Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 10. 2021,
15.52

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

2

Natisni članek

1. SNL trener Marko Futacs NK Olimpija NK Olimpija Goran Milović Dino Skender

Torek, 12. 10. 2021, 15.52

2 leti, 6 mesecev

Dino Skender znova na klopi Olimpije

Hrvat znova sedel na klop Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

2

Dino Skender | Dino Skender se je vrnil na klop Olimpije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Dino Skender se je vrnil na klop Olimpije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrvaški trener Dino Skender se je vrnil na trenerski stolček NK Olimpije, na katerem je zamenjal Sava Miloševića. Sedemintridesetletni strateg je ekipo Olimpije že vodil med junijem 2020 in januarjem 2021. Na 30 tekmah je dosegel 16 zmag, sedem neodločenih rezultatov in sedem porazov.

Milan Mandarić
Sportal Vse Mandarićeve menjave pri Olimpiji v dobri minuti! #video

Mladi hrvaški strokovnjak se je junija lani v Slovenijo preselil iz Osijeka, kjer je nabiral izkušnje v prvoligaškem nogometu kot trener NK Osijeka, nato pa se kot vodja mladinskega pogona posvetil delu s klubskim podmladkom. Januarja 2021 se je njegova pot pri Olimpiji začasno končala, potem ko vodstvo kluba ni bilo zadovoljno s predstavami zmajev v jesenskem delu, motilo jih je tudi manjše vključevanje mladih domačih igralcev. Od takrat ni vodil nobenega kluba, zdaj pa je v Ljubljani dobil novo priložnost. Prvič bo na klopi zeleno-belih sedel na nedeljski domači tekmi proti Taboru.

Skendrov strokovni štab bodo sestavljali Karlo Primorac (pomočnik trenerja), Goran Boromisa (trener vratarjev), Ivan Zorić (kondicijski trener) in Hrvoje Božičković (kondicijski trener).

Za ponovni prihod mladega hrvaškega trenerja se je tako kot pred slabim letom in pol zavzel nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, ki bo po poročanju medijev v kratkem prevzel vlogo športnega direktorja po dokončnem prevzemu zeleno-belih. Odločitev o menjavi trenerja je namreč prišla po najavljeni skupščini ljubljanskega kluba, ki bo prihodnjo sredo, 19. oktobra, je pred dnevi zapisalo moštvo v izjavi za javnost.

Na skupščini bo dosedanji predsednik Olimpije Milan Mandarić predstavil vse podrobnosti prevzema kluba, ki ga bo predal nemškemu poslovnežu Adamu Deliusu. Nemec je želel Olimpijo kupiti že konec lanskega leta, a posla niso sklenili.

Mandarić bo vodenje Olimpije predal nemškemu poslovnežu Adamu Deliusu. | Foto: Vid Ponikvar Mandarić bo vodenje Olimpije predal nemškemu poslovnežu Adamu Deliusu. Foto: Vid Ponikvar

Poleg Skenderja še dve okrepitvi

Olimpija, ki v 1. SNL na tretjem mestu zaostaja štiri točke za vodilnim Koprom, je poleg novega trenerja pridobila še dve igralski okrepitvi. To sta Goran Milović in Márkó Futács. Milović je dres Olimpije že nosil, in sicer od novembra 2020 do januarja 2021. Centralni branilec je zabeležil osem nastopov in dosegel en zadetek. Izkušeni 32-letnik ima poleg tega na svojem računu med drugim še 145 nastopov za Hajduk iz Splita. 

Futács pa je nazadnje igral za Zalaegerszegi TE FC. Nekdanji reprezentant Madžarske je v svoji karieri nabiral dragocene izkušnje pri klubih, kot so Leicester City (12 nastopov, dva zadetka), Blackpool FC (štirje nastopi), Portsmouth FC (30 nastopov, pet zadetkov), Hajduk Split (45 nastopov, 24 zadetkov) in MOL Fehervar (55 nastopov, 16 zadetkov). V sezoni 2016/2017 je z 18 zadetki postal najboljši strelec prve hrvaške lige.  

Preberite še:

Savo Milošević
Sportal Olimpija v nedeljo zvečer odpustila Miloševića
Maribor - Olimpija, 1. SNL
Sportal Maribor in Olimpija zaradi navijačev ob 6.550 evrov
Ne spreglejte