Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
4. 1. 2012,
20.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Kocijančič Miro Cerar

Sreda, 4. 1. 2012, 20.20

8 let

V Innsbruck potuje 21 mladih športnikov

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Od 13. do 22. januarja bodo v Innsbrucku potekale premierne zimske olimpijske igre za mlade. V Avstrijo potuje tudi 21 mladih slovenskih športnikov.

Skupno bo na 1. zimskih olimpijskih igrah za mlade nastopilo 1058 športnikov iz 70 držav, Slovenijo pa bo zastopalo 11 fantov in 10 deklet, ki bodo nastopali v devetih športnih panogah: alpskem smučanju, biatlonu, teku na smučeh, nordijski kombinaciji, smučarskih skokih, deskanju, hokeju na ledu, skeletonu in prostemu slogu. Celotna slovenska delegacija se je nekaj dni pred odhodom zbrala na Blejskem gradu, kjer se je predstavila sedmi sili.

''Želim vam srečno in zadovoljno leto. Želim vam, da bi se srečno začelo z nastopom na mladinskih olimpijskih igrah. Gre za prvi tovrsten dogodek. Poznamo zimski olimpijski festival evropske mladine, svetovnega dogodka pa do sedaj še ni bilo. V Singapurju pred dvema letoma so potekale prve poletne olimpijske igra za mlade, kjer so naši športniki odlično nastopili. To naj bo spodbuda tudi za vas. Če boste sedaj premagali svoje vrstnike, imate možnost, da bo tako tudi v prihodnosti in lahko posežete v sam svetovni vrh. Želim si, da bi dostojno zastopali domovino in zanikali govorice, da nimamo perspektivnih mladih športnikov," je tekmovalce nagovoril predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Kocijančič, vso srečo pa jim je zaželel tudi gostitelj prireditve, blejski župan Janez Fajfar.

Po predstavitvi in kratkih pogovorih z reprezentanti je navzoče nagovoril tudi slovenski olimpionik Miro Cerar, ambasador Slovenije za šport, toleranco in fair play. "Čestitam vam, da ste se uvrstili v reprezentanco. Tudi mi smo veseli, da nas boste zastopali. Vendar ne pozabite na športno etiko: ne podcenjujte slabših ter bodite spoštljivi do trenerjev in sotekmovalcev. In ko se vrnete, ne pozabite na šolske obveznosti,'' je mlade športnike na pomembnost izobraževanja opomnil dobitnik treh olimpijskih medalj v gimnastiki. Zadnje dejanje uradnega dela je pripadlo mlademu alpskemu smučarju Mihi Hrobatu, ki je v imenu vseh športnikov prebral olimpijsko izjavo.

Ne spreglejte