika priložnost za Rudar:

Začetek tekme v Velenju.

Začetno postavo za dvoboj z Olimpijo je razkril tudi trener knapov Andrej Panadić.

Kakšno enajsterico je izbral Safet Hadžić? Prvič se je v njej znašel 19-letni up Michael Pavlović, ki bo zaigral na položaju levega bočnega branilca, kjer ponavadi igra Mario Jurčević. V obrambno vrsto se je po odsluženi kazni vrnil Macky Bagnack. Roman Bezjak po na priložnost čakal na klopi za rezervne igralce, kjer bo danes tudi zimski novinec Timi Max Elšnik.

Knapi kar ne morejo verjeti, da jim gre v tej sezoni vse narobe. Po 22 nastopih so še vedno brez zmage, zaostanek za najbližjim sosedom je 11 točk, tako da v Velenju vedno bolj "diši" po drugi ligi. Izbranci Andreja Panadića tako danes ob 14. uri lovijo enega izmed zadnjih vlakov, s katerim se še lahko vključijo v boj za obstanek, a bi morali presenetiti vodilno Olimpijo, ki si v prestolnici lignita ne sme dovoliti spodrsljaja.

Zmaji so med tednom odigrali nerazumljivo slabo in doma ostali praznih rok proti Triglavu, s tem pa ponudili Mariboru priložnost, da se jim je približal na vsega točko zaostanka. Knapi še verjamejo v čudež, napadali ga bodo z okrepljeno zasedbo, saj se je Velenjčanom pridružil Sanjin Lelić. Nekdanji mladi reprezentant BiH je nazadnje igral v drugi belgijski ligi (Roeselare), v Slovenijo pa je prišel kot prost igralec.

Olimpija ima na stadion Ob jezeru prekrasne spomine, saj je tu leta 2016 proslavljala prvi državni naslov v obdobju, ko je zmajem predsedoval Milan Mandarić. | Foto: Vid Ponikvar Olimpija ima na stadion Ob jezeru prekrasne spomine, saj je tu leta 2016 proslavljala prvi državni naslov v obdobju, ko je zmajem predsedoval Milan Mandarić. Foto: Vid Ponikvar

Pri Olimpiji se v ekipo vrača Macky Bagnack, ki je odslužil kazen, trener Safet Hadžić pa od igralcev pričakuje veliko več izkazane želje. Proti Triglavu jo je pogrešal, razočaran je bil tudi predsednik Milan Mandarić, najbolj pa navijači, ki so od zeleno-bele zasedbe pričakovali bistveno več. Ko sta se Olimpija in Rudar nazadnje srečala v prvenstvu, so knapi prejeli kar šest zadetkov. Drugače je bilo v pokalu, kjer je krajšo sredi Ljubljane potegnila Olimpija. ''Tekma vsekakor ne bo lahka, kljub njihovi poziciji na lestvici. Imajo neko kakovost, ki se je v preteklih tekmah že pokazala. Mi bomo poskusili priti do zmage prek igre, na silo tukaj ne bo šlo,'' pred srečanjem opozarja Hadžić.

Ne spreglejte