Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 11. 2022,
19.26

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 13. 11. 2022, 19.26

1 leto, 5 mesecev

1. SNL, 17. krog

Maribor se je znesel nad Taborom, veselje Mure, pestro v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

3

NK Olimpija | Olimpija je s 3:0 zmagala na gostovanju v Domžalah. | Foto Nik Moder/Sportida

Olimpija je s 3:0 zmagala na gostovanju v Domžalah.

Foto: Nik Moder/Sportida

Prvoligaški klubi so opravili še zadnje obveznosti pred reprezentančnim premorom. Maribor je na prvi nedeljski tekmi brez Josipa Iličića s 4:0 zmagal v Sežani, na derbiju 17. kroga sta se Celje in Koper razšla z remijem (1:1), potem ko so Koprčani zapravili enajstmetrovko za vodstvo z 2:0. Za konec je Mura na domačem terenu z 2:0 premagala Gorico. Vodilna Olimpija je že v soboto s kar 3:0 zmagala v Domžalah, s tem pa so si Zmaji že tri kroge pred zimskim premorom zagotovili jesenski naslov. Kot prva sta na zelenico stopila Bravo in Radomlje ter se razšla z remijem (1:1).

 

Gorica še naprej brez zmage nad Muro

Na zadnji tekmi 17. kroga sta se za točke spopadli Mura in Gorica. Čeprav so Sobočani pogrešali prvega strelca lige Mirlinda Dakuja in kapetana Žigo Kousa, so v dvoboju s predzadnjo Gorico, ki je brez zmage od 9. kroga, vpisali vse tri točke (2:0). Te so jih pred reprezentančnim premorom prvič v sezoni zavihtele na tretje mesto na lestvici (višje, na drugem mestu, je bila Mura le po 15. krogu), kjer imajo točko več od Kopra in eno manj od Celja. V deveti minuti je za 1:0 zadel Luka Bobičanec, potem ko je natančno meril z roba kazenskega prostora. Mura je nato vodstvo podvojila v 57. minuti, ko so Sobočani po posredovanju VAR dobili najstrožjo kazen, ko je Tino Agić za dres v kazenskem prostoru vlekel Kaija Cipota. Z bele pike je streljal Martin Šroler in z nizkim in natančnim strelom zadel za 2:0 v 58. minuti.

Luka Bobičanec je zadel za 1:0. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Bobičanec je zadel za 1:0. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Pestro v Celju

Celjani so pred reprezentančnim premorom zadržali drugo mesto na lestvici in ohranili dve točki prednosti pred tokratnim tekmecem. Na tekmi so sicer več pokazali domači nogometaši, imeli več priložnosti, tudi nekaj lepih ob koncu tekme, vendar je ostalo pri delitvi točk. Lahko bi bilo sicer tudi drugače, če bi Koper izkoristil tudi drugo od najstrožjih kazni.

Koprčani, ki so med drugimi pogrešali Omarja Correio, Ivana Novoselca, Michaela Pavlovića in Luko Šušnjaro, večino prvega polčasa niso bili nevarni, v 42. minuti pa je Damjan Vuklišević nepravilno v kazenskem prostoru ustavil Brighta Edomwonyija, zato je sledila najstrožja kazen. To je zanesljivo izvedel Bede Osuji.

Andrej Kotnik je zapravil strel z bele pike. | Foto: Grega Valančič/Sportida Andrej Kotnik je zapravil strel z bele pike. Foto: Grega Valančič/Sportida

V drugem polčasu so Koprčani v 56. minuti prišli še do druge najstrožje kazni. Takrat je Edomwonyija v kazenskem prostoru zrušil Nejc Ajhmajer. Andrej Kotnik se je odločil za strel z bele pike, a ostal pri osmih golih v sezoni, saj je žogo poslal čez vrata. Kazen za zapravljeno priložnost je sledila hitro, v 60. minuti je namreč Grigorij Morozov v kazenskem prostoru našel Aljošo Matka, ta pa je z močnim strelom žogo poslal pod prečko za 1:1. V 89. minuti je imel žogo za preobrat in zmago Tin Matić, vendar je malce z leve strani v kazenskem prostoru zadel le vratnico, v 91. minuti pa je nevaren strel Matica Vrbanca z roba kazenskega prostora ustavil Golubović. Ta je ujel tudi žogo po novem strelu Vukliševića z glavo v 93. minuti.

Maribor Mura
Sportal Mariborčanom najvišja denarna kazen

Mariboru se v zadnjem obdobju gode na Krasu

Nedeljski spored 17. kroga se je začel na Krasu. Mariborčani so, čeprav so med drugim zaradi poškodb in bolezni manjkali Josip Iličić, Nemanja Mitrović, Max Watson in Roko Baturina, v vetrovni Sežani hitro postavili temelje za sedmo zmago sezone, s katero so skočili na peto mesto. Dobro formo je potrdil Marko Tolić, ki je v prvih 12 minutah dvakrat zadel, nato pa še enkrat podal, v drugem polčasu pa prispeval še svoj tretji gol na tekmi. Tabor, ki je pogrešal poškodovanega Denisa Kouaa, po desetem porazu ostaja zadnji.

Marko Tolić je dosegel hat-trick. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Marko Tolić je dosegel hat-trick. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani, ki so četrtič zapored zmagali v Sežani, so povedli že po pol minute, ko je dolgo podajo Luke Uskokovića lepo sprejel Marko Tolić, ki je nato žogo poslal še čez Jana Koprivca za 1:0. Isti igralec je s svojim četrtim golom na zadnjih treh ligaških tekmah prednost Maribora podvojil v 12. minuti, takrat je s približno enajstih metrov unovčil podajo Žana Vipotnika z desne strani. V 24. minuti je bil zmagovalec praktično odločen. V eni glavnih vlog je bil spet Tolić, ki je na levi strani kazenskega prostora oddal žogo proti sredini do vtekajočega Ivana Brnića, ta pa je imel več kot dovolj prostora za neubranljiv strel. V 65. minuti je spet udaril Tolić, ko je zadel za 4:0 z nizkim strelom z roba kazenskega prostora.

Josip Iličić
Sportal Pri Mariboru pojasnili, kakšna je Iličićeva poškodba

Olimpija do nove visoke zmage

Ljubljanska zasedba ne popušča. Štirinajst zmag ob 43 točkah še naprej pomeni zelo zanesljivo prednost pred tekmeci. Izbranci Alberta Riere so tudi v Domžalah svoje delo opravili pričakovano. Domači so sicer po nizu šestih tekem brez poraza z optimizmom pričakali zeleno-bele, a so zadnji v drugem polčasu stvari obrnili na svojo stran. To jim je olajšala tudi izključitev Benjamina Markuša.

Domžale so prve zatresle mrežo, potem ko je Matevž Vidovšek klonil v tretji minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko ga je iz bližine ugnal Franko Kovačević po podaji Markuša. Toda na srečo Ljubljančanov ta zadetek ni obveljal, saj so po pregledu posnetkov sodniki dosodili predhodno Markuševo igranje z roko.

Obveljal je Olimpijin zadetek v 48. minuti, ko je Svit Sešlar z 20 metrov natančno meril s prostega strela. V 61. minuti so Domžalčani na igrišču ostali z igralcem manj, potem ko je Markuš dobil drugi rumeni karton. Olimpija je številčno prednost unovčila v 69. minuti, ko se je po lepem prodoru Aldair najprej zapletel, a si je žogo priboril Mario Kvesić in iz bližine z leve strani podvojil ljubljansko prednost. Olimpija je tudi zatem še imela priložnosti, v 88. minuti pa je Sešlar s svojim osmim golom v sezoni, več, in sicer 11, jih je v ligi dosegel le Murin Mirlind Daku, postavil končni izid. Zadel je iz osrčja kazenskega prostora.

Domžale : Olimpija, foto: Nik Moder/Sportida:

Fotogalerija
1 / 55

Brez zmagovalca na prvi tekmi 

Na prvi tekmi kroga sta se Bravo in Radomlje razšla z remijem (1:1). Gostitelji so povedli v 24. minuti, ko so Radomljani po predložku z desne strani igrišča slabo izbili žogo, kar je izkoristil Luka Štor in s strelom z vrha kazenskega prostora premagal Emila Velića. Drugi polčas so bolje začeli Radomljani in v 61. minuti jim je uspelo izenačiti. Madžid Šošić je izkoristil predložek z desne strani igrišča in z glavo zadel v levi kot Gala Lubeja Finka. V 84. minuti je v kazenskem prostoru izvrstno sprožil s "škarjicami" in tudi zadel Šošić, a je bil pred tem nekoliko v prepovedanem položaju. V sodnikovem dodatku se je priložnost za zmago ponudila tudi domačim, a je Alminu Kurtoviću in soigralcem slavje preprečila vratnica.

Bravo, ki je prejel le 14 zadetkov, je na sedmem mestu, Radomljani, za katere je bil to že sedmi remi, pa so osmi.

Fotogalerija s tekme (Foto: Vid Ponikvar/Sportida):
Fotogalerija
1 / 24

pokal finale Koper Bravo
Sportal V Kopru videli kar dva hat-tricka

1. SNL, 17. krog:

Sobota, 12. november:
Bravo : Radomlje 1:1 (1:0)
Štor 21.; Šošić 61.

Domžale : Olimpija 0:3 (0:0)
Sešlar 48., 88., Kvesić 69. R.K.: Markuš 61./11-m

Nedelja, 13. november:
Tabor : Maribor 0:4 (0:3)
Tolić 1., 12., 66., Brnić 24.

Celje : Koper 1:1 (0:1)
Matko 60.; Osuji 43./11-m
Andrej Kotnik (Koper) je v 57. minuti zapravil 11-m

Mura : Gorica 2:0 (1:0)
Bobičanec 9., Šroler 57./11-m

Najboljši strelci:

11 – Mirlind Daku (Mura),
8 – Andrej Kotnik (Koper), Svit Sešlar (Olimpija), 
7 – Ivan Durdov (Domžale), Martin Kramarič (Bravo), 
6 – Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje), Mustafa Nukić (NK Olimpija), 
5 – Roko Baturina (Maribor), Mihael Klepač (Mura), Mario Kvesić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Rui Pedro (Olimpija), Marko Tolić (Maribor)
4 – Bartol Barišić (Domžale), Žan Benedičić (Koper), Jan Repas (Maribor), Jakoslav Stanković (Tabor), Etien Velikonja (Gorica)
... 

Ne spreglejte