Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2020,
15.25

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

NK Celje NK Bravo Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 29. 11. 2020, 15.25

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Bravo : Celje

Bravo proti prvakom prekinil slabšo serijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Dejan Grabić | Trener Brava Dejan Grabić je bil zelo zadovoljen. | Foto Grega Valančič/Sportida

Trener Brava Dejan Grabić je bil zelo zadovoljen.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanskega Brava so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (1:1).

NK Domžale
Sportal Domžalčani šokirali Olimpijo, nevsakdanji avtogol v Spodnji Šiški #video

Bravo je po šestih tekmah le prišel do nove zmage in prekinil niz dveh porazov, junak tekme je bil Mustafa Nukić, ki je tako državnim prvakom Celjanom prizadejal šesti poraz v sezoni. Ljubljančani so se na lestvici Celjanom približali na točko, oboji pa so še vedno v spodnjem delu prvenstvene lestvice.

Fotogalerija s tekme med Bravom in Celjem (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 121

Ljubljančani in Celjani so v prvem polčasu imeli vsak svoja obdobja, uvodoma so bili konkretnejši domači, ki so bili nevarni predvsem v 19. in 20. minuti, obakrat je poskusil Mustafa Nukić iz bližine in obakrat je bil na mestu Matjaž Rozman.

V 23. minuti je iz bližine zgrešil še David Brekalo, prav ta pa je bil nesrečnež v 29. minuti. Takrat so gosti po prekršku Vanje Drkušića nad Jakobom Novakom prišli do najstrožje kazni. To je izvedel Filip Dangubić, Igor Vekić je žogo odbil, to pa je nato Brekalo nespretno in nesrečno poslal v lastno mrežo.

Nukić je odločil srečanje v Šiški:

V 30. minuti je sledil še en slab strel Dangubića, v 41. pa so tudi domači dobili enajstmetrovko po prekršku gostov v lastnem kazenskem prostoru. Luka Žinko je bil nato zanesljiv s strelom z bele pike. V 44. minuti pa je poskusil še Sandi Ogrinec, toda Rozman je svoje delo dobro opravil.

V uvodu drugega polčasa so bili znova odločnejši domači, a brez resnega strela proti vratom, v 52. minuti je sicer le malce premalo natančno meril Nino Žugelj s približno 15 metrov, ko je z desne poskusil z diagonalnim strelom.

V 58. minuti pa so bili nevarni tudi Celjani Dangubić je poskusil s strelom z glavo in žogo poslal malo mimo vrat. V 72. minuti pa je sprožil Novak z enajstih metrov, Vekić pa je dobro posredoval.

Štiri minute pozneje je moral na drugi strani posredovati tudi Rozman po strelu z roba kazenskega prostora, so pa v 81. domači povedli, najprej je žogo po strelu Martina Kramariča Rozman odbil, to pa je nato v mrežo poslal Nukić. Na golovi črti je ni uspelo ustaviti Žanu Zaletelu.

Bravo bo v 15. krogu v sredo gostoval v Murski Soboti, Celje pa dan pozneje v Sežani.

Bravo : Celje 2:1 (1:1)

Stadion Žak, brez gledalcev, sodniki: Ponis, Bensa, Habibović.

Strelci: 0:1 Brekalo (29./avtogol), 1:1 Žinko (41./11 m), 2:1 Nukić (81.).

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Španring, Žinko, Maher (od 68. Agboyi), Ogrinec (od 76. Kirm), Kramarič, Žugelj (od 86. Kidrič), Nukić.

Celje: Rozman, Ćalušić (od 46. Kadušić), Stojinović, Zaletel, Brecl, Šporn, Vrbanec (od 81. Pungaršek), Kuzmanović, Novak, Kljun (od 46. Božić), Dangubić.

Rumeni kartoni: Žugelj, Drkušić, Agboyi, Žinko.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Ljubljani:

KONEC TEKME!

81. minuta: GOOOL! Popoln preobrat Brava! V polno je zadel Mustafa Nukić! Rozman je sicer še ubranil strel Kramarića, odbitek pa je v mrežo pospravil Nukić. Na golovi črti je sicer stal Zaletel, a se mu izbijanje ni posrečilo.

Video: zadetek Nukića:

59. minuta: Velika priložnost za goste. Po lepi podaji je z glavo nevarno streljal Dangubić, a Vekić je skrajnimi močmi žogo obil v kot.  

52. minuta: Nov poskus Brava, ki bi si po videnem zagotovo zaslužil več, kot kaže semafor. Lepo je znova poskušal Žugelj, a je žogo švignila mimo desne vratnice Rozmana. Ostalo je pri 1:1.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA! Videli smo dva zadetka, kup priložnosti in dva rumena kartona. Oba v domačih vrstah. Žugelj in Drkušić.

44. minuta: Rozman rešuje Celjane. Z roba kazenskega prostora je udaril dane izjemno razpoloženi Ogrinec, a celjski vratar se ni dal.

41. minuta: GOOOL! 1:1! Bravo se vrača. Tudi domačini so po prekršku Josipa Ćalušića, ki je potegnil Sandija Ogrinca, dobili enajsmetrovko. Za razliko od Dangubića je bil bolj natančen izkušeni Luka Žinko.

Video: zadetek Žinka:

29. minuta: GOOOL! 0:1! Celje vodi! Noro! V 28. minuti je lepo v kazenski prostor prodrl Jakob Novak, ki ga je nespretno podrl Vanja Drkušić in sodnik Ponis je brez oklevanja pokazal na najstrožjo kazen. Izvedel jo je Filip Dangubić, a mu je vratar Brava Igor Vekić strel obranil. Ko se je že zdelo, da bo ostalo brez zadetka, je svojega vratarja premagal branilec Brekalo. In to na kakšen način. Človek obnemi in se čudi.

Video: avtogol Brekala:

24. minuta: Bravo oblega vrata prvakov, ki se krčevito brani. Ljubljančani so imeli lepo priložnost po lepi podaji Ogrinca nenatančen pa je bil na koncu Brekalo.

19. in 20. minuta: Dvojna priložnost Brava, a Rozman se ni dal. Najprej je Nukić poskušal z glavo, nekaj sekund pa še z nogo. Obakrat je Celjane rešil Rozman.

Video: dvojna priložnost Brava:

14 minuta: Bravo je imel na voljo prosti strel v nevarni coni. Izvedel ga je Sandi Ogrinec, a pri svojem poskusu zadel živi zid, žoga pa je končala v kotu. Vratar Matjaž Rozman se je vkopal in si oddahnil.

8. minuta: Priložnosti tako na eni kot drugi strani še nismo videli, smo pa videli prvo rumeno kazen. Sodnik Roberto Ponis je rumeni karton pokazal Ninu Žuglju.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Prvih 11 za bitko s prvakom!

Objavil/a NK Bravo dne Nedelja, 29. november 2020

🟡🔵1️⃣1️⃣ Zasedba, ki bo čez 60 minut pritekla na zelenico Športnega parka v Šiški (13:15 - Planet TV 2). Prvič od prve...

Objavil/a NK Celje dne Nedelja, 29. november 2020
Pred tekmo:

Nedelja se bo začela zelo zgodaj, še v času družinskih kosil, ko se bosta ob 13.15 v Spodnji Šiški udarila Bravo in Celje. Mladi ljubljanski klub je brez zmage že sedem tekem, a vodstvo ne dela drame. Trener Dejan Grabić verjame, da mlada zasedba ostaja na pravi poti in da bodo želeni rezultati, ki bi Bravo približali sredini lestvice, prišli kmalu na vrsto.

''V teh trenutkih nam športna sreča res ni naklonjena, ker dobivamo poceni gole. V napadu nam manjka konkretnosti, več želje po strelu z razdalje,'' poudarja strateg Brava, ki je zadnje treninge opravil na Kodeljevem. Od najslabšega dvojca v ligi, Gorice in Aluminija, jih ločita le dve točki. Če bi Ljubljančani v nedeljo doživeli novo razočaranje, bi na lestvici najverjetneje zdrsnili še za mesto navzdol, saj se bodo v nedeljo v derbiju začelja drug proti drugemu pomerili prav šumari in vrtnice. ''Vsaka točka nam je zlata vredna, fantje so samozavestni in karakterni,'' dodaja Grabić.

Celjani so na zadnji tekmi izkusili nemoč. Maribor jih je povsem onemogočil, rumeno-modri so prekinili ugoden niz in povišali zaostanek za prvo polovico razpredelnice. Kosićeva četa je imela v prejšnji sezoni nemalo težav z Bravom. Sprva je obveljala zanimiva tradicija, saj so se tri tekme zapored razpletle z 2:2, nato pa so Celjani le pokazali več in dvakrat premagali Ljubljančane (2:1 in 2:0). V tej sezoni so jih v knežjem mestu odpravili z zadetkoma Mića Kuzmanovića, to je bil njegov prvenec za Celje, in Nina Pungarška. Matjaž Rozman je ohranil mrežo nedotaknjeno, prvič v petih medsebojnih srečanjih z Bravom. ''Verjamem, da se bomo na naslednjih tekmah vrnili v zmagovalne tirnice. Zdaj prihajajo tekme, na katerih moramo osvajati točke,'' izpostavlja eden najboljših čuvajev mreže v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ne spreglejte