Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 1. 2022,
11.07

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022

Torek, 11. 1. 2022, 11.07

2 leti, 3 mesece

priporočila prebivalcem v času zoi v pekingu

OI: V primeru nesreče olimpijskega udeleženca domačinom odsvetujejo pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Peking 2022, olimpijske igre | Čeprav se tudi na Kitajskem, prizorišču naslednjih olimpijskih iger, vse hitreje širi virusna različica omikron, to ne spreminja načrtov prirediteljev iger v Pekingu. | Foto Guliverimage

Čeprav se tudi na Kitajskem, prizorišču naslednjih olimpijskih iger, vse hitreje širi virusna različica omikron, to ne spreminja načrtov prirediteljev iger v Pekingu.

Foto: Guliverimage

Čeprav se tudi na Kitajskem, prizorišču naslednjih olimpijskih iger, vse hitreje širi virusna različica omikron, to ne spreminja načrtov prirediteljev iger v Pekingu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ob tem so za domačine pripravili nova priporočila.

Peking 2022
Sportal Strogi ukrepi pred olimpijskimi igrami, zaradi treh okužb zaprli milijonsko mesto

Načrti ostajajo nespremenjeni, čeprav so tudi v bližini Pekinga že zaznali prve okužbe z različico omikron, dpa povzema prireditelje iger.

"Ne glede na to, s kakšnimi izzivi se bomo srečali in kakšne težave nas čakajo, smo odločeni, da izvedemo uspešne igre," je na srečanju z novinarji dejal predstavnik organizacijskega odbora iger Zhao Weidong.

Lila Lapanja
Sportal Ameriška smučarka s covidom obtičala pri babici v Sloveniji #video

Prve primere okužb z različico omikron so konec tedna zaznali v mestu Tianjin blizu Pekinga. A že zaradi tako strogih ukrepov v boju s pandemijo prireditelji zaradi teh primerov ne bodo spreminjali strategije izvedbe iger.

"Dokler ni velikega izbruha v katerem od območij, kjer bodo tekmovanja, ne bomo spreminjali naše taktike glede ukrepov," pa je pojasnil izvršni direktor urada za nadzor nad pandemijo Huang Chun.

Številko okužb je v Tianjinu v ponedeljek naraslo na 50, oblasti so pozvale prebivalce, naj ne zapuščajo mesta, 100.000 delavcem, ki se sicer vsak dan vozijo na delo v Peking, pa so svetovali delo od doma.

Severna Koreja - navijači
Sportal Športnikov Severne Koreje ne bo v Peking

V primeru nesreče vozila z olimpijskim udeležencem, odsvetujejo pomoč

Eno zadnjih priporočil se nanaša tudi na prometno varnost: če bo med igrami v prometno nesrečo vpleteno vozilo z olimpijskimi udeleženci, domačinom odsvetujejo pomoč, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Peking 2022, olimpijske igre | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Priporočilo pekinškega prometnega urada se glasi: če pride do nesreče, v kateri je udeleženo vozilo z olimpijci, se ne približujte, ohranite razdaljo, ne prihajajte v stik z vpletenimi in počakajte na profesionalno pomoč.

Tudi takšno navodilo naj bi bilo del strogih ukrepov v kitajski prestolnici, kjer v strahu pred širjenjem zadnje različice virusa sprejemajo tudi zelo omejevalne poteze. To prometno navodilo tako sodi v sklop popolne ločenosti domačinov in obiskovalcev iz tujine, kitajske oblasti si tako ali tako prizadevajo za vzpostavitev mehurčka, v katerem bi bili tuji udeleženci tekmovanj popolnoma ločeni od prebivalcev, ki ne bodo imeli neposrednega stika z igrami.

Olimpijski gostje, tekmovalci, funkcionarji in novinarji bodo tako lahko uporabljali le točno določene namenske prevoze in se gibali le v omejenih okoljih tekmovališč in uradnih hotelov.

National Indoor Stadium
Sportal Pandemija covid-19 sprožila sestanek: potrebujemo še veliko odgovorov
Alisa Camplin
Sportal Vsi so se držali za glavo, kaj se bo zgodilo: sledila je epska zgodba
Noriaki Kasai
Sportal Noriaki Kasai potuje na OI
Ne spreglejte